Lugnare tag...

..hoppas jag att det blir nu framöver. Det har varit intensivt kan man säga.

Igår döptes Saga. Hon fick så mkt fina gåvor. Jag tackar så mkt för allt. Så trevligt att ha nästan hela familjen samlad + ett fåtal vänner. Ska lägga upp lite bilder senare, kanske ikväll
.

Nu kan Saga rulla från mage till rygg och från rygg till mage igen. Nyss tog hon sig även ur babygymet. Med andra ord är nog den lugnaste perioden över nu. Nu gäller det verkligen att ha koll på henne. Storlek 62 börjar bli förlitet så nu har jag börjat ta på henne en del av kläderna i stl 68.

Var på bvc idag. Lowe och Saga vägdes och mättes och till sist fick de vaccin. Lowe var inte alls så förtjust i tanken och blev mkt ledsen. Så ledsen att han inte ens kände när sköterskan stack honom.

Saga väger nu 6830 g och är 63,5 cm lång. Lowe väger 20 kg och är 118 cm. Han har verkligen blivit lång.


Lite bilder...

Bjuder på lite bilder så här på lördagen!

Härligt grönt det börjar bli


Saga och Casper


Smakportion med majs


Inte helt gott...


Pappa är rolig han


Mina två älsklingar Lowe och Saga


Lowe visar upp sitt mästerverk


Trevlig helg!

Sommaren är här...

...Ahh äntligen!!! Fast nästa vecka ska det visst inte bli mer än 12-13 grader. Men jag njuter för fullt av denna veckans väder. Älskar min trädgård just nu...så grönt och fint!

Har blivit ganska så duktig på att gå mina promenader. Nu cyklar ju Lowe dessutom till dagis, så för att hänga
med honom så får man gå raskt. Min våg har gått i sönder, så jag kan för tillfället inte väga mig vilket är drygt. Måste ta och köpa mig en ny så snart det bara går. Men jag tror och hoppas att jag kommer över den första gränsen redan på måndag.

Saga har blivit kanonförkyld. Täppt i näsan och rosslig. Tycker så synd om henne, speciellt om nätterna. Men hon verkar vara vid ganska gott humör trots allt. Igår sov hon bara 3 korta pass, ca 10-15 min. Så det blev ingen rensning av trädgården eller ngn annan nyttosyssla. Hoppas på att jag ska kunna baka lite mer idag. Får ta lite dag för dag. Har ju 1 vecka på mig att bli färdig med allt innan dopet. Kan inte säga hur skööönt det ska bli när det väl är över. Man vill ju ha allt så perfekt, vilket jag vet att det ändå inte kommer att bli. Måste sänka mina krav lite. När Lowe döptes hade jag inga dekorationer precis, men det blev bra iaf.

Nu är det återigen dags att ta ut vagnen och bege sig bort till dagis. Lowe har varit på skolträff och fått äta i matsalen idag. Ska bli intressant att höra vad han har att säga. =)

Ha en underbar dag!


Jätte svårt att fota sig själv.

dsc00368 (MMS)

Jätte svårt att fota sig själv.


Jaha, söndag igen...

...ja, utan tvekan är söndagarna lite smått dryga. Hade hoppats på bättre väder så man kunde rensat lite ogräs och grejat med annat i trädgården. Men man kan ju inte få allt eller hur? Lite svårt att fatta att det är sommar om ca 3 veckor. Tycker att våren knappt har börjat bara.

Igår satte jag mig i frisörstolen på Catwalk och lät mitt hår skördas en aning. Det blev uppklippning och en massa ljusa slingor. Blev lite smått chockad när jag insåg hur ljust mitt hår blev. Som vid alla stora förändringar så tra det ett tag innan man vänjer sig vid sin spegelbild. Men nöjd blev jag och det är så skönt att kunna ha håret utsläppt igen utan att det är i vägen. Får allt ta en bild och lägga upp tror jag. Men det blir nog inte idag. 

Nästa söndag ska lille Casper döpas, söndagen efter det är det Sagas tur att döpas och lördagen efter det så är det kalas för min brorson Marius  som fyller 5 år. Ska bli så roligt att träffa alla. Sedan rullar sommaren på. Hoppas på en fin sommar. Det behövs verkligen tycker jag.

En liten (djup) tanke....Tänk vad alkoholen ställer till det, för alla i dens omgivning som dricker utan att ha kontroll. Den som dricker och inte kan styra sina handlingar, välja sina ord. Alkohol som kan förändra en människa på detta obehagliga sätt. Som ändrar hela min syn på hur denna människa egentligen är som nykter. Som gör det svårt för mig att helt och hållet acceptera denna människa även när den är nykter...Är så svårt för mig att förstå hur man kan stå ut med sig själv och fortsätta att dricka på detta idiotiska sätt när alla runtomkring, speciellt de som står närmast lider. Denna överkonsumtion är för mig helt obegriplig och att man inte kan tänka ett steg längre innan man häller i sig som en idiot, helg efter helg....eller dag efter dag....

Med detta sagt så väljer man själv vilken syn andra ska ha på en, vilken uppväxt man vill ge sina barn. Ska man inte fråga sig själv...vilken förälder vill jag vara till mina barn, vilken syn vill jag att de ska ha på mig när de tänker tillbaka på sin barndom? Hur hade jag det själv?

Trevlig söndag!


Fredag 14 maj

Imorse vaknade Saga redan kl 07.00. Jag försökte amma henne, men jag kan nog kalla amningen avslutad. Hon vill inte mer och därav kommer det inte heller så mkt. Så nu är det slut på att ligga och dra sig länge om morgnarna, nu får man upp och blanda ihop ersättning på morgonen med.

Lowe sover fortfarande. Han var uppe rätt så länge igår kväll. Igår lämnade vi av Jeppe i stan hos sin bror. Och idag åkte de tidigt till Tyskland för att fylla på förråden här hemma.

Igår var jag ganska så flitig. Städade, röjde och hade mig. Målade dessutom städskåpet en andra gång. Vilken skillnad lite vit färg kan göra. Jeppe sågade och satte upp en hylla till mig och målade första omgången samt lade lite golv. Äntligen är där lite ordning där inne. Ska bara skaffa lite bättre lådor att ha på hyllan. Tidigare fanns det bara en klädstång och en smal bräda längst ner...om det nu skulle likna ett skoställ, det var mest i vägen iaf. Och den vita färgen gör så att man ser vad som finns där inne. Ska nog försöka få Jeppe att måla den andra delen av matkällarn med. Jag ger mig helst inte in där pga min spindelfobi. Men med lite vit färg så kommer man även där, se exakt vad man har.

Imorgon bitti kl 10.00 är det dags för att sätta sig i frisörstolen. Är så nervös, för jag vet inte hur det kommer att bli. Har mina ideer, men är inte säker på att de går att genomföra. Vi får väl se.

Nu har Saga tröttnat på att gymma, så dax för lite morgon gos.

Kram på er!


Mmsblogga? Funkar ju sådär...


Här är bilden som jag tog igår. Den hamnade i bloggöversikten, men kom aldrig med på själva bloggen. Skrev även ett sms och skickade, men inte heller det har kommit in. Så jag tror jag ger upp idén med att mobilblogga....kostar en massa onödiga pengar bara...


Måndag 10/5

Testade precis att mobilblogga, men det verkade inte fungera.

Ngn som har tips på vad som kan vara fel, om jag har glömt ngt?

Har ställt in nummret på bloggen och fått ett lösenord som jag verifierat. Vad har jag glömt? Ska jag ändra ngt på

mobilen? Eller tar det helt enkelt bara en evighet för bloggen att ladda upp bilden?

Torsdag 6/5

Det har varit en ganska så lugn dag idag. Lowe fick åka på utflykt till stranden med dagis och var hemifrån mellan 8.30-13.30. Jag passade på att brovbaka lite muffins under tiden som inte blev ett dugg bra. Saga har varit trött och vilat fram tills jag hämtade Lowe. Hon har blivit genomförkyld stackarn och hostar o är hes.

Själv känner jag mig som en levande död. Blåsten gör en trött. Tycker det har blåst på mig de få timmarna jag varit ute. Håret står åt alla håll och näsan den rinner. Huvundvärken börjar komma krypande nu.

Är så trött att jag helst av allt bara skulle vilja lägga mig ner och sova. Men nu måste jag tvätta. Är det inte kräk så är det kiss...tvätt, tvätt, tvätt...Känns som att jag inte gör ngt annat.

Snart får jag väl börja fundera på kvällsmaten med och förbereda den till Jeppe kommer hem. Sedan rullar det på som vanligt...läsa godnattsaga för Lowe och natta barnen. Behöver nog hinna med en dusch av bägge barnen ikväll dessutom.

Nej, nu ska jag ta och röja undan lite så att det inte bli så mkt att städa imorgon. Behöver verkligen lite sovmorgon känner jag.

3 maj

Gårdagen var underbart skön! Lowe lärde sig att cykla, snabbare än vad jag förväntat mig. Visst nu blir han snart 6 år, men för att inte ha tränat på länge (Har inte haft ngn cykel som fungerat), så gick det jätte bra. Min duktiga kille!

Vi grillade lite på kvällen och passade på att bjuda Janni och Hidde på mat. Alltid trevligt med gott sällskap.

Idag blir det en lugn dag. Ska ringa till banken och boka tid bara samt posta lite kläder som jag sålt på tradera. Sabina kommer hit på en kopp kaffe och gör mig sällskap en stund. Det ser lite mulet ut där ute, så frågan är om man vågar inviga torkvindan för i år.

Lowe har på tal om annat blivit lite förkyld och Saga också. Tror med att jag har blivit smittad. Kliar lite i luftrören.
Viktminskningen går åt fel håll, och jag är så trött på det, trött på mig själv. Skulle bara vilja ta en rejäl omgång med en modifastkur, men så länge jag ammar så går ju inte det. Har så ont i höfterna och i kroppen, nu måste det snart hända ngt innan jag avlider. Får nog låta bli att unna mig ngt på helgerna. Äta gott endast vid kalas kanske. Nu ska jag åter igen lägga vitt mjöl, potatis, pasta, socker m.m på hyllan ett tag. Det fungerade ju faktiskt bra de första två veckorna. Det kan gå igen!

Här kommer lite bilder från gårdagen...














Det var allt för denna dagen!


Nu är vi inne i maj månad!

Nu kan man ju inte påstå ngt annat än att det är vår. Bättre sent än aldrig!
Jag njuter för fullt av dessa limegröna våriga färger som naturen skapat. Andas in doften av fruktträdens nästan utslagna blommor. Jag fullkommligt ÄLSKAR våren!!! Det är nog den bästa tiden på året. Alla blommor, alla dofter och färger. Man kan sitta ute i solen och dricka kaffe eller bara njuta.

Valborg började och avslutades ganska så lugnt. Vi grillade och gick sedan till hamnen för att titta på majbålet som låg på en flotte ute på vattnet. Och sedan avfyrades fina fyrverkerier. Saknade lite att stå nära en brasa, när man tänder på markplan. Det är lite tjusningen att känna värme från elden och lukta lite rök. =)
Väl hemma var vi alla så trötta att vi tillslut gick och lade oss. Efterrätten tog vid dagen därpå. =)

Invigde mitt första glas vin dessutom. Inte fullt så gott som jag förväntat mig. Ganska så starkt. Så det blev bara ett glas. Hade nog suttit bättre med en öl.

Igår blev Saga hela 4 månader gammal. Min lilla tjej börjar bli en stor bebis. Nu har hon börjat rulla till sidorna, men inte fullt runt. Hon älskar att stå när man håller henne och skrattar så hjärtligt emellanåt.

Vi körde även en liten runda till Tollarp igår och käkade lite pizza hos Sara, Doffe och Moa. Roligt att se alla barnen. Max och Casper var ju också där. Och ja, roligt att se barnens föräldrar med klart! Casper har växt så mkt sedan jag såg honom sist och Moa klappar numera händerna. Ångrar mig att jag inte tog några foton. Får se till att bli lite bättre på det. Nu ska jag bjuda på lite bilder från helgen iaf.

BILDER FRÅN VALBORG 2010!

Jeppe slänger ihop potatisgratängen:


Grabbarna grillar:


Saga:


Lowe i djup koncentration:


Saga hos gudmor Janni:


Saga:


Hidde och Lowe:



Saga sover gott i vagnen:


Majbålet vid hamnen i SBG:


En glad Lowe:


Majbålet:



DEN 1:A MAJ!

Saga 4 månader:


RSS 2.0