Draft: Okt. 29, 2009

Idag påbörjas natt nr 1 av totalt 4 på raken. Sedan....inga fler arbetspass!!! Har dock så ont i ljumskarna, så jag hoppas verkligen att jag klarar av att stå ut nu dessa sista passen. Får bita ihop och tänka på vad jag har framför mig.

Jag har haft min storasyster på besök nu i veckan. Lowe fick leka med sin älskade kusin Nellie och jag fick kela med bebis Gabbe. Sååå mysigt. Känns lite sorgligt att dagarna har gått så fort. Nu lär det dröja innan jag ser min älskade syster och systerbarn igen. Få passa på att hälsa på henne nu när jag kommer att gå hemma och innan Lowe börjar i skolan.

Igår var jag på mammas jobb och gjorde ultraljud. De skulle ju som sagt lära sig en ny apparat och jag som älskar att se livet i magen ställde givetvis upp som provdocka. Och nu är det bekräftat, det är en liten FLICKA i magen på ca 1750 g. Känns skönt att kunna släppa alla tvivel jag haft. För nu VET jag!

Nu ska det snart lagas lite kvällsmat och sedan ska jag sova en stund innan jag beger mig till arbetet. Måste komma på vad jag ska bjuda på för ngt gott nu under helgen. Vill ju som sagt fira min sista helg med mina arbetskamrater. =)

Må väl alla!

4 nätter kvar!

Sovit dåligt har jag gjort dessa dagarna och idag väcktes jag av att grannbarnet knackade på dörren = hunden skäller som en galning. Man tyckte ju att han borde inse att ingen ville öppna, men han gav sig inte. Så jag for upp och förklarade att jag sov och Lowe var på dagis.
Nätterna har annars varit bra, men magen är tung och kroppen trött. Kan inte fatta det...bara 4 nätter kvar nu. Om 6 dagar så är jag helt ledig. YIPPI!!!!!!!!!

Och visst har det hänt...mina papper som lämnades in till löneassistenten har försvunnit på vägen. Sååå typiskt att det ska drabba mig. Det var tydligen inte så enkelt att transporteras från 13:e våningen till 7:e. Så nu får jag skicka en kopia och hålla tummarna för att det blir godkänt. Ska posta allt det sista idag.

Snart så ska jag hämta Lowe på dagis och sedan hämta min kära syster och barnen. Sen blir det övernattning hemma hos oss. Alltid trevligt! =)

Igår jobbade Jeppe och 2 vänner på i babyrummet. Nu är all gips uppe, det ska bara spacklas och målas lite nu. Och herregud säger jag bara. Vilken enorm skillnad det är på rummet. Fortsätts det i den takten så har vi snart både babyrum och trappa/hall färdiga.

Säger bläää för alla dyra räkningar!!! Man hinner inte mer än få lönen förens den e borta. Vilken ångest!

v.32

Idag går jag in i v.32 (31+0). Jag har en väldigt aktiv bebis i magen. Jag längtar sååå tills hon kommer. Fast först och främst längtar jag nu tills jag har gjort de 6 nätterna som jag har kvar så att jag kan få gå hemma och mysa och vila. Inväntar även lönen nu så att mer gips kan inhandlas till bebisens rum och till hallen. Det måste ju bara bli färdigt nu. Tänk att slippa leva i en byggröra när man går hemma med bebis. Det ska bli så skönt. Man har mkt nock att tänka på då.

På fredag ska jag gå på stan med mamma. Då ska jag inhandla lite allt möjligt tänkte jag. Och på onsdag blir det ultraljud. Hoppas nu att vi verkligen kan se om det är en tös eller ej. Men det borde vi kunna. Det är mkt som händer denna veckan tycker jag + att jag ska jobba alla nätter utom 2. det vill säga att jag bara är ledig på onsdag denna veckan och då ska jag upp tidigt för ultraljudet.

Annat som jag hoppas på är att J på lönekontoret har hunnit bli färdig med mina papper och skickat ner dessa till avd. Måste ju skicka in nu så att jag inte står utan pengar lagom till jul.

Jag längtar efter en tripp till Ullared, blir nog att jag åker med svärföräldrarna. Så kan jeppe vara hemma med Lowe för det e nog ingen hit att asa med honom. Då ska det inhandlas till bebisen och julklappar till familjerna. =) Tänk att man kan fyllas av så mkt glädje när man tänker på shopping!!! *Hoppar upp och ner*

Inhandlat till bebben!

Nu börjar jag redan fundera över vad som ska packas ner till den kommande bebisen. Jag har inhandlat "de första kläderna" (låt oss hoppas att det e en tös nu). Och det e väl dags att bege sig till babyproffsen för att hämta ut babyboxen. Kan inte minnas att jag hämtade ut en sådan när jag väntade Lowe.

Detta kittet har jag inhandlat

   

Bilder: http://shop.hm.com/se/

Mkt återstår att fixa, så jag hoppas på en tripp till IKEA snart, men innan dess behöver babyrummet bli färdigt och det e en del kvar att göra. Väggarna ska gipsas, spacklas färdigt och målas. Golvet ska jämnas till och nytt golv ska läggas. Sedan har vi lite lister o gardinstänger som ska upp. Och kanske en taklampa. Undrar hur allt ska hinnas med innan hon anländer.

Dessutom är jag på hugget och vill att våran kära hall och trappa oxå blir färdig....det har stått stilla i över 2 år nu. Och jag e vääääldigt trött på att leva i den röran. Jag kommer att fixa den själv nu när jag e ledig om inget görs. Fast gipsa väggar och lägga golv e ju inget jag kan precis, men slipa o måla trappan iaf.

 

Besök på MVC och Mardrömmar

Idag var det dags för ett besök på MVC. Blodtrycket var lite högt, kanske beror på att man varit i farten sedan imorse och inte hunnit vila riktigt. Har sovit väldigt dåligt dessutom med mardrömmar, magont och även varit uppe en vända med Lowe som råkat kissa på sig i sömnen. Hoppas det ser bättre ut till nästa gång.

Annars verkade allting bra. Hjärtljuden varierade mellan 146-158 vilket berodde på att lillan var vaken sa Bm.
Magen växer som den ska och det verkar som om bebisen redan har vänt sig, dvs ligger med huvudet nedåt. Rumpan ligger på vänster sida, därav att sparkarna oftast känns på höger sida.

Nu har jag bara 6 nätter kvar att jobba vilket känns otroligt skönt, samtidigt undrar jag hur jag ska hinna med allt på jobbet som ska fixas innan jag går. Det är lite knixigt med tanke på att jag jobbar natt. Men jag får väl helt enkelt be att chefen tar tag i lite grejer om det nu ska bli ngn utbildning för personalen.

Mardrömmen jag hade inatt handlade om vårt ofödda barn. På ngt vis hade jag fött detta barn när jag samtidigt var ngn annan stans. Helt plötligt låg bebisen bara där i en barnvagn och jag fick förklarat för mig att det var vårt barn. Jaha tänkte jag, tur att jag slapp vara medvetande om födseln. 

Jag tittade in i vagnen och fick se världens fulaste bebis. Lång o smal med ett skrynkligt ansikte, hög panna och mörka räliga ögon. Såg ut som en förkrympt pensionär. Det var dessutom en gosse och han hade rynkor och en konstig hudutväxt i pannan. Jag blev helt förfärad när jag såg honom. Jag skulle ju få en flicka, det hade jag ju berättat för alla. Enligt en i personalen så verkade det som han dessutom hade ngt konstigt i hjärnan, en tumör eller ngt annat.

Jag tänkte för mig själv; hur kunde Lowe bli så söt och detta barn bli så förskräckligt fult?

Får verkligen hoppas att det bara var en dröm och att det inte blir så i verkligheten...Drömmar kan vara allt bra konstiga ibland.


Dags för vaccination

I förrgår fick jag ett samtal från BVC om jag kunde ta tiden för vaccination av Lowe då hon fått ett återbud. Jag tänkte mer att det var 5-6 års sprutan eftersom jag varken fått ngn lapp eller hört ngt annat. Och hon sa inget om det heller. När vi väl kom dit idag så fick jag bestämma mig snabbt om han skulle ha sprutan eller ej, då jag såg att det stog "nya influensan" på lappen. Måste blivit ngn miss i informationen där. :/ Nåja snabbt gick det iaf och skrek gjorde han. Jag tyckte såååå synd om min lille gosse och kände mig usel som utsatte honom för detta.

Ja, det var hemskt att se, kändes som att jag själv skulle börja gråta. Men nu mår han ju bra iaf och hoppas att han fortsätter med det. Det lär nog bli svårt att få honom till BVC för en spruta igen.

Sedan i väntrummet talade han noga om för pojken som skulle in efter att sprutan var jätte vass och det gjorde minsann jätteont! Jag skämdes lite där, men de andra föräldrarna styrde upp det ganska så bra....som tur var. Man är ju inte precis beredd på att ens barn ska säga ngt sådant. Men han är ju väldigt social så...

spruta_252.jpg

Kvällsmys

Idag har jag faktiskt fått lite gjort. Dock inget städande, men det e skönt att försöka avstå från det på ngn av sina lediga dagar. Vaknade vid 05.30, steg upp 06.00 och vid 10.30 var jag och Lowe på väg in till stan. Väl där lämnade vi mina fk-papper till löneassistenten, hälsade på en runda på jobbet och handlade på MAXI.

Hem o lagade mat, bakade mjuk pepparkaka, rågbullar och bröd. Körde iväg till sporthallen där Lowe fick spela lite handboll i 1 timme. Sedan blev det kvällsmys med nybakta bullar och god mjölk/gott kaffe till kvällsmat.

Var så trött innan idag och nu kan jag inte somna. Men när jag väl lägger mig igen så går det förhoppningsvis kvickt. Måste ju upp tidigt imorgon med. Lowe ska ju ha sin 5 års spruta. Det känns skönt att han äntligen accepterat att sprutor måste tas, att det inte är farligt.

På söndag blir det kalas hos lilla T, och därefter ska min lille prins sova hos sin mormor. Moster Elin och kidsen kommer ju dit på kvällen och kan då passa honom. Känns skönt att slippa lämna honom på dagis för 3:e söndagen på raken. Sedan ska jag ju dessutom jobba natt, så då passar det ju bra att vila lite längre hemma först, lämna honom och sedan köra direkt till jobbet. Annars ska jag lämna honom senast 19.00 på dagis, köra hem igen och sedan till jobbet kl 20.50. Känns som schemat är fullspäckat fram till jul...Det är många som fyller år nu under hösten/vintern och julfester o grejer ska även hinnas med.

Lowe myser med tända ljus och nybakt bulle.
BILD: Lowe myser med rågbulle o tända ljus


Dyrt blir det...

Ja, det e det minsta man kan säga. Men jag är sååå glad att jag gick dit nu iaf. Vid röntgen såg allt ut som att det skulle slippa rotfyllas, men när hon borrade så kom hon tillsut igenom till pulpan och då blev det genast behov av rotfytllning eller att dra ut tanden.

Efter många om och men så har jag tillslut bestämt mig för att JAG faktiskt får kosta lite också, inte bara bil och hem. Nu är det dags att börja rå om sig själv och vara lite mer noga och rädd om utseendet och välbefinnandet. Drar jag ut tanden så går det på ca 1500 kr och rotfyller jag den så går det på ca 4000-4500 kr. Men drar jag ut tanden så kommer detta synas...inte från alla vinklar, men jag kommer ångra mig och det kommer störa mig. Så nu e det bara att hoppas på att man kan få ett tandvårdslån. Hädanefter blir det regelbundna besök hos tandläkaren säger jag bara.

Tyvärr tror jag inte att tanden hinner bli färdig innan bebisen kommer. Fick den första tiden 24 november, sedan ska det gå ca 1 månad innan man kan slutföra det hela. Så vi får väl se när det kan bli av.

Tittade på en film på vårdguiden som visade hur det går till. Inte direkt skönt kanske, men nu känner jag mig inte orolig längre då jag vet vad de kommer att göra.

Rotfyllning
Bilden hämtad från: http://www.rotfyllning.nu/



Bilden hämtad från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Rotfyllning

Tandvärk!

Det är nog det mest fruktansvärda man kan ha, tandvärk. Jag vill aldrig mer behöva uppleva en sådan intensiv smärta. Var nära till tårar i morse när hon sa att det inte fanns ngn tid förens på tors den 29/10 (hela 10 dagar dit). Men fick rådet att ringa under e.m. för att se om ngn lämnat återbud. TACK till dig som gjorde det och gav mig en tid kl 13.30!!! Visst är man nervös för vad tandläkaren kommer att säga och tycka och vad det kommer att kosta. Får väl i värsta fall dra ut tanden, och kommer det vara obehagligt/göra ont? Säkerligen!

Gick av mitt nattpass i morse, så jag e glad att tandvärken väckte mig. Annars hade jag sovit till 13.00. Nu återstår 7 nätter.

För övrigt gick jag in i v. 31 igår. Idag är jag med andra ord i v. 30+1. Magen växer och viktuppgången hitintills ligger runt 10,3 kg. Tycker att det kan stanna där.

Nu ska jag gå in i duschen och göra mig redo för att köra till tandläkaren.

Säger lycka till, till mig själv!!! =)

9 NÄTTER KVAR!

Nu har man bara 9 nätter kvar att arbeta och när helgen väl är slut så återstår 7 nätter. Hoppas att det går fort för nu känner jag mig ganska så trött i kroppen och i huvudet. Det har varit en hyffsad natt att jobba så jag hoppas att det fortsätter så hela helgen.

Tyvärr jävlas min kindtand med mig och det värker värre än någonsin. Det får bli ett samtal till tandläkaren på måndag. Ska aldrig mer gå så här länge med en trasig tand. Det blir både dyrare och mer plågsamt.

Imorgon har jag gått 30 fulla veckor och går då in i v.31. Galet vad tiden har gått fort. Och jag vill lova att det e full aktivitet i magen från morgon till kväll. Härligt, men ska bli skönt när hon väl är ute!!!

Bloggdags!

Magen växer och frodas.

Hur gör man egentligen med en blogg? Hur får man fin bakgrund osv....??? Mkt man inte förstår så här i början.

Här är jag med magen iaf, då gravid i v.29 (28+0). Idag är jag i v. 30 (29+5). Tiden går fort och det är jag glad för. Längtar efter ledighet, julmys med familjen och efter vår nya familjemedlem. From idag så har jag 10 arbetspass kvar. Nu börjar den riktiga nedräkningen... Ska jobba natt hela helgen, så på måndag morgon återstår 7 pass.

Det var väldigt mörkt ute i morse när jag vaknade, så längtan efter adventsljusstakar och annat mys blev inte bättre förstås. Kommer slänga upp juleljusen så fort jag får chansen till det. Julen är som sagt kort, när den väl är pyntad så är den redan över i princip.



Påbörjan av renovering av bebisrum. Här har det precis plockats bort en diskbänk som stod i hörnan.

Nu händer det grejer.

Och så här blev det efter lite gips... :-) Hoppas nu bara att grabbarna jobbar på lite i helgen så att det händer ännu mer.



Välkommen till min nya blogg!

Här är jag och min älskade sambo!
Jag o jeppe

RSS 2.0