Arg som ett bi

Innan idag hade jag frid i kroppen och funnit mig i att vi bor där vi bor. Tyvärr satte vår hund och en granne stopp för detta för en stund sedan.

Hatar vintarna här då den insynsskydadde häcken försvinner och hatar att vi har hyreshuset mot våran baksida. Det känns som att barnen är ute i våran trädgård och leker (fast att de inte är det), vi kan inte släppa ut hunden som vi brukar för att hon tror att det är inkräktare och skäller på grannarna. Och dessutom är både trädgården och vårat hus till allmän beskådan. Och jag avskyr det verkligen. Jag vill kunna göra vad jag vill på våran tomt, låta hunden gå ute om jag känner för det. Vara ute utan att känna mig iaktagen. Nej, det blir minsann till att investera i ett rejält plank fram mot sommaren.

Nu var det såhär att det inte var meningen att Píxi skulle gå ut just vid detta tillfället. Jag skulle bara gå ut och flytta bilen och hon smet ut. Givetvis var lägenhetsbarnen ute med sin pappa och åkte pulka intill våran häck. Pixi flyger fram emot staketet och börjar skälla. Jag kallar på henne och ryter åt henne men hon lyssnar som vanligt inte på mig. Så jag hivar iväg en snöboll ihop om att avleda henne. Pappa säger något obegripligt på sitt språk och jag frågar vad han sa. "One more time and Iwill call the police". Jag blev helt paff. Hon är liksom inhängnad, hon kommer inte ut ngn stans. Men fine!!! Tänkte svara ngt dumt tillbaka, men hejdade mig själv. Det var ju inte så att jag ignorerade våran hunds beteende. Jag försökte få henne att sluta.

Det roligaste av allt är att just denna familjen alltid väsnas, speciellt under sommaren då alla dörrar och fönster är öppna in till dem. Detta ska jag inte ha någon förståelse för längre! Det blir störningsjouren direkt!

Ja, då fick jag kräka av mig lite. Och missförstå mig inte...jag är ruskigt vansinnig på våran hund också. Känner att jag snart inte orkar med henne längre. För det är alltid jag som får tampas med henne och det är inte alltid lätt att komma ut med henne när man är själv hemma med barnen.

God Jul!

Då var julafton över lika fort som varje år. Och kvar lämnas en avslagen känsla. Jaha...det var det. Denna julen har varit både trevlig, mysig och ångestladdad. Julagton firades i Tollarp hemma hos min ena bror och hans fru. Sedan var mina 2 småsystrar också där. Jättemysigt att få fira jul ihop med dem. Vi startade med att dra till pulkabacken, där vi halvt frös ihjäl i djup snö och försökte värma oss med varm choklad, kaffe och korv i bröd. Väl hemma hos brorsan igen bytte vi om och myste med lite glögg. Sedan rullade kvällen på och Saga sov när jultomten kom. Lowe är inte så lättlurad längre och visste direkt vem som var tomte. Detta påtalade han högt och tydligt flera gånger medans jag försökte schysha honom. Ville ju inte att han skulle förstöra det för kusin T. Vi avslutade kvällen med att spela lite spel...det gick inget bra för mig ska jag säga. =)

Tackar Sandra (och Max) så mkt för hennes påhittiga tävlingar i hennes blogg. Häromdagen vann jag ett presentkort och igår vann Saga lottningen. Så tack ännu en gång. Vi blev jätteglada! kramar

Idag blir det julfirande hemma hos svärföräldrarna i Ö-tofta. Ser fram emot detta och att förhoppningsvis få tänka på annat. Bara en massa mys med familjen <3 Det gillar jag!

Här hemma är det fullt ös. Saga kan gå nu (började ordentligt på lillejulafton) Men krypa är fortfarande favoritsättet att ta sig fram på. Hon klättrar även upp i soffan och på soffpallen vilket innebär att hon nu kan kladda på datorn. Mindre bra. Får fundera ut hur vi ska lösa det där med datorn. Får hitta ett nytt rum till den. Önskar mig gärna en soffa på samma gång och en ny tv-bänk och en ny schänk (stavas?). =) Vi har förresten fått hem en flex 5 grind nu. Så kompostnätet är satt runt julgranen. Skönt med en riktig grind att öppna och stänga. Lowe slipper hoppa över med hjälp av stolar och en annan slipper slå halvt ihjäl sig av att snubbla över kompostgrinden.



Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig jul nu under juldagarna och mellandagarna!




Måndag 20 december



Igår var det den 4:e advent. Men vi var inte hemma så jag och Lowe fick tända det 4:e ljuset i morse istället. I natt kom Lowe in till oss och var varm som ett element. Och visst hade han feber. Men det gav med sig efter en omgång alvedon. Konstigt, Saga hade det likadant för någon vecka sedan. Men skönt att det var över lika fort som det kom. Idag tänker jag försöka ta kort på Lowe och Saga och så får jag hoppas på att jag hinner få julkorten färdiga och skickade innan julafton. Alltid ute i sista minuten. Förra året tror jag inte ens att jag skickade några kort. Eller gjorde jag det? Jag minns inte.

Det går bra med rökningen. Har inget sug efter det längre och tar knappt några tuggumin längre. Tog faktiskt en cigg i lördags på 30 års festen (var rejält sugen då). Men alkohol och nikotin i kombination med varandra ger mig ett obehagligt rus som skulle kunna däcka mig. Det var ingen behaglig upplevelse så nu har jag verkligen fått avsmak. Känns skönt att inte behöva vara uppbunden med det längre. :-)

Idag tar vi det lugnt för övrigt eftersom Lowe är hemma från skolan. Ska försöka få iväg honom imorgon för att vara med på avslutningen i skolan.

Ha en trevlig måndag!

Jag ser det snöar

Ja, igår kom det en hel del snö och nu har det börjat snöa igen. Det är så himla fint när trädens grenar är alldeles vita av snö. Utsikten liknar bilden av ett julkort. De är bara tomten som fattas. ;)

Idag har jag varit rökfri i snart 4 dygn. Stundvis har det varit lite tufft. Man har ju brutit en vana och en del av sina rutiner. Det värsta är nog efter att man har ätit och man är mätt. Då var det så givet att gå ut och ta ett bloss och det är även som godast då. Kan komma på mig själv med att tänka att jag nog ska gå ut. Inser snabbt att jag har fel och går och tar mig ett tuggummi. Hitintills har jag klarat mig på 5-6 tuggummin om dagen och rekommenderad dos är 8-12 st, men max 24 st/dygn. Så jag tror inte att det blir något problem att sluta med tuggummina senare. Tuggar ju ofta på vanliga tuggummi så det är väl bara till att byta ut nikotintuggummina mot dessa.

Igår hade jag storröjning här hemma och idag får jag nog fortsätta med detta. Äntligen börjar det bli lite mysigt igen här hemma. Idag ska jag fara ner till affären och hämta ut lite julklappar som jag beställt. Tänk att det är julafton om 1 vecka. Har lite svårt att fatta det.

Ha en underbar fredag!


Bekännelse

En aning besviken i morse. Klarade mig hela dagen utan en massa gott igår. Och vad får man för det? + 0,4 kg. Hmmm. Men det är bara att fortsätta kämpa.

Nu kommer en bekännelse som får en del att rycka på axlarna för att de visste och en del att möjligtvis bli lite chockade. Jag har varit riktigt fast i rökträsket nu när jag har gått hemma som mammaledig. Det har liksom blivit min stund för mig själv att koppla av och en social grej när man umgås med vänner. Offentligt har jag inte velat röka för man har kännt sig som en bov. Har tänkt flera gånger varje dag att jag ska sluta efter att paketet tagit slut men så står man där i affären och tänker...äh 1 paket till då. Saken är den att jag har nog aldrig rökt så mkt som nu de senaste månaderna. Innan kunde jag ha 1 paket i över 1 vecka...nu blir det ca 3-4 paket i veckan.

De senaste 3 veckorna har jag drabbats av en riktig jobbig förkyldning med hosta och rassel i lungorna. Så nu har jag bestämt mig för att sluta skada mig själv. Undrar om mina stackars lungor någonsin kommer att låta normalt igen. :S

I helgen köpte Jeppe nikotinplåster till mig...men det är ett jäkla skit. Känner inte av det och det bara lossnar. Så idag inhandlade jag mig nikotintuggummin. Och det kändes mkt bättre. Är nu fast besluten om att klara av detta.

Känns dock väldigt tufft att sluta röka och gå ner i vikt samtidigt, men jag måste för min egen hälsas skull.

Ikväll är jag bjuden på glöggfest hemma hos en arbetskamrat här i Önnestad. Ska bli mkt trevligt och jag kommer säkerligen att mumsa på ngt litet. Och kan jag hålla mig till det när man är bjuden på olika festligheter så är jag nöjd med det. Kanske får jag tagga ner lite och låta det ta tid. Det har ju bevisligen inte fungerat för mig att svälta mig själv med enbart pulver...det har bara ökat mitt sockerbegär. Så jag får väl köra en mix av allt. Så länge det går åt rätt håll. Kanske behöver jag utöka mina promenader lite. Försöka sätta ihop ett träningsprogram här hemma att utföra när Saga vilar middag.

Så heja på mig nu ÄNNU en gång! Jag måste bara fixa detta. Kom gärna med tips om ni har några bra.

Kram på er!

Lucia 2010

Idag är det Lucia och jag har under morgonen tittat en liten stund på skönsjungande luciakörer. Förövrigt har det inte varit så mkt Lucia här hemma. Mer kaos. Lowe hade en kompis hemma från klassen. De skulle träffa en annan klasskamrat ute på lekplatsen. Och vips var de försvunna. Så det blev ett evigt ringade runt för att försöka få tag på numret till den andra klasskamraten. Det stämde varken på adress eller telefonnummer på klasslistan. Så jag klädde på mig själv och Saga för att ge mig ut och leta och precis på väg ut så kom de hem. Vet inte hur många gånger jag sagt till Lowe att han måste säga till vart han går. Man blir ju orolig och speciellt när man ansvarar över ngn annans barn. Men nu är de hemma och jag börjar få massiv huvudvärk.

Förövrigt är det bäckmörkt på vår sida av Önnestad. Inga gatulampor lyser. Detta är 3:e kvällen på raken och vem ringer man för att rapportera detta? Jag ser ju inte ngt när jag öppnar ytterdörren.

Ikväll blir det lugnt och imorgon ska jag nog bege mig in till stan för att shoppa lite fler julklappar. Vill ha allt färdigt denna veckan när de flesta fortfarande jobbar.

Helgen som gått har vi firat svärmor och Saga tog några fler steg. Nu går hon lite emellanåt. Några steg i taget. Det värsta är att när hon går mot en får hon upp en sådan fart att hon inte kan stanna utan tappar balansen och kastar sig framåt.

Ha en fortsatt trevlig Lucia!

Nya tag IGEN!

Då var shaken intagen och tillbaka till livet skärpning för mig. :S Men herregud vad segt det går. Måndagar är väldigt svåra då helgerna ofta innehåller lite förmkt av det goda. Hoppas på att jag den kommande måndagen kommer att se lite bättre resultat. Får hoppas på att jag lyckas passera gränsen nu. Det handlar ju bara om 1-2 kg. Lite drygt när man inte ens kan få på sig sina gamla jeans eller termobyxor och vinterjacka. Hade varit trevligt att delta i snöbuset utan att frysa häcken av sig.

Mål 1: -2 kg
Mål 2: -4 kg
Mål 3: -5 kg
Mål 4: -5 kg
Mål 5: -5 kg
Mål 6: -5 kg

Totalt att gå ner = 26 kg. Har jag tur så lyckas jag bli av med allt överflöd lagom till sommaren. Och förhoppningsvis lyckas jag gå ner till utgångsvikten för senaste graviditet innan nyår = -6 kg dit.

I söndags var vi på julskyltningen i Tollarp och sedan avslutade vi kvällen hemma hos Love och Protiva. Protiva lagade soppa med fisk, räkor och musslor. Jag har alltid varit motståndare till musslor, då de ser fantastiskt äckliga ut. Soppan var god i sig, men de proppsade på att jag skulle smaka en mussla vilket jag aldrig någonsin gjort. Det tog några minuter från det att jag hade den på gaffeln tills jag stoppade den i munnen. Kändes precis som att jag var med i fear factory. Det hela blev inte bättre av att jag delade på den och såg det avskyvärda innehållet. Men jag tog mod till mig och började tugga. Smaken i sig var ju inte så värst rälig och inte konsistensen heller. Men bara tanken på vad det var jag tuggade på och synen av de andra musslorna i tallriken fick mig att må lite illa. Men nu har jag smakat iaf och jag tänker inte göra det igen. Men det blev bara bättre när vi avrundade med kaffe, lussebulle och goda saffransbisqotti. Mums!

Jag har fått en riktig klätterapa här hemma. Hon klättrar på allt. Klättrar upp i gåstolen och sätter sig i den, och ibland blir det inte helt rätt. Även en 7:e tand börjar nu titta fram i nederkäken.

Ha en härlig dag!

Hipp hipp hurra...

...för mig och Saga idag! Ja, idag är det min födelsedag och saga blir 11 månader. Men fyller man år mitt i veckan med en sambo som är bortrest så blir det inte så mkt firande, inga presenter, ingen sovmorgon eller frukost på sängen. Hostat har jag gjort hela natten, känns som att denna förkyldningen bara blir värre. Finns det ngt mer irriterande än rethosta? Det går liksom inte att sluta. Igår var jag på stan och fixade mig en egen födelsedagspresent = en mascara och puder. Skulle kanske slagit in det så att man hade ngt roligt att öppna imorse.

Idag för ett år sedan (exakt 1 månad innan Saga föddes) tillbringade jag min födelsedag på toaletten. Höggravid och magsjuk. Och ledsen för att jag missade min födelsedagsmiddag som jag var bjuden på hemma hos några nära vänner. Det var bara Lowe och Jeppe som fick åka iväg och jag satt hemma ensam. Ser ut som att jag bara är sjuk när jag fyller år.

Hade en rätt så lugn morgon och var uppe i tid för en gångs skull. Så ringde telefonen och Lowes kompis mamma behövde hjälp med att starta sin bil. Så efter frukosten var nere och ungarna påklädda, så körde vi dit och insåg att skolan började om 5 minuter. Så hennes två gossar fick hoppa in i min bil och så körde jag dom alla till skolan för att sedan återvända till henne. Och nu kliade vi oss i huvudet. Var f*n sätter man startkablarna?! Jag hittade ett möjligt ställe, men sedan sa hon ngt om att batteriet nog satt där bak på v70 och riktigt så gjorde den det. Så vi lastade ur och insåg att det var fastskruvat...hmm = lika bra att skita i allt. Fick senare under dagen tag på Jeppe som förklarade att jag hade haft rätt från början. Startkablarna ska vara där fram och på det stället som jag trodde. Synd att vi inte vågade prova.

Har lyckats handla lite julklappar idag men har fortfarande några kvar. Ca 5 st ungefär eller tom 6 st. Hinner jag få Lowe och Saga i säng i vettig tid och jag inte är allt för trött så kanske man kan ta och slå in några. Älskar att slå in julklappar! =)

Hmm, blev ett långt inlägg och för er som orkat läsa hela säger jag...

...Ha en underbar kväll!

RSS 2.0