Töväder!

Det är töväder ute idag och tydligen spår de regn ikväll och under morgondagen. Vi får väl se vad det blir av det.

Just nu sover lillan, Lowe spelar sitt DS och Pixi är rastlös. Det är verkligen inte lätt att gå ut på promenader med Pixi när Lowe är hemma. Han orkar ju ingenting och lämna honom ensam hemma vill jag inte göra, det är han förliten för. Jag får passa på att promenera de dagarna han är på dagis. Längtar dessutom till våren så man lockas att promenera till dagis på morgnarna oxå. Finns det något härligare än vår? Tror knappt det.

Kanske man ska bege sig till Tollarp idag med? Och ta med Pixi så hon och Chicka får busa av sig.

Var hos S, M och T igår och fikade. Trevligt var det och vilken fin lght de har! fräsht och stora utrymmen. Jag vill oxå ha stora utrymmen och fint badrum!!! Men förhoppningsvis så påbörjas projekt hall och trappa inom det snaraste.
=)

Sportlovsveckan har börjat.

Åhh jag känner redan hur denna veckan rusar iväg. Jag försöker krampaktigt hålla fast dagarna likt sand i handen. Men det slutar på samma sätt varje dag. Dagarna försvinner mellan fingrarna och jag frågar mig själv vad som hände. Ännu en dag där jag inte hunnit med det jag vill. Jag försöker verkligen leva i nuet, men det e så lätt att hela tiden förstöra dagarna med att leva i framtiden.

Idag börjar sportlovsveckan. Veckan då vi egentligen skulle varit iväg och åkt skidor i Lofsdalen om vi skulle fortsatt med traditionen. Men jag gråter inte det minsta över det. Just nu har vi ju snö även här och snart får Julia och Andrée sin lilla bebis. Och Jag och Jeppe har fått vår lilla dotter. Just nu vräker snön ner.

Till Tollarp bär det av idag. E spelar handboll och sedan blir det middag efter det. Ska bli trevligt att träffa dem alla. Även fast man bor ganska så nära så är veckorna ständigt uppbokade med en massa både för dom och för oss. Vilket hindrar en från att ses.

Nu borde jag verkligen passa på att gå o duscha. Saga sover och Lowe tittar lite på tv.

Vi ses!

Söndag igen!

Även denna veckan har gått fort. Just nu är Jeppe iväg och jobbar lite extra, vilket kan behövas när grejer på bilen går sönder och man får en elräkning på 4900 och  med en nätavgift på 1100 ca. Tröttsamt detta! Varje månad som skulle kunna bli en bra månad sabbas jämt av sådant här. Ska det fortsätta såhär så får jag väl börja jobba snart igen. Fast mina helgjobb ger inte i närheten så bra betalt som Jeppes helgjobb.

Igår var vi först ute hos svärföräldrarna. Jag och Lowe byggde snögubbe medans Jeppe o Bertil fixade med bilen. Sedan körde vi mot Tollarp till Sara o Doffe. Där åt vi lite taccos och tittade på melodifestivalen. Taccos och melodifestivalen verkade vara ett gemensamt ämne för många igår. =) Tittade även lite på skidor och kom lagom in när det bara var något varv kvar. Vilken spänning det var som slutade med ett guld och ett brons för Sverige. Tänk hur man som tidigare oitresserad kan sitta så klistrad framför tv:n och skrika. =)

Idag står städning på schemat. Lägga in tvätt och dammsuga samt renbädda sängarna. Sedan blir det åter igen till att köra ut till svärföräldrarna för att fortsätta att fixa med bilen. Hoppas nu att det går vägen idag. Annars gråter jag.

Känns som att även nästa såkallat lugna vecka blir fylld med en massa grejer. Får se om jag hinner med allt. Jag har mina två prioriteringar iaf. Träffa brodern och hans familj samt träffa lilla Mia. Sedan får jag se vad det blir av resten. Det är ju inte direkt gratis att ligga o köra flera vändor in till stan varje vecka.

Nej, nu till ngt mkt trevligare. Lite bilder på barnen.

Lowe med Saga i famnen:

Saga 7 veckor:

Lowe ca 1 år och 9 månader:


Jag har varit ganska så dålig på att fota med kameran på sista tiden. Har fotat mest med mobilen. Ska lära mig hur jag för över bilderna från mobilen. Men just nu har jag inte tid.

Kram


Snö, snö mera snö...

Härligt med snö...javisst!!! Men kan det verkligen komma mer? Det är ett evigt skottande, vilket inte är helt lätt med en liten bebis som kräver ständig tillsyn. Var ute och skottade gången för en liten stund sedan, det syns knappt längre. Så jag ger upp för ikväll och tar ett ryck imorgon när jag kan ta ut Saga i barnvagnen. Har numera en egen pulkabacke i trädgården. :-) Är i behov av att skotta framsidan också, men jag hoppas att Jeppe är hemma imorgon så att han kan göra det. ;-)

Det är heller inte helt lätt att promenera med barnvagn och hund på snöiga och isiga vägar. Längtar nu till våren eller iaf tills det att snön töar bort så att alla promenader blir mkt enklare.

Hämtade Lowe på dagis idag med pulkan i släptåget. Det var mkt uppskattat och jag slapp dessutom allt gnäll om hur jobbigt det var att gå hem och vilken tråkig mamma man var. Promenaden dit tar ca 7 min och hem med en gnällig unge ca 30-35 min. Idag tog promenaden hem ca 10 min. Det lär bli pulkahämtning så länge som snön får ligga kvar på vägarna. När den försvinner får man väl se till så att Lowe lär sig att cykla. Då kanske promenaden hem inte blir lika jobbig och tråkig. Ännu så länge tar vi bilen på morgonen. Känns som slöseri, men vad gör man när orken tryter?

Sportlov är det nästa vecka, men för Lowe börjar det imorgon. Vilket jag är glad för med tanke på vädret. Lär ta en hel del tid att skotta fram bilen. Det ska bli så skönt att få sova länge utan att ställa klockan. Kan säga att det tar emot att ställa klockan och gå upp när bägge barnen sover som godast. Sedan är det klart skönt när man väl har kommit upp. Men trött är man om kvällarna. Igår gick jag och lade mig redan 21.30.

Igår var jag på efterkontroll på MVC. Det gick bra och mitt Hb har nu stigit till 116. Kanske kan jag klara mig utan järntabletter. Känner mig ju som sagt inte så påverkad av blodförlusten. Tröttheten kan ju lika gärna bero på mkt annat.

Just nu sover lilla Saga efter en väldigt vaken period. Hon har "snackat" jättemkt under eftermiddagen och ler bara mer och mer. Så söt mitt lilla troll. <3

Var på BVC i måndags och Saga vägde då 4750 g och var 56 cm lång.

Imorgon lovar jag lite bilder på barnen, det var ett tag sedan nu.

kram kram

Så var det måndag igen!

Veckorna går så otroligt fort. Och JAG får söndagsångest...JAG som går hemma...hur kan JAG ha söndagsångest??? Kanske för att jag vet att Jeppe ska stiga upp tidigt och åka iväg för att jobba. Denna veckan kommer han nog ligga borta till torsdag, kan kännas lite ensamt ibland.

Blev glatt överraskad av älsklingen min. Jag hade ju verkligen inte fixat ngn allahjärtansdagpresent till honom. Tänkte att jag får nog inget själv så....Men tji fick jag. Han hade köpt mig ett jättefint halsband. Och jag hade verkligen inte förväntat mig detta. Men glad blev jag <3

Helgen har rullat på. Vi blev bjudna på middag hos K & A. Ruskigt gott var det. Och lilla E är ju bara för bedårande söt. Ser ut som en liten docka. =) Innan dess hälsade vi på S & J och Lowe fick leka med barnen. Och den vanliga rundan till SBG blev oxå utförd =). Men usch vad ont det gör i mitt hjärta när F ska till sin mamma. Det är grymt att se och så tragiskt att det ska behöva vara så. Vilken makt man som mamma kan ha och hur man som pappa bara får lov att stå och se på för att man inget kan göra....NEJ fy för de som har hand om det här med vårdnad...de sköter verkligen inte sitt jobb. Hoppas att det blir ngn ändring på detta snart för F, J och H:s skull. Tänker på er!

Nu har lillan vaknat, så det är väl dags att ge henne lite mat antar jag. =)


Onsdag 10 februari

Dagarna går och jag hinner knappt med. Varje vecka blir det att köra in till stan för att göra ngt. Känns lite drygt ibland. Hade varit skönt att ha allt på ett ställe. Men man kan ju hoppas att det inom det snaraste bara innebär nöjen att köra in till stan.

From denna veckan lämnar jag endast Lowe på dagis tis-tors. Man får ju passa på att njuta av "lediga" dagar på hemmafronten ibland. Att inte behöva ställa klockan på 06.30 varje vardag för att lämna på dagis i 3 timmar. Snart börjar han ju skolan och då blir det nog tidiga morgnar varje dag. På något vis är det svårt att resa sig upp direkt när klockan ringer och hade jag inte ställt kl på 5 klockslag så hade jag nog aldrig kommit upp. Man kan ju undra hur det blir den dagen man ska jobba och behöva ställa klockan på 04.30 för att hinna med sig själv och barnen. Fast förhoppningsvis så får man sova hela natten då.

Denna natten har varit ganska så stökig. Lowe nattades mellan 20-20.30, därefter ropade han att han hade fått näsblod. Fixade lite snabbt med detta och han somnade gott. Gick och lade mig 22.30 och matade lillan. Plötsligt började Lowe gråta och jag hörde hur han började vandra neråt i mörkret. Jag ropade på honom att han fick komma in i sovrummet och att jag var däruppe och inte nere. Men han fortsatte ner för trappan, gråtandes och sa jag kommer. Jag insåg då att han nog gick i sömnen. Annars skulle han inte frivilligt gå ner i mörkret och gå åt fel håll när jag kallade på honom. Jag tände lampan i trappen och hallen, fann Lowe gråtandes på toaletten därnere. Näsblodet forsade ur näsan på honom. Det  var bara till att tvätta av honom och byta tussen i näsan. Sedan gick han utan uppmaning in i sin säng igen och lade sig. Vaknade sedan inatt av att Lowe låg och trängdes i min säng och lillan varvade timmarna med att äta och sova. Snacka om att jag var trött när klockan ringde och Lowe fick jag knappt liv i.

Jag undrar varför han har börjat gå i sömnen så ofta och varför han alltid storgråter när han gör det. Han kommer inte ihåg något när man frågar honom på morgonen.

Jag har fastnat lite i traderaträsket. Tidigare så var det jag som köppte andras prylar. Nu har jag provat att sälja. Två av objekten gick ganska så bra, det tredje gick för 1 kr och det 4:e fick jag inte sålt. Men så är det väl när man säljer barnkläder. Det är oftast bara märkeskläder och populära kläder som folk slåss om. Finns ju hur mkt som helst.

Igår var vi en runda hos Julia och fikade. Träffade Sandra och Max, Sara och Moa och en annan tjej som liksom Julia är gravid. Rena babyligan =). Och trevligt var det. Det var första gången jag träffade Max och så söt han är. Moa har fått en massa tänder som börjar komma fram ordentligt nu. Och Moa är Lowes lilla gullunge. Han blir så glad när han ser henne och hon när hon ser honom.

På fredag skulle Elin o Co kommit hit, men givetvis är det nu Gabriels tur att drabbas av vattkoppor. Lowe blev så ledsen när jag berättade att de inte kommer denna gången heller. Då tyckte han att Jonathan kunde komma hit med Nellie och Elin kunde stanna hemma med Gabbe. Snällt va? Men förhoppningsvis så blir det av snart. Dessa eländiga sjukdomar...

Snart dags för ett foto på Saga kanske?


Oglamouröst liv...kanske det!

Mitt liv är kanske inte så spännande, jag ser ganska så alldaglig ut. Dagarna går ut på att städa och ta hand om det mesta ensam. Strosa runt i ett hem som ser ut som en byggarbetsplats som stått stilla ett bra tag. Men vad gör det när man har tak över huvudet, underbara barn, underbara vänner och ett fast arbete med underbara arbetskamrater? Fast den där storvinsten på triss väntar jag på fortfarande. Förstår INTE vart den har tagit vägen. Hallå....trisslott!!! Det är dags att komma nu!!! Kom hit så att jag kan skaffa mig lite mer glamour i min vardag.

Från det ena till det andra så var jag och Saga på BVC igår. Hon väger nu 4330 gram och har blivit 53 cm lång.

Och på tal om ngt heeelt annat så gör min lagade tand så fruktansvärt ont just nu. Började precis att värka....hoppas nu inte att den ska börja jäklas igen...orkar inte med det mer. Finns ju inget värre än tandvärk.

Ny lyfter jag huvudet!

Kompletterar dagens bloggande med ännu ett inlägg. Måste lägga ut en alldeles färsk bild. Saga lyfte precis ordentligt på huvudet när hon låg på mage. Hon har iof varit mkt stadig i nacken sedan födseln och det är inte mkt man har behövt stötta hennes huvud.

1 månad idag!

Ikväll kl 20.54 är det 1 månad sedan Saga föddes. All smärta har man glömt, vilket jag för stunden aldrig trodde att jag skulle glömma bort. Men återhämtningen efteråt har gått fortare och inte alls lika jobbig som sist. När jag tittar på min lilla dotter så tänker jag att det skulle varit mysigt med ett 3.e barn, tiden går ju så fort. Men det lär inte bli fler barn och man ska ju ha råd och tid att ta hand om dem oxå. Så det blir till att leva i nuet och fånga varenda sekund man har. För tiden går snabbt framåt och man minns inte alla stunder hur gärna man än vill.

Jag kan minnas när Lowe bara var någon månad och vi låg i sängen och myste. I det ögonblicket tänkte jag " tänk om man kunde frysa denna stunden, bara stanna upp hur länge som helst" Och nu ser jag min stora gosse som börjar skolan till hösten, jag kan inte alls koppla ihop att denna goa lilla bebis som låg i min famn (för inte så längesedan känns det som) nu är min stora Lowe. Vad hände där på vägen? Hur kunde tiden bara gå så otroligt fort? En annan sak jag minns ganska så tydligt är när jag var på H&M för att handla kläder till Lowe. Det var när man gick från bebiskläderna in till den "stora" klädesavdelningen. Det var en liten sorgsen känsla att lämna bebisstadiet och nu få handla kläder för lite äldre barn. Allt det här gulliga byttes ut mot Spiderman och Svampbob (som då var det fulaste jag visste). Men jag är givetvis glad att pojken växer och blir äldre....det är bara det att tiden, den vill man stoppa ibland. Snart har man väl två tonåringar att tampas med. ;)

Allt detta om tiden fick mig att vilja plocka fram lite bilder på Lowe som liten. Så här kommer de tillsammans med färska bilder på Saga.

Saga 4 veckor:

Lowe myser med Saga:

Saga 1 månad gammal:

Lowe 3 månader (ser en viss likhet):

Lowe 3 månader:

Lowe 4 månader:
Så lik Saga här

Lowe 7 månader:
Favvo sysselsättning; att gå runt med en blå back som "gåvagn"


RSS 2.0