VALBORG!

Idag är det Valborg, och som alltid så ska det regna. Hoppas att regnet kommer nu och att det håller sig undan ikväll. Igår hade Kristianstad Sveriges högsta temperatur på hela 23 grader. Det kändes kan jag säga. Mkt härligt var det. Och grönskan närmar sig sakta men säkert. Lite regn och sedan slår det väl ut ordentligt.

Ikväll ska vi till Sölvesborg och fira, men får se om det blir att vi sticker ner till majbålet. Tyvärr är Lowe och Saga de enda barnen ikväll, men vi får väl rusta upp för att Lowe ska ha det så roligt som möjligt iaf.

Igår sydde jag en rosa underklänning till dopklänningen. Blev ganska så trång. Om Saga växer mkt mer under
den kommande månaden så kan hon nog inte använda den på dopet. Funderar på om jag ska göra ännu en med lite generösare mått. Och funderar på att sy den i 4 stycken istället för i 2 stycken. Får se vad jag hinner med under helgen.

I onsdags var Jeppe som sagt ledig från jobbet och en del grejer kastades på tippen. Skönt att bli av med det. Fast det lär få bli ngn tur till innan sommaren och då blir det lite större grejer som åker. Väntar nu på lapp i brevlådan om hämtning av kläder och prylar, tycker det är konstigt att det inte kommit ngn ännu. De kanske har slutat med det, vem vet. En del grejer är ju fullt användbara och de kan man ju faktiskt skänka bort.

Här kommer lite nya bilder tagna under april månad...

Trevlig Valborg!



Premiär i matstolen:


"Hmm, ligger jag på mage?"


"Detta var ju inget roligt ju"


"Nu ger jag upp"



Rullar på sidan:



Dagen i april då det snöade bamseflingor:

Nu åskar det visst desutom...

Sjukstuga här med!

Jag som igår tänkte att vad bra vi klarat oss från alla sjukdomar detta året. Inte har i varit sjuka eller förkylda en enda gång...eller ja, Jeppe kan inte räknas för han är ju kroniskt förkyld. Och Saga var lite förkyld de första två veckorna efter födseln...men annars peppar peppar...

Igår kväll sa Lowe att han kände sig varm, jag kände på honom och avfärdade det. Vi läste godnattsaga och han somnade snabbt. Sedan vaknade jag strax efter 00.00 av att Lowe grät och snackade ngt om sprutor. Stackars lille killen. Jag gick in till honom och han var brännhet. Så efter lite alvedon och cola somnade han gott. Idag har han fortfarande feber, men verkar ändå vid gott humör.

Själv har jag lite smått ont i huvudet och känner mig ruskigt trött, hoppas att jag inte blir sjuk.

Denna frukosten åt jag 3 skivor skogaholmisar med lite smör på...underbart goda. Med tanke på att de inte är särskillt mättande så var det nog rätt dumt. För nu sitter jag här och är fortfarande hungrig, men antalet kalorier för frukosten har överskridits tack vare dessa godingar. Därmed kan jag dra slutsatsen av att jag får hålla mig till havregrynsgröt eller knäckebröd.

Min våg håller på att gå sönder. Vägde mig i morse och då visade den att jag lyckats gå ner 8 kg sedan igår morse....inte särskillt troligt. Det är ena benet som lossnar. Satte dit det igen och ja....vikten stämde. Hade ju varit trevligt om man kunde gjort av med 8 kg under ett dygn. =)

Idag är Jeppe ledig, han har lånat släp. Så nu blir det förhoppningsvis en hel del till tippen idag. Önskar dock att han kunde förberett mig lite tidigare så jag verkligen hade rotat fram allt som inte längre används. Men det går ju att köra fler gånger.

Hoppas på en bra dag!

Tisdag 27/4

Det var ett tag sedan jag skrev på bloggen. Jag har varken haft tid eller ork till det. Dagarna rullar på som vanligt med allt vad det innebär.

Viktminskningen har gått segt och jag har fallit för flera frästelser, tyvärr. Men nu denna veckan har jag tagit tag i det igen och skaffat mig ett års abonemang på viktklubb.se. Blev ju aldrig färdig till att skriva in saker i mitt block. Nu kan jag ju iaf se hur mkt jag verkligen äter varje dag och hur mkt som förbräns. Det ger mig en bra insyn i hur mkt jag kan äta av allt. Kan jag nu bara skärpa till mig och jag inte stöter på sega platåer så borde jag nå min slutliga målvikt den 1/11 i år. Jag hoppas som bara den att jag ska klara av det. Så fort jag slutat amma ska jag dessutom köra ett race med en pulverkur. Det kanske kan ge mig en extra skjuts mot mitt stora mål.

Just nu väger jag maten så gott jag kan och skriver in det varje dag. Det borde ju fungera. Det går ju för så många andra.

Idag ska det städas på ovanvåningen och de sista räkningarna ska betalas. Det är nog det som får mig att längta tillbaka mest till jobbet...att kunna få en vettig lön.

Känner mest av allt för att lägga mig och sova en stund nu när Saga sover. Men gör jag det så kommer jag efter i allt jag planerat göra idag = städa och fixa kvällsmaten. Vill ju bara få lite ordning här hemma, men det går såååå segt på den punkten.

Nej, nu ska jag slita mig härifrån och sätta fart.

Ha en trevlig dag!

Klump i magen...

Jag är så nere idag så det finns inte. Egentligen borde man efter ett förädrarmöte känna glädje över att sonen ska börja skolan. Men jag kände bara ångest.....Ångest inför framtiden, en framtid med stress och ett evigt farande.

Ska man straffas för att varken jag eller Jeppe har "normala" jobb? Han ligger borta för det mesta och kommer han hem så kör han tidigare än vad jag gör. Jag börjar jobba 06.45 på morgonen när jag jobbar dagtid. Fritis öppnar tydligen tidigast 06.30. Hur ska jag på en kvart hinna lämna Lowe, köra in till stan, lämna Saga på dagis, köra till jobbet, ner i källaren och byta om och upp på 7.e våningen. Nu har mina arbetstider verkligen blivit ett STORT promblem. Och var hittar jag ett jobb med bra arbetstider där jag får behålla samma lön som jag har idag?

Det e skit också att man inte ska få njuta av att vara föräldrarledig....att man ska behöva bekymmra sig för ngt som kommer innebära problem i början på nästa år.

Varför har inte jag ett normalt arbete? Eller familj och släkt som bor nära som kan ställa upp. Jag vill bara att min familj ska må bra, men detta kommer innebära ständig stress för mig och barnen. Fan vill inte detta!!!!

Städdag!

Idag är det faktiskt skönt att bara vara hemma. Tänker ge mig på en storstädning. Sitter här med min lilla Saga i knät. Hon har precis tagit en liten powernap och jag han iaf duscha under tiden.

Vädret kan man inte heller klaga på, men idag blir det nog till att vara inne trots allt och röja undan inför helgen. Skulle vilja ta och sy mig en bikini-bh. Hittar ju inga bra ute i affärerna som sitter bra. Och jag har mina ideer om hur jag ska göra för att få den att passa som en smäck. Men det ska ju göras ocskå. Får se om jag kommer till skott.

Nu ska jag bjuda på lite bilder.

En riktig pös:


Grillpremiär hemma i trädgården:



Hittat tummen:


Fuck you, jag kan hålla flaskan själv!:


Så söt när hon är ledsen:


Babygymmet är roligt:

Underbar dag!

Idag är det verkligen underbart väder ute. Vi har varit utomhus hela förmiddagen och eftermiddagen. Var ju i Tollarp på träff med arbetskamrater och barn. Jättetrevligt var det och roligt att se allas små nytillskott (och även de större barnen såklart) =)

Nu känner jag mig dessvärre helt färdig. Tröttsamt att man alltid ska bli så trött när man gör roliga saker. Det är smällar man får ta. =) Hellre trött efter att ha haft det roligt än pigg efter att ha haft det tråkigt.

Lovade ju lite bilder idag, men känner att det får bli imorgon istället. För nu ska jag ut och sätta mig en stund i solen innan den försvinner och Saga vaknar. Imorgon är det ju fredag vilket betyder sovmorgon, ingen stress...bara lugnt och skönt. Hade behövt åka in till stan och köpa nya skor till Lowe, men tror att vi tar det till helgen eller nästa vecka.

Ikväll är jag dessutom ensam hemma med barnen. Jeppe är på taklagsfest med jobbet och kommer inte hem förens imorgon. Och på lördag skulle han visst köra en heldag med några vänner. Så ska komma på ngt riktigt mysigt att göra här hemma tillsammans med barnen. Kanske hyra ngn rolig film och äta lite gott. Vi får se...

Ha det gott!

Bloggtorka???

Det skulle man kunna tro...men dagarna har varit så intensiva och jag har helt enkelt haft fullt upp med annat. Jag har nog inte haft så mkt inplanerat på en och samma vecka förut som jag har denna veckan. Och visst är det jätteroligt att ha saker att göra, fast man blir ganska så trött. =)

Idag har jag varit på reunion i Tollarp hemma hos Krissas föräldrar. Helmysigt! Då var äntligen vårt lilla tjejgäng samlat. Krissa, Anna, Suffa och Jag. Och på det ställe där vi brukade hänga....hemma hos Krissas föräldrar. Nu har ju även vi alla fått barn, så det var lite extra roligt att träffas då.

Imorgon bär det åter av till Tollarp till söta Nadja för en träff med några arbetskamrater och alla barnen. Det ska med bli jätteroligt.

Får se om jag hinner skriva lite och lägga in lite fler bilder imorgon när Lowe är på dagis. För nu ska Lowe nattas och sedan blir det tv-kväll för min del. Arga snickarn och fuskbyggarna tror jag bestämt att det är ikväll.

Bye bye

Nu kommer våren!!!

Idag är det underbart väder ute. Solen gassar och krokusarna tittar upp ur jorden. Själv har jag passat på att kratta bort löv och kvistar från gräsmattan. Har varit så flitig att jag fått en blåsa på insidan av tummen. Skulle kanske haft ett par bättre trädgårshandskar.

Just nu funderar jag på vad man skulle kunna göra av trädgården. Funderar på att riva ner spaljen som ser halvtaskig ut. Väck med rabatten och så lite gräs. Dessutom skulle jag vilja plantera en tät häck så att man slipper se grannarna. De har ju ett hus nästan kloss intill våran trädgård. Man byggde på lite skumma sätt förr i tiden. Det räcker med att lägenhetsgrannarna kan se in största delen av året. Jag vill ha lite insynsskyddat. Slippa känna mig bevakad. Drömmer om en fin sandlåda och en gungställning, plattor som inte behöver rensas från mossa och ogräs....Visst kan det bli möjligt...men det tar ju lite tid. :)

Behöver ta ett ordentligt ryck inomhus för den delen också. Men när vädret är så pass fint som det är i dag så känner man inte riktigt för att vara inne. Ska slänga i mig ngt att äta nu och sedan fortsätta där ute.

Ha en fortsatt underbar dag!

Påskdagen

Igår var vi på påskmiddag i Norra Åsum tillsammans med släkt från Jeppes pappas sida. Det var mkt trevligt. Jag har inte varit med de 2 senaste åren. Förrförra hade Lowe svinkoppor och förra var vi på 30 års fest. Roligt att träffa alla och att se hur stora alla barnen har blivit (Lowes och Sagas näskusiner). Roligt för i år var även att Sara och Moa var med.

Idag känns det som en helt vanlig söndag. Grått och trist ute...soffväder med andra ord. Och inget inplanerat bara vara hemma och softa. Skönt är det att även morgondagen är en helgdag. Då ska vi till Sbg så att Lowe och Fabian får leka lite.

Glad!

Denna veckan har jag varit en aning slarvig. Men hållt igång rätt då bra iaf. Måste bara säga att jag vägde mig nu på morgonen och jag trodde väl aldrig att vågen skulle visa att jag nu bara har 0,5 kg kvar tills jag nått mitt första mål. Sedan att jag har 5-6 delmål kvar bryr vi oss inte om nu. Varje mål jag når gör mig överlycklig. Och jag tror att jag bara ska mäta mig 1 gång i månaden för att verkligen kunna se resultat. Blir så peppad av att se resultat!!!! Snart passerar jag en gräns på vågen...=) =) =) Kan det vara så att jag denna gången kommer att lyckas fullt ut, att jag då äntligen kommer kunna plocka upp alla kläder från källaren? Jag ger mig själv detta året ut. Annars kastar jag alla kläderna som jag inte kan ha.

(Obs, Sandra...läs min komentar i mitt förra inlägg)

Ha en underbar fredag!

Skärtorsdag!

Idag är det skärtorsdag och därmed startar påsken och påsklovet.

Har nyss kommit hem från nästan 1 timmes promenad. Underbart väder ute idag! Det är lite så där varannan dags väder. Ska berätta om en sjuk sak jag såg under promenaden. Bestämmde mig för att ta ett annat håll idag och detta huset har jag kört förbi tidigare och sett 3 goldenretrivrar på framsidan. Inget konstigt, de verkar gilla hundar. Men nu när jag kom gåendes från andra hållet så dök där upp en massa skällande hundar (alla golden). Fick det till 11 st på långt håll. Och när jag passerade så såg jag att det fanns lång många fler än 11 st. Alltså en uppfödningsgård eller vad man kallar det. Men många av hundarna var ju vuxna hundar. Hur gör man då? De behöver ju komma ut och röra på sig de med. Det var inte en jättestor trädgård för dom att springa i. T.o.m vår trädgård är större. Och vem vet, de kanske tar några rundor med hundarna i olika omgångar. Vad vet jag, jag passerar ju inte så ofta. ;) Men det kändes helt galet iaf.

Så var det också den 1 april idag och Saga blir 3 månader. Ska bjuda på lite bilder nu för det var ett tag sedan.

Saga 100319:


Saga
100319:


Saga 100326:



Härlig lördagsfrukost 100327:



Fina ägg som Nellie och Bertil målat:



Lille Gabriel är kvick som få:



Här kan man allt hålla i sig:


Nellies påskägg till Lowe:



Sötaste Draken Casper hälsar på:



Lilla godingen Moa hälsar också på:



Saga 3 månader 100401:



Lite påskpynt:


Påskriset:


Krukan på framsidan:



Och så här blev resultatet med nya krukor och lite blommor:


GLAD PÅSK!


RSS 2.0