Han kan vissla!

Vad skönt det är att Maxi har en "lekstuga" med barnpassning. Lowe är ju där mer än gärna så jag fick handla i lugn och ro idag. På något vis så handlar man för en massa utan att man egentligen får så mkt mat. Märkligt det där...

Nu är jag i v. 37 (36+1 idag). Får väl knäppa av ngt foto snart. Var ett tag sedan och jag börjar känna mig stor nu. Totalt har jag nu gått upp 14,7 kg...känns inte bra, men allt ska väck igen och lite till. Har 1 år på mig att komma i mina gamla kläder annars får jag slänga dom. Det gör bara ondare och ondare i ljumskarna och ryggen börjar värka nu med. Sover sååå dåligt. Nu är det inte lång tid kvar så nu MÅSTE babyrummet och hallen bli färdig. Det stör mig att jag inte kan göra ngt själv. :-(

Lowe kom springande för en stund sedan och ropade "MAMMA, MAMMA, JAG KAN VISSLA!!!!" Och visst, det kunde han ju...om än väldigt svagt. Men stolt var han iaf. :-)

Igår var det 1:a advent som bjöd på julskyltning på stan med Mamma, Emma, Emelie och lilla Inez. Spenderade inte en krona utan mamma bjöd oss på fika och sedan köpte hon julklappar till sina barnbarn. Men mysigt var det att gå inne i stan. Innan jag körde hem så plockade jag på mig en dammsugare hemma hos mamma och sedan en badbalja, babykläder och blöjhink hos Emelie. Vad bra man kan ha det ibland. :-)

Nej, nu ska jag ner i källaren och leta upp utomhusbelysningen...så kanske trädgården känns lite mysig oxå...har ju inte hunnit köpa några ljung eller annat ännu. Kanske på ondag?

Må väl!

Torsdag 26/11

Jag får väl skriva igår...eftersom klockan nu är 00:05.

I går putsade jag lite fönster och passade på att sätta upp adventsljusstakar och stjärnor. Lika bra att slänga upp det nu för i helgen så hinner jag inte. Och har man väl asat fram för att kolla så att lamporna fungerar så...
Senare idag när jag har sovit så blir det till att fortsätta på ovanvåningen och i Lowes lekrum här nere. Jag skulle så gärna vilja hinna baka lite lussebullar också så att man kan mysa rejält på söndag. Förhoppningsvis så hinner jag måla färdigt kanterna på Garderobsdörrarna med, så att de kommer på plats igen. Det finns att göra även om man är så kallat ledig.

Söndagen bjuder även på lite julskyltning inne i stan med mamma och systrar. Lowe får vara hemma och mysa med pappa, risken är annars stor att jag inte lyckas titta på ngt och att jag får ett större nervsammanbrott. Nej, lite lugn och ro en mysig kväll på stan, det har jag saknat lite. :-)

I tisdags var jag på besök hos tandläkaren. Fick två kindtänder lagade och rotfyllningen på den tredje han vi inte med. Men aj vad ont det gjorde. Vet inte hur hon lade bedövningen för det kändes knappt att jag hade ngn. Hoppas hon lyckas bättre med den till nästa gång. Annars så gjorde hon ett mkt bra jobb och jag är sååå nöjd! =) Jag hoppas att slutresultatet blir lika bra!

Nu är en tur till IKEA inbokad...även om det är långt tills dess. (Kanske jag smygkör en runda själv innan, eller med ngn annan). Har ju en del som behöver inhandlas så det lär bli två vändor iaf. Jag hoppas att babyrummet och hallen blir färdig snart så att man kan ställa iordning allt. Men det e klart att det tar tid när det bara hinns med 1 gång/vecka.

Nej, jag tror sängen kallar på mig nu så att jag orkar stiga upp vid sju/halvåtta tiden!

Sov gott!

Jisses vilka drömmar man kan ha...

Jag vaknade mer eller mindre med kraftig ångest i morse...drog en lättnads suck när jag insåg att allt jag behövde göra var att vakna och så var allt som vanligt igen.

Trodde jag skulle slippa dessa drömmarna nu när jag vet att det ligger en tös i min mage och att där bara är EN bebis.

Alltså handlade min dröm om att jag födde trillingar och alla var pojkar. Men det var inte det värsta! Det värsta var att jag gav dem varsin blöja och lade ner dem i en spjälsäng, för att sedan gå där ifrån och glömma bort dem. Helt plötsligt var det kväll och de hade inte fått mat en endaste gång sedan de föddes. Jag hade bara lämnar dem åt sitt eget öde. Och det enda jag kunde tänka på var hur hemskt det var att jag hade blivit tillsagd att jag hade en tös i magen, och så kom där tre gossar. Och hur skulle jag klara av 3 spädbarn på en och samma gång? Jeppe skulle ju lämna mig. Och arg på min mamma var jag för att hon lurat mig.

Ja, herregud som man kan drömma. Måste varit för att jag såg på förlossningskliniken igår. Några fick tvillingar ngn trillingar och jag har för mig att en mamma fick 4 st bebisar.

Tack och lov för att det bara finns en i min mage! :-)

Åter till verkligheten så har jag precis varit och hämtat ut babyboxen. Så snart ska jag frossa i den.
Janni och Hidde kommer hit om en stund, då blir det matlagning, kanske lite renovering och lördagsmys. =)

Så var det fredag!

Fredag igen och vad ska man hitta på? Har dåligt samvete för att jag knappt varit ute idag och solen har dessutom varit framme för en gångs skull.

Men det känns som att allt man hittar på innefattar städning och röjning, vilket jag känner mig ganska så mätt på för tillfället.

Vad gör alla en kväll som denna? Och vad ska man själv göra? Är trött på att sitta framför datorn och häcka och trött på att glo på tv. Sambon min ligger och sover på soffan efter en arbetsam vecka. Och jag kan inte klandra honom, jag jobbar ju inte själv. Men detta gör mig fruktansvärt uttråkad för hur kul är det att umgås med sig själv?

Och vad ska man laga till kvällsmat? Svårt när man inte är sugen på något och man dessutom lagat mat hela veckan.

Ojojoj vad negativ jag låter... Idag hade en kväll på bian suttit fint. Eller en kväll med goda vänner och lite sällskapsspel.

Nej, åter till verkligheten så får jag väl ta och återvända till mitt eviga städande...eller?

Projekt trädgårdsröjning

Efter gårdagens storm ser trädgården mer eller mindre ut som ett enda slagfält. Plastpåsen med alla konservburkar, ölburkar och metalfolie kan jag inte längre se...Däremot ligger innehållet utspritt över gräsmattan. Ser ju ut som ett lodisställe nu. Är dock väldigt tacksam för att de flesta löven nu blåst ner. Man kan ju kratta sig fördärvad under hösten annars. 3 trädgårdsstolar ligger omkullvälta och nerblåsta från trädäcket och nu frågar ni väl er varför trädgårdsmöblerna fortfarande står ute. Ja, vi har helt enkelt inte prioriterat att stoppa undan dessa. det blir nya till våren/sommaren -10. Ångrar att vi köpte skiten av förre husägaren. 5000 spänn för stolar som bara trillar i sönder. Det var fint så länge det varade. :-)

Så ser min plan ut för dagen. Jag får röja så länge kroppen pallar, sedan blir det väl till att se på förlossningskliniken i vanlig ordning 13.30 eller var det 13.25? Jag undrar vad det är för mirakel bedövning dom använder på den kliniken. Många säger ju inte ett knyst...och det vet väl de flesta som fött barn att det faktiskt gör ont. Kanske man ska prova epiduralen denna gången...jag vet inte och lär väl inte veta förens jag är där. Men sist tog jag bara lustgas som gjorde mig helt yr i skallen. Så den fick jag slänga väck.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Tillägg:
Nu var det gjort, ca 2 timmars slit. Jag har blåsor på tummen efter krattan och skoskav på hälarna efter mina gummistövlar. Dessutom värker nu ryggen och min foglossning brakade loss rejält. Men nu e det mesta gjort och jag kan med gott samvete ligga kvar i sängen imorgonbitti när sopbilen kommer och tömmer trädgårdsavfallet. Då kommer jag att tänka "ahh, äntligen kom jag ihåg att fylla den jäkeln". Man betalar ju trots allt för tömningen även om man glömt att fylla den. (Behöver jag säga att jag glömt bort detta de sista 3 gångerna, tömning varannan vecka).

Nu ska jag bre mig en god smörgås och slänga mig i soffan för snart börjar mitt program. :-)


Onsdag18/11

Ännu en dag har gått och jag har bara slöat hela dagen. Skönt, men samtidigt lite jobbigt eftersom jag vet att det finns mkt kvar att stå i innan bebisen kommer.

Under kvällen har jag trots allt tagit mig i kragen och plockat upp vaggan från källaren. Så denna står nu bäddad i vårat sovrum. Tänk så härligt det ska bli att få inreda bebisens rum när det väl blir färdigt. Myser av tanken.

Ute är det värsta stormovädret, men konstigt nog fungerar kanalerna fortfarande.

Nu ska snart Lowe nattas, sedan blir det väl att man själv knoppar in så småningom.


Ahhh jag blir så arg!!!!

Fick hem en räkning från telenor idag, och det hade varit ok om jag inte hade sett att jag samtidigt skulle betala nästan samma summa via e-faktura!

Och det e nu jag inser att jag blivit lurad!!! Blev ju haffad av en "telenor" kille på ekohallen och jag förklarade att jag bara för några månader sedan förnyat mitt abonemang. Men han proppsade på att jag kunde få det billigare än vad jag hade det + att jag fick en ny telefon. Och ja, det lät ju inte så dumt. Sammanlagt skulle summan inte överstiga 500kr/månad. Och när mitt gamla abonemang var slut så så var det bara att säga upp det och så blev månadskostnaden billigare. Jag skulle absolut inte behöva en spänn över 500kr. Dessutom sa han att mitt abonemang gick ut till våren.

Men nu sitter jag här med en räkning på e-fakturan på ca 350 kr för ett abonemang som jag inte alls använder. Och en fin räkning på posten för det nya abonemangen på 424kr. Blir så j*vla FÖRBANNAD!!!!

Ringde givetvis telenor som berättade att mitt abonemang inte gick ut förens i november 2010. Förklarade som det var vilket han tyckte var beklagligt. Han skulle se vad han kunde göra åt detta...men det e ju inte säkert att han kan hjälpa mig. 700-800 kr/månaden för mobiler som knappt används är inte direkt vad jag önskar mig nu när jag e gravledig och snart mammaledig. Det blir tufft nog ekonomiskt iaf.

Från det ena till det andra så har jag iaf kännt mig lite mer aktiv idag. Har sorterat ut i garderoben med sängkläder, dukar och gardiner. Fanns ju en hel del som bara tog plats och som aldrig kommer till att användas. Så det var dags för detta att åka ut nu.

Funderar på att bära upp vaggan i sovrummet och bädda denna. Man vet som sagt aldrig när hon får för sig att komma. Så att ha ngt färdigt kan ju vara bra. Kanske dags att packa ner lite kläder att ha när man åker hem från förlossningen med. Så att man inte bara står där och gapar chockat den dagen det händer.

Måndag 16/11

Då var ännu en helg avslutad och jag går snart in på min 3:e lediga vecka. Känns som att jag får sätta lite fart här hemma nu med att sortera och röja färdigt. Man vet aldrig när hon bestämmer sig för att komma.

Blev lite skraj igår kväll då det kändes som att jag fick lite värkar. Vid 16.30 började det med regelbundna sammandragningar varannan till var 5:e minut som dessutom gjorde ont. Inte värre än att det gick att stå ut, men jag hade en molande värk under tiden. Så här höll det på tills klockan var läggdags, dvs till kl 22.00. Som tur var så släppte det och jag har sovit gott hela natten. Vill absolut inte ha bebis nu med tanke på att vi har mkt kvar att göra. Så jag hoppas att hon håller sig lugn nu, iaf 3 veckor till. :-) Det är full fart i magen vill jag lova.

Igår var vi på barndop. Lilla Moa döptes och hon var så fin i sin dopklänning. Så det har varit att hitta på denna helgen med. På söndag blir det färd till Ullared för inhandling av julklappar. Och då blir det premiär för mig som aldrig någonsin varit där. Helgen efter blir det julfest på Yllan med Jeppes jobb och sedan lite julskyltning på stan med min kära mamma.

Åhh...jag längtar så tills den 1:a advent. Om mindre än 2 veckor tänker jag sätta upp alla mysiga ljusstakar. *myyyssss*

Lördag!

Så var det lördag igen och imorgon går vi in i v.35 = 6 veckor kvar till BF.

Igår var jag hos bm och fick sitta och vänta i 30 min över den bokade tiden. Så det blev snabba tag när jag sedan väl fick komma in. Men blodtrycket var bra och hjärtljuden var bra...det var det enda som kollades. SF-måttet ligger numera på mittlinjen, därmed stämmer det för den beräknade vikten vid ultraljudet. Får nog höra med mamma om vi inte kan smyga in ett ultraljud till ngn dag. Hade varit roligt att se den lilla tösen och hur hon växer.
Idag har jag tagit mig en rejäl sovmorgon, vilket behövs när man inte kan sova så bra. Har ju vari rätt så öm i armen nu efter sprutan och haft svårt att ligga på vänster sida. Men inatt blev det ohållbart att enbart ligga på höger sida, hade riktiga ömmande linjer efter sömmarna på linnet. Så det var bara att försöka vända på sig. Skönt var det även om det ömmade till i armen för stunden, när jag lade mig ner.

Igår var grabbarna duktiga och gipsade sånär som på färdigt i trappan. Så skönt när man ser skillnad. Ska bjuda er på en bild lite senare. Börjar se ett litet ljus så här inför den kommande BF dagen. Kanske har man en färdig trappa/hall tills dess och ett bebisrum att inreda. Ni anar inte hur skönt det känns att komma så långt på vägen efter ha levt i denna röran i ca 2 1/5 år.

Snart blir det även en tripp till Ullared för att inhandla lite julklappar och ngt till bebisen. Därefter ska jag och Janni åka till Ikea och shoppa golv o grejer till bebisens rum. Eller nja hon ska ju handla till sig och jag till bebisens rum. =)

Trevlig helg!

Vaccinet taget!

Idag bar det av mot Vårdcentralen för vaccination. Det gick snabbt och kändes knappt. Lowe ville inte följa med in utan satt snällt kvar i väntrummet medans jag fick sprutan. Jag börjar känna mig en aningens öm i armen och värre lär det säkert bli. Men det e skönt att ha det gjort så att man slipper oroa sig för att drabbas av svininfluensan.

Det har varit 2 lata dagar nu, vilket har varit väldigt skönt. Sovit till 09.40 båda dagarna och mest suttit framför datorn. Så jag får väl bryta latheten om en liten stund för att slänga igång en maskin tvätt och lägga in det som är nytvättat.

Vädret är tråkigt höstigt och trädgården ser helt förfallen ut. Hoppas att jag orkar ta itu med den innan nästa fredag.

Ska sätta mig ner en stund senare ikväll och försöka planera hur vardagsrummet bäst ska möbleras. Datorn tar en onödigt stor plats...men det finns inte så många andra ställen att sätta den på. Särskillt inte med tanke på att första jacket just nu befinner sig där datorn är.

Nåja, det blir väl bra i slutändan hoppas jag. Vill ju ha lite ordning nu innan bebben kommer.

1 veckas ledighet har gått!

Ja, nu har det redan gått en hel vecka av ledigheten. Kan säga att jag har verkligen inget problem med att somna längre. Det har varit tidiga morgonar varje dag så idag passade jag på att sova till 09.40. Riktigt skönt och välbehövligt!

Igår hade jag några arbetskamrater och deras små barn på besök. Trevligt och det var fullt ös på de små barnen. Kan säga att jag hade helt glömt bort hur det var att springa efter Lowe när han var liten och rev allt i sin väg. Nu är man ju van vid att ha grejer framme. Ja, det ska bli intressant att se hur det blir när lilltjejen kommer. Tur att bokhyllorna är fastskruvade i väggen. :-)

Idag blir det till att göra det som faller mig in. Sen ikväll är det gympa för Lowe och jag hoppas på att tv:n fungerar när det är DHW på tv. Den fungerade ju inte i gårkväll när det regnade....jäkla boxer!!! Riktigt skräp är vad det är!

Fick även ett glädjande besked igår. Lowe har fått en dagisplats i Önnestad. Så han börjar där from 12/1-10. Känns skönt att slippa köra hela vägen till stan för att lämna honom, men samtidigt e det med en tår i ögat som jag låter honom byta förskola. Han trivs ju så bra på NalleMaja och fröknarna är verkligen underbara.

Men det ska nog gå bra på det nya dagiset också.

***Jag ser det snöar***

Idag vaknade jag när Jeppe steg upp. Han sa att det snöade ute. Blev genast pigg som en mört och for upp. Känns som att jag får gå upp så tidigt för att vara trött på kvällarna. Kan ju inte somna när jag går och lägger mig. Så jag antar att man blir trött av att jobba.

Nu sitter jag här med en nybryggd kopp kaffe och har tändt ljus i hela vardagsrummet. Var lite sugen på att tända en brasa då det endast är 18,5 grader inomhus. Men med 3 vedklampar i vedkorgen så är det knappast lönt. Får spara på det myset till ikväll kanske. Orkar ju inte bära in mer ved heller.

Tyvärr verkar det redan ha slutat snöa, men jag ska bjuda på en bild om hur det iaf såg ut imorse när jag gick upp.



Och så även en bild på magen i v.32 (31+4)



Idag blir det nog lite brödbak. Får passa på medans energin finns där även om jag till och från har fruktansvärt ont i höfter, ljumskar och nedre delen av magen.

kram på er!


ÄNTLIGEN!!!!!!!

Äntligen e jag ledig från jobbet. Jag behövde verkligen det kände jag. Patienterna höll på att göra mig tokig och likaså nattarbetet utan den dagliga sömnen. Det var 3 tuffa nätter och den 4:e var hyfsad, vilket fick mig att längta mig bort från mitt arbete ännu mer.

Jag började dagen med att försova mig. Lowe skulle ju till dagis 09.00, men när jag tittade på klockan så var den redan 08.40. Jag kände mig fortfarande väldigt trött och bestämde mig för att Lowe fick bli hemma idag.

Det enda jag i princip har pysslat med idag har varit att ta itu med tvätten och röja i kökslådorna/skåpen. Känns mkt roligare att göra "tråkiga" saker nu när man inte behöver tänka på att man ska jobba alla andra dagar. Så nu tar jag det i min egen takt och njuter.

Jag har nu trätt in i v.33 (32+2 idag). Magen växer och det bökas rundor för fullt. Har väldigt svårt att föreställa mig som tvåbarnsmamma, kan liksom inte förstå att vi ska få en bebis igen. Funderar mkt över hur hon ser ut och hur allt kommer att bli när hon kommer. Vad är det för en liten person som ligger i min mage?

Min sambo håller på med babyrummet fortfarande och fixar lite annat vid sidan av. Hoppas att rummet snart kan målas. Funderar på en rosa fondvägg med stora vita stärnor på. Såg det på styleroom.se och fastnade direkt. Känner att jag gärna vill renovera lite nu när jag väl är hemma. Och dessutom längtar jag efter en tripp till IKEA!
Ibland e det synd att inte ens sambo oxå kunde fått gå hemma på hp.  ;)


RSS 2.0