Sommarens bilder!

Idag bär det av till Sarah. Ska bli så trevlig. Har ju inte träffat några arbetskamrater på länge. Man känner sig lite borttappad. Och man har ingen koll längre. Iof skulle jag kunna hälsa på jobbet lite oftare än vad jag har gjort, men det känns bara som man kommer och stör mitt i allt arbete. Jag vet ju själv hur stressad man alltid var när man jobbade. På måndag när Jeppe börjar jobba igen blir det ju lättare att dra iväg på annat håll.

Jag har gjort något galet. Jag som absolut inte ville jobba under min sista föräldrarledighet har bokat in 3 pass i augusti. Det dumma är att första passet är en fredagskväll och det är den 20 augusti, Lowes andra dag i skolan. :S Som tur är har mamma semester den veckan, vet ju inte ens om Jeppe är hemma innan jag börjar jobba. Hoppas att man får jobba med ngn kändis nu när man väl gästspelar.
De andra passen jag jobbar är sön kväll 22/8 och lördag dag 28/8

Imorgon gifter sig Martin och Maria. Hoppas att man får ihop en vettig frisyr och en snygg makeup. Nåja, det får bli som det blir. Några kilon har jag ju inte lyckats gå ner. Ska ta tag i det nästa vecka. Tur att jag hittade en sådan bra klänning. Det tackar jag min kära svägerska Protiva för, som stod ut med mig en dag på stan och som tillslut hittade denna underbara klänning till mig. =)

Nej, nu ska jag bjuda på lite bilder från sommaren...

Jeppe och Saga på tosselilla:


Lite karusellåkning:



Hoppa lite på hoppkuddarna:



Lowe och kusin Tilda åker karusell:



Kusinerna från Stockholm (Anna och Anton) tillsammans med Saga och Tilda:


Ett skönt bad:


Kusinmys! Lowe, Saga, Nellie och Gabriel:


Saga försöker lära sig att krypa:



Det senaste tillskottet bland kusinerna 10-07-27:
Välkommen Julian, Marius lillebror! Och Grattis till Tor och Monica!



Trevlig helg!

1 vecka kvar!

Sista semesterveckan för Jeppe är nu kommen. Tiden bara rullar på. Ska samtidigt bli lite skönt att få rutin på vardagen igen. Fast det lär väl inte hända förens Lowe börjar skolan.

Nu har det hänt en del på sista tiden. Saga sätter sig i krypställning och har tagit ett krypsteg. Hon börjar få två tänder där nere. Hon kan sitta korta stunder själv. Och så flyttade hon till eget rum i går kväll. I lördags sa hon ma-ma så klokrent.

Denna sommaren har vi hunnit med en del nöjen. Killeboom, K-dagarna, IKEA, badat i hav och sjöar, Kiviks marknad, Tosselilla, tågresa till Lund och så har vi umgåtts mkt med nära och kära. Igår var nog första "lugna" dagen/kvällen på länge. Då passade jag på att bygga ihop trådbacks ställningarna och röja i garderoben. Det resulterade i 2 svarta sopsäckar med kläder att göra sig av med. Så skönt att öppna en garderob som det är ordning i. Där man kan hitta sina kläder bara genom att titta in eller dra ut en trådback. Blev helnöjd!

Idag blir det nog till att röja i trädgården. Det behövs. Vi tog framsidan och vänstra sidan i torsdags kväll. Men det är mkt kvar.

Ser ut att bli en lovande dag...

Idag har vi haft en super bra dag på tosse...

dsc00574 (MMS)

Idag har vi haft en super bra dag på tosselilla. De stora grabbarna roade sig minsan de också! :-D


Lite besviken...

...ja det är jag allt. Har haft sådant bekymmer med att hitta ngt att ha på mig på bröllopet vi ska på sista helgen i juli. Så hittade jag denna läckerbit till ett väldigt vettigt pris. Efter många om och men så bestämde jag mig för att beställa den....och så är tidigaste leverans början på augusti. Såååå irriterande!! Nu får man väl se om man kan hitta ngt liknande på stan.



(Bilden är tagen från www.halens.se)

Sitter och avnjuter ett glas rött medans g...

dsc00521 (MMS)

Sitter och avnjuter ett glas rött medans grabbarna lastar motorcykeln.


Lowe var tursam på tivolit på killebom. Va...

dsc00507 (MMS)

Lowe var tursam på tivolit på killebom. Vann högvinsten. Till och med han som sålde lotterna blev paff.


Eftersom pappa målar den öppnaspisen så få...

dsc00492 (MMS)

Eftersom pappa målar den öppnaspisen så får jag ligga ute i skuggan. Skönt är det.


Kvällens mat. Grillad lax och ungsrostade ...

dsc00491 (MMS)

Kvällens mat. Grillad lax och ungsrostade grönsaker. Gott!


Tropisk natt!

Ja, det hade vi allt i natt. När temperaturen håller sig över 20 grader, kallar man det för tropisk natt. Jag hade kunnat sitta ute hela natten för det var så otroligt skönt. Den kvällsvärmen har man saknat lite. Att kunna sitta ute länge utan att frysa. Värre var det inne där hade vi det 29 grader varmt igår kväll. Nu är det "bara" 26,7 grader varmt här inne. Och temperaturen ute är hela 22,8 grader. Tror inte att jag ska rulla upp några persienner idag, det får se mörkt och tråkigt ut. Hellre det än att svettas så ännu en natt.

Idag ska jag hämta Elin och barnen hos mamma. De ska sedan bo hos oss nästan hela denna veckan. Ska bli så roligt.

På tal om annat så har min sambo nog fått sovsjukan. Han var på svensexa i lördags. Steg inte upp fören vid 12.00 på söndagen. Gick och lade sig igen, steg sedan upp 14.30. Ville inte följa med till Tollarp och sov sedan till och från hela kvällen. Vi var inte hemma fören 23.30 igår. Då låg han och halvsov på soffan. Nu är klockan 10.00 och han sover fortfarande på soffan. Livet måste vara hårt när man är man. Kan inte vara lätt att dricka sig full och festa. Man orkar ju tydligen ingen mer sen på ett par dagar. ;)

Jag har inte sovit bra på 3 nätter...jag har trots detta mina barn att ta hand om. Det är bara till att stiga upp och se glad ut.


Nåja, idag ska han städa. Det gjorde han aldrig igår vilket han sa att han skulle.

Nu ska jag ut och sätta mig med en kopp kaffe i solen. Sedan måste jag försöka röja i våran övervuxna trädgård.

Tjingeling!

Underbar sommardag!

Idag är det supervarmt och härligt. Gräsmattan tycker nog inte att det är så härligt dock. Den är snart inte så grön längre, mer torr och brun.

Igår hade vi (jag, Lowe och Saga) en liten familjestund på stan tillsammans med mamma, några av mina systrar och deras barn. Nellie och Lowe var helt toppade och vi var alla mer eller mindre helt slut efter en stund. På kvällen åkte vi till Råbbelövssjön och tog oss ett härligt dopp. Saga premiärbadade och hon verkade tycka att det var helt ok. Sedan avslutade vi kvällen med att grilla lite korv hos mamma.

Snart ska vi packa ihop oss och fara hem till André, Julia och Casper. Förhoppningvis blir det ett dopp i deras pool och sedan lite grillat under kvällen.

Nu har Saga lärt sig att gå lite med gåstolen, det går framåt, sakta men säkert. Glömt att skriva att vi var på bvc i början av veckan. Saga vägde då 7470 och var 65,5 cm lång. Nu har vi inte tid fören den siste augusti, vilket är lite tråkigt. Men får väl ställa mig på vågen med henne här hemma istället. Är ju roligt att se hur de växer.

Nej, dags att sätta fart. Med två barn, en hund och en lat sambo så tar det lite tid att packa med sig allt.

kramar

Fredag 2 Juli

Igår passade jag på att ta foto på Saga i dopklänningen. Bara sådär 1 månad efter dopet. Men det slog mig att nu börjar hon bli riktigt stor och tackkorten MÅSTE skickas ut nu. Om de blev så himla bra vet jag inte, är rätt så svårt att fota en "bebis" som inte vill ligga stilla och som tycker att det är roligare att tugga på sidenbanden än att titta på mamma.

Underbart väder är det idag med. Jeppe är och lämnar jobbebilen på firman, sedan åker han hem igen tillsammans med Janni och Fabian. Hoppas att de kommer snart så barnen hinner leka lite innan det är dags för oss att köra till kalas.

Hittade en loppa på Pixi idag. När jag öppnade min papperstuss hoppade den all världens väg...vart vet jag inte. men blev lite nojjig att den hoppat in i mitt hår eller innanför mina kläder. Så jag kammade mig som bara den och bytte alla kläderna. *ryser*. Det är så grose med sådana parasiter. Jeppe får ta en tur inom apoteket, sedan blir det en rejäl skrubbning av Pixi. Känns som jag själv har lust att hoppa in i duschen.

Senare idag/kväll kör vi till Tollarp för att fira lilla Moa. Hoppas hon blir glad för presenterna ;)

På tal om annat, så har det inte gått bra med min viktminskning och om en månad är det dags för bröllop (inte för oss, men vi ska gå på bröllop). Och jag har inte ngt att ta på mig. Så from måndag ska jag och min syster köra en pulverkur. Är ju lättare om man inte behöver lida i ensamhet. =) Och nu när Jeppe väl har semester så kan jag bara stoppa ner Saga i vagnen och ta ut Pixi på en låååång morgonrunda. Ska bli så skönt att kunna komma ut och röra på sig igen, Har stått stilla sedan Lowe slutade på dagis. (Han vill ju liksom inte följa med).










Ha en bra dag!


Saga 6 månader idag!

Hurra för vår lilla dotter som blir 6 månader idag! Hon känns dock fortfarande liten. Inga tänder verkar vara på väg. Hon tar sig fram på golvet genom att rulla eller sparka sig fram liggandes på mage. I gåstolen går hon framlänges eller baklänges några få steg. Äter gör hon med god aptit. Provade köttpuré i går, var ingen större hit men idag fungerade det bra. Fruktpuréerna tycker hon inte alls om. Jag tror hon tycker att de är för syrliga. Så jag ska prova att mosa lite banan, det kanske går bättre.

Och vilken vacker dag det är idag. Ska försöka komma ut lite i trädgården.

Idag kommer älsklingen hem och sedan har han semester i 4 veckor med start måndag. Ska bli så skönt! Hoppas på många härliga dagar tillsammans.

Funderar på vad vi ska hitta på annars idag...händer inte så mkt verkar det som.

Och stort GRATTIS Moa på din 1 års dag! Vi ses imorgon! =)

Saga på 6 månaders dagen:
 

Hej svejs!



RSS 2.0