Blogg time

Bloggar väldigt dåligt nu för tiden. Orken och lusten finns inte riktigt och inte tiden heller.  Idag är det exakt 2 veckor kvar tills min semester börjar. Längtar riktigt mkt. Behöver ta en ordentlig upprensning och städning här hemma. Har inte gjort det sedan vi hade semester sist. En kontainer hade varit till stor hjälp för då är det inte lika svårt att slänga saker som bara står och skräpar. Ska man köra iväg med det så tar det en väldans tid. För först ska allt sorteras in i minsta detalj och slängas på släpet. Sedan ska det köras iväg (till Tollarps återvinningsstation) och det lär bli en del vändor. Och väl där ska det kastas i olika kontainrar. Allt det där får ju en att tappa lusten helt.

Lowe har börjat rita. Han ritade ju innan med men då var det bara streckgubbar med en massa vapen. I förgår visade fritidsfröken mig en superfin bild. Han hade ritat ett hus med fönster och en dörr, träd och blommor på marken och en ko. Den var sååå himla fin. Kanske har konstnärsgenen slagit igenom även hos honom.

Saga har börjat få hörntänder nu och hon har lärt sig att gunga på en riktigt gunga. Blev helt paff när Jeppe satte henne på den härom veckan och hon höll i sig och gungade en bra stund. Saga har fått en plast på lekholmens förskola. Den 30 Augusti ska hon börja skolas in där och jag hoppas att det ska gå lika bra som det gjorde med Lowe. Fast han var van vid att sova borta, det är ju inte hon. Däremot så är hon lättare att lägga om kvällarna, Lowe fick man kämpa med från kl 20.00 till klockan 22.00. Hoppas även på ett besked om att Lowe med får en "nattis" plats i samma veva. 

Kan säga att jag börjar trivas väldigt bra här nu i Önnestad. Kan ju bero på att man lärt känna fler genom skolan och fotbollen. 

Just nu pågår en renovering på våran gästtoalett. Har snickaren här idag. Hoppas på att slutresultatet blir bra, men det betvivlar jag inte. Sedan är det dags för toaletten där nere. Till sommaren eller hösten förhoppningsvis. Blir nog i samma stuk med våtrumsmatta. Ska försöka tränga in ett badkar där med. Jag vet en liten kille som hade blivit överlyckliga över det. Och ja, lilltjejen med för den delen.  

Får nog sparka igång Jeppe lite för den delen med. Lowe måste få sitt sovrum färdigt. Men han verkar inte tycka att det är så roligt att lägga upp en plan för hur vi ska gå tillväga och när vi ska påbörja det. Får man bara barnvakt så kan jag nog göra det själv om inte han är villig till det. ;) När jag ser hur fint alla andra har det så vill jag själv sätta fart här hemma. Känns som att allt har stått stilla ett bra tag nu och det som gjorts är inte finliret färdigt ännu. Det fattas tex lister och dylikt. Och det retar mig varenda gång jag ser det. Men vill man ha ngt gjort får man väl göra det själv antar jag. Och barnsäkra här hemma har vi med ett stort behov av. Jaja, Jeppe lär ju själv märka av det när han har barnen i 5 veckor i sommar.

Hoppas att ni andra med har det bra!


Sagas första gungtur på en riktig gunga
Sabina tog studenten


Saga kladdar med Yoggi


Utsikten från hotellrummet i Turkiet


En glad Lowe på restaurang i Turkiet


Hela truppen samlad


Lowe dansar på scenen i sin spidermandress


Saga på André o Julias Hotellbalkong


Lowe var med i "Mini Club" och denna dagen var de pirater

En sväng i Turkiet.

Tillbaka efter att ha spenderat en vecka i Turkiet. Vi överraskade alla där nere förrutom svärföräldrarna som visste om att vi skulle komma och spendera en vecka tillsammans med dem. Och de blev VERKLIGEN glatt överraskade! HIHI. Därav har vi inte nämnt resan till så många med risk för läckor. Vi hade fint väder i ca 3-4 dagar och åska och regn övriga dagar. Men det var skönt att bara få komma iväg. Provade på Hamas, turkisk skrubb och massage. En underlig upplevelse måste jag säga. Men nu har man provat det iaf. Slänger in lite bilder från semestern senare när jag orkar. Just när är jag sådär obotligt trött och en tidig semester är mer än välkomen! Saga gjorde premiär på flyg, buss och tågresa. Det gick ganska så bra. Men var samtidigt lite jobbigt att ha en rastlös liten dam i knäet under 5 timmar. Turkiet var förövrigt bra, men inte ngt favoritställe. Turkarna kan vara ganska så påfrestande när det ska shoppas. Så tycker man att det är påfrestande att handla i spanien så är det inget jämfört med detta. På hotellet var de annars hårt arbetande, glada och barnkära.

Det har varit en lugn arbetsdag idag, både skönt och jobbigt. Trött som man är går tiden så sakta när det är för lugnt.
Nu ska jag sätta mig och skriva sommarschemat till dagis och fritids.

kramisar

Hej kära vänner!

Blogger ekar lite!!! Känner att jag inte riktigt hinner med min blogg för tillfället. Och jag försöker hinna läsa era bloggar, men lägger inte så mkt tid på att komentera. Så NI som läste förr ÄR NI KVAR?! Dagarna rullar på och nu har det varit påsk och valborg som inneburit träff med mina syskon, deras respektive och syskonbarn. Samt med vänner och Jeppes familj. Underbart med andra ord. Tyvärr är där fler vänner jag gärna skulle vilja hinna med att träffa...så småningom hittar man kanske en håla. Men just nu är det fullt upp hela tiden. Jobb och fotbollsträningar och matcher. Det är svårt att hinna med annat än jobb och barn när man jobbar som jag gör och dessutom är ensam med barnen i veckorna.

Och tiden går för fort. Jag hinner inte riktigt med. Det var visst någon som sa att vi nu är inne i maj månad. Hur galet känns inte det? Men skönt för det betyder att det bara är ca 6 1/2 vecka kvar tills min sommarsemester börjar.

Idag har en snickare? varit och kollat på vår toalett. Och väljer vi nu plastmatta eller klickgolv så slipper vi självrisken på 3000 kr. Inte helt fel. Det bör ju dessutom inte vara klinkers där eftersom golvet sviktar lite. Så en plastmatta låter helt ok. Lättstädat och fräsht. Finns många fina plastmattor nuför tiden.

Tänk så grönt det är ute på träd och buskar....så grönt var det minsan inte förra våren, på tal om annat

Så ja, det var ett kort inlägg. Vi mår bra allihop ÄNTLIGEN! Var på Bvc med Saga förra veckan. 80 cm lång och 10,9 kg.

Hoppas att ni andra haft en bra påsk och valborg! kramar

RSS 2.0