Två eller tre?

Det är en hel del arbetskamrater på jobbet som numera väntar barn. Och när man möter alla dessa nygravida så kommer den egna känslan tillbaks. Hur härligt det kändes när man visste att man bar på ett nytt liv. Och visst mådde jag obotligt dåligt nu när jag väntade Saga, men den jobbiga biten glömmer man liksom och förskönar allt annat. Vår lilla bebis är ingen bebis längre. Hon börjar bli stor nu, snart 8 månader. Kan ni fatta det?!

Och även om min graviditet var ganska så smärtsam, så kan jag inte låta bli att längta på nytt. Men orkar man? Har vi tid för 3 barn? Ja, jag vet inte. Det är mkt tankar som far runt i mitt huvud just nu. Men skulle det bli så blir det nog inte inom de närmsta 2 åren. Vill först ordna upp ekonomin ordentligt. För det skulle i så fall bli att köpa allt nytt då jag säljer av mkt efter hand.

När vi fick barn nummer två, fick de flesta av våra vänner barn nummer 1. Så inom några få år kommer de kanske få barn nummer två. Och jisses vad jag själv kommer att längta efter barn då. Men vi har det rätt så bra med våra två barn. Kanske borde jag vara nöjd?

Just nu är jag bara så trött på vårt hem. Prylar överallt, ingen ordning, trappan är FORTFARANDE inte färdig efter TRE ÅR!!! Varje helg är det ngt, känns som att vi aldrig är hemma tillsammans. Och är vi inte hemma så är det ju inte så lätt att få någonting gjort. Men jag borde kanske ta och göra det själv. Det kan ju inte vara så svårt. Men det är precis som att en del män behöver "sällskap" av en polare när det ska fixas hemma. Ska se till att boka in en helg med min käre sambo och den helgen ska det enbart grejas här hemma. Det SKA bli FÄRDIGT innan jul, det är en sak som är säker!!!!

Kanske dags att röja lite här hemma idag...




Måndag 23/8

Det har gått bra att jobba, varit en rivstart dock och det har knappt varit en lugn stund. Känner mig ganska så död i fötter och huvud just nu. Hoppas att Saga känner för att vila snart så att jag med kan passa på. Blev glad när jag kom hem igår kväll. Det var undanplockat, rent och barnen sov. Kan det bli bättre?

Saga är numera överallt, drar i allt och försöker resa sig mot allt.

De lugna dagarna är kort sagt över och numera får tvätten och allt annat vänta till de få stunderna hon får för sig att vila middag.

Nu ska jag gå och underhålla min dotter, tiden att sitta här har ju blivit mkt kortare.


Tänk vad tiden har gått fort, bilden är tagen 25 februari:

Skolstart!

Idag blir vår Lille Lowe en skolpojk. Tänk vad tiden har gått fort och så stor han har blivit. Känns som att det var igår jag fick honom i min famn och nu sitter jag här med en 6 åring och en 7 1/2 månaders bebis. Helt galet!

Idag blir det stress hela dagen. Vara i skolan med Lowe...tror jag iaf. Jag har ingen aning eftersom det enda vi har fått reda på är att vi skulle samlas utanför skolan. Och jag vet inte heller hur länge han ska vara där. Sedan måste jag fylla trädgårdstunnan då det är tömmning imorgon bitti och ikväll 17.30 ska Lowe träna fotboll. Hoppas verkligen att Jeppe hinner hem tills dess. Och så måste jag ordna ngn kvällsmat så att Lowe sedan kommer i säng i vettig tid.

Igår gick han och lade sig kl 20.00, men han rännde upp och ner från sängen tills klockan blev 22.30. Och då gav han tillslut upp. Sedan var det Sagas tur att vakna några gånger inatt för att hon tappat nappen. Jag känner mig helt färdig i huvudet idag.

Imorgon ska jag göra premiär på jobbet. Ångrar verkligen att jag tog denna helgen. Vi ska ha kalas för Lowe på lördag (blir tredje helgen på raken som vi firar honom) och jag har varken hunnit städa eller handla. Och jag lär knappast hinna göra det på fredag då jag jobbar kväll. Så det blir till att handla på lördag morgon och slänga ihop allting då. Suck! Blir så trött på mig själv ibland.

Nej, nu är det dags att väcka Lowe så han hinner äta frukost och klä på sig i lugn och ro.

Tack till er som svarat på vilka som läser min blogg, jag tror att jag kände till er allihop och den bloggen jag inte hade, har jag fått.

Ha en bra dag med er!


Snörvel och atjooo!

Ja, igår började det. Jag har hållt mig frisk mkt länge nu. Tror inte att jag har varit förkyld sedan Saga föddes. Så då får man väl acceptera att man åkt på det nu. Näsan rinner, halsen gör ont. Jag nyser konstant. Inte blir det bättre av att Saga började före mig igår med att nysa och snora.

Fick barnen i säng tidigt igår, men när jag gick och lade mig runt elvatiden vaknade Saga. Hon fick ligga en stund hos mig, men vi har båda sovit väldigt oroligt. Vaknade inatt av att hon hade fått feber, så det var bara till att stiga upp och ge alvedon och lite välling. Sedan fick hon ligga i sin egen säng, där hon somnade gott. Men trots allt detta så vaknade den lilla damen 06.30 och vägrade att somna om. Idag var det min och Lowes sista sovmorgon dessutom. För imorgon börjar Lowe i skolan och då är det upp tidigt som gäller. Jag känner mig ganska så död, men nu är vi uppe iaf.


Idag ska vi hem och hälsa på Sara och Moa en runda. Det blir väl sista gången nu, för sedan börjar Sara jobba. Helt galet. Men tur att jag har mina lediga dagar ibland. För sedan när jag väl jobbar och Sara är mammaledig på nytt, kan man ju ses iaf. ;)

Dags för en ny kopp kaffe och sedan en svalkande dusch. Ha en bra dag!

Tisdag och lite lalandiabilder.

Tisdag morgon, en dag närmre Lowes skolstart och mitt jobb. Saga somnade vid 21 tiden igår och vaknade givetvis inatt (vilket jag trodde var morgon). Jag tog upp henne och lade henne hos mig och vi somnade om. Tillslut vaknade hon igen och jag tittade på klockan. Kändes som den skulle vara minst 10.00. Dock var jag fortfarande väldigt trött. Och minsann, klockan var bara 06.00.

Så nu sitter jag här i lugn och ro och dricker mitt kaffe. Dammsugningen är avklarad och frukosten uppäten. Kanske ska jag lägga upp lite grejer på tradera. Har en del som ligger och väntar.

Nu blir det lite bilder från lalandia:



































Ja, det var allt. Nu undrar jag lite nyfiket vilka som läser min blogg. Har ni själva ngn blogg? Hade varit roligt att läsa i så fall.

Snart börjar skolan!

Måndag igen och ny vecka. Faktiskt den sista veckan med sommarlovsdagar. För på torsdag börjar Lowe i skolan. Då är det slut på morgonsovandet. Upp tidigt och i säng tidigt. Kan ju iof vara bra nu när det bara är några månader kvar tills man börjar jobba. :S

Nu är i hemma igen efter en minisemester på lalandia från torsdag till söndag.
I lördags fyllde våran Lowe 6 år! Stort grattis min gosse! Dock var han lite febrig och hade ont i magen när vi sjöng för honom på morgonen. Men efter lite alvedon så blev han pigg igen. Papporna traskade i väg till badhuset med pojkarna så de fick bada och ha roligt, medans jag och Janni stannade kvar i stugan med Saga. En dags badande räckte för oss kände vi. Det var lite för varmt och klibbigt för Saga inne på badhuset dessutom.

Runt två tiden begav även vi oss dit och eftermiddagen/kvällen bjöd på bowling, lek i monkytonky land, spelande i spelhallarna och kvällsmat på steak house. Sedan avrundade vi med en Maraboutårta med maränger som Lowe dessvärre inte gillade. Men på lördag är det kalas igen och då har jag lovat honom att baka en ordentlig princesstårta. Hoppas att han äter den. ;) (Ska lägga upp lite bilder från helgen senare, men tog tyvärr inga inne i badlandet).

Saga kryper nu riktigt bra, hon sätter sig upp själv och har börjat resa sig mot saker. Hon börjar få humör och blir totalt vansinning om vi tar någonting ifrån henne. Tror hon börjar få lite seperationsångest med. För innan har det bara varit till att lägga henne i spjälsängen när hon varit lite trött och gnällig, och så har hon somnat av sig själv. Men igår kväll gallskrek hon i flera minuter och det hjälpte inte att jag kom in och klappade henne, för så fort jag gick började hon igen. Det var så hon fick kippa efter andan. Så till sist fick jag ta upp henne och lägga henne bredvid mig, då somnade hon snyftandes. Tyckte så synd om mitt lilla hjärta. Men hon sover fortfarande gott där uppe.

Idag blir det träff med arbetskamraterna och deras barn. Så snart måste jag väcka Lowe och Saga så vi kommer i tid.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Stor äcklig spindel. Hade jag kunnat sätta...

dsc00661 (MMS)

Stor äcklig spindel. Hade jag kunnat sätta enkronan bredvid i nätet så hade spindeln varit lika stor. Urk!


Det gick inte så bra....

....att skicka en video till bloggen. Filmade när Saga kröp och messade till bloggen, men det var bara texten som kom med. Tyvärr!

Idag står det städning på schemat, för på lördag ska vi ha kalas för Lowe. Typiskt nog ligger Jeppe iväg hela veckan och kommer väl hem imorgon kväll antar jag.

Nu har Saga börjat krypa lite och det betyder att det inte går att gå ifrån henne det minsta lilla. Man vet aldrig vad hon får för sig att hitta på. Dörrar får hållas stängda, grejer måste röjas undan och dessutom vilar hon inte middag så länge heller. Jag har nu ställt upp resesängen här nere till henne. Då vet man iaf att hon är säker om man behöver greja med ngt.

Har hunnit med att fylla trädgårdstunnan nu iaf, det är ju tömmning imorgon. Skulle bara vilja skövla så mkt som möjligt i våran trädgård. Har ju inte tid att hålla efter allt. Så det blir nog så att jag i höst river bort spaljen och klätterväxterna samt gräver upp rabbatten och sår gräs. Allt för att göra det så lättskött som möjligt. Ser det inte vettigt ut nu så kan det iaf inte bli värre när det är borta.

Nästa vecka styr vi bilen mot Lalandia och är borta från torsdag till söndag. Där firar vi Lowes födelsedag då han fyller 6 år på lördagen. Helgen där efter jobbar jag fredag och söndag och på lördagen håller vi i ytterligare ett kalas för Lowe. Det blir ju så när man är många.

Jag hoppas att jag får barnen i säng i vettig tid idag så att jag kan röja lite i lugn och ro.

Det blir fullspäckat nu ett par veckor framöver och snart börjar Lowe skolan. Förhoppningsvis blir det lite mer ordning och reda då. Upp i tid, i säng i tid. Motion och städning.

Nej, åter till städandet....

Nu kryper jag!

Nu kryper jag!


Saga på 7 månaders dagen.

dsc00620 (MMS)

Saga på 7 månaders dagen.


RSS 2.0