Kan man så ska man...

dsc00907 (MMS)

Kan man så ska man...


Min dotter har visst börjat klättra.

dsc00908 (MMS)

Min dotter har visst börjat klättra.


En busig Saga på öppnaförskolan!

dsc00903 (MMS)

En busig Saga på öppnaförskolan!


Onsdag 27/10

Gårdagen var lugn och skön. Lowe fann sig i sitt utegångs- och kompisförbud. Inget tjaffs och inget bråk. Så skönt! Så idag återgår allt till det normala.

Ställde mig på vågen i morse (vilket jag egentligen inte skulle) och kunde konstatera att jag gått ner 0,9 kg. Jag höll mig väldigt bra igår och lät inte suget ta överhanden. Men det var riktigt jobbigt, man är ju van vid att äta småsaker konstant om dagarna. Varje gång suget slår till tar jag mig ett stort glas vatten, vilket hjälper för en liten stund iaf. Min största fasa är nu den kommande helgen. Frallorna som kommer i brevlådan om lördagarna, sedan är det barndop samma dag och på söndagen är det kalas för min brorsdotter. Nu gäller det att hålla sig till måttliga mängder. Jag ska inte sabba det här! Vill kunna känna mig ung, smal och fräsch de sista åren som jag faktiskt fortfarande räknas som ung. Tror att övervikten gör så att jag ser äldre ut än vad jag är. Tittar på mina 2 storasystrar som e så smala...de kunde åka på barnbiljett länge. Och folk har alltid trott att jag har varit äldst.

Idag sker det "roliga" som att betala räkningar. Avskyr det. Man vet ju aldrig vad man får över att leva på resterande månaden. Har skrivit upp lite helger som jag kan tänka mig att jobba och ska lämna dessa till chefen sen. Sen är det bara att hoppas på att man behövs ngn utav helgerna. Har dessvärre inte jobbat ngt utav helgerna denna månaden, det kommer att märkas nästa månad. Har dessutom räknat fel på mina SGI dagar. Har 20 mindre än vad jag räknat med..detta kommer innebära en katastrof!!! Speciellt med tanke på att kostnaderna ökar i december, januari och februari. Hoppas därför på en varm vinter så att inte elpriserna skjuter i höjden.

Nej, dags att betala räkningarna...håller andan!

Tisdag 26/10

Nu är det i vanlig ordning snart dags för att hämta Lowe i skolan. Sedan bär det hemmåt för lite trädgårdsarbete. Gäller att passa på när vädret är fint. Idag har Lowe dessutom utegångsförbud och kompisförbud, då han har burit sig illa åt. Och nu känner jag att det är dags att sätta stopp för det innan det går helt över styr. Så jag hoppas att han kan acceptera detta idag utan en massa gnäll och bråk. Givetvis får han vara ute i trädgården och greja om han vill när jag är ute, men han får inte gå ngn stans.

Igår gick min viktminskningsstart lite åt skogen. Jag förlorade mig själv lite under kvällen. Men idag är det nya tag som gäller och ännu har det gått bra. De första veckorna är otroligt plågsamma, innan man blivit av med sitt sötsug. Men skam den som ger sig!

Just nu längtar jag efter nästa vecka som innebär skollov för Lowes del. Och för mig innebär det att slippa ha en tid att passa på morgonen. Även om Saga vaknar tidigt så behöver jag inte stiga upp och klä på mig och ge mig ut så tidigt. Så nu är det nedräkning....bara 3 dagar kvar!


Måndag 25/10

Tackar så mkt för era kommentarer! Visst handlar det om att ändra sin livsstil och det är supersvårt när inte resten av familjen är lika intresserade. Och jag hade tänkt att bearbeta min livsstil under pulverkuren så att det bara är att köra igång efteråt. Detta är mer för att komma igång och bli sporrad av att kilona rasar. Har ju gjort det en gång förr. Och vikten höll sig faktiskt väldigt länge fram tills vi åkte utomlands och jag helt tappade kontrollen över mitt ätande. Men eftersom Lowe behöver lagad mat på kvällen så får jag redan där försöka ändra mitt sätt att äta. Tycker inte att det känns bra att han ska sitta och äta medans jag sitter framför honom med pulverdricka. Han behöver se att jag oxå äter det som är lagat. Speciellt eftersom han är så krånglig med maten.

Och som nämndes, det gör ju en hel del att sluta äta allt skräp som man tryckt i sig under veckorna. Att försöka hålla sig till en lagom ranson av detta på tex lördagen. Jag har tryckt i mig på tok för mkt skit under veckorna, just pga att jag är så uttråkad och inte har ngt bättre för mig. SKÄRPNING! 

Tänker ge mig på LCHF metoden sen. Det har fungerat jättebra för min mamma. Hon har gått ner över 30 kg sedan Januari med den metoden. Och säger att hon för första gången på länge inte kännt ngt sug eftersom hon blivit mätt och hållt sig mätt länge. Men fungerar inte detta så får jag kanske haka på dig på viktväktarna Evelina. =)

Så idag börjar min resa IGEN, mot några storlekar mindre. Ser fram emot ett lättare liv. Nu är det min tur att lyckas.

kram på er

Vildsvinsstek med ett glas rött.

dsc00897 (MMS)

Vildsvinsstek med ett glas rött.


Twilight frälst!

Jag säger bara EN sak...Har ni inte sett Twilight filmerna så GÖR det!!!! Ni kanske tycker som jag...äsh jäkla tramsfilm, tonårsskit. Ja, så sa jag med i början och jag var väldigt kritisk. Men igår hemma hos Sara o Doffe tittade vi på både ettan och tvåan. Jag håller på att avlida. MÅSTE se de andra...helst NU! Beroende?! Svar JA!

Hade man fått välja att hoppa in i en värld, så hade jag valt denna (om man hade fått ta över den kvinnliga huvudrollen). Jag är förälskad!

Haha, känner mig löjlig, men vem vill inte uppleva denna passionerade kärlek som de gör i filmen. Man kan ju bara drömma sig bort.....

Älskade fredag!

Äntligen fredag igen. Ännu så länge är allt som vanligt. Vädret börjar dock bli lite bättre än vad det var imorse, så nu har jag tagit en långpromenad med hunden. Inatt har jag minsann fått sova hela natten lång. Men vaknade med totalstopp i näsan och gigantisk huvudvärk. Som oftast hjälper det att komma upp och röra på sig för att det ska gå över.

Just nu funderar jag på att börja på pulverdiet i 2-3 veckor framöver. Det är fruktansvärt tufft, men jag känner att jag inte kan komma igång riktigt. Inga kläder passar mig längre och jag känner mig stor, klumpig och otymplig. Runt omkring mig lyckas många med att bekämpa sin övervikt eller bli av med sina gravidkilon. Jag har 10 gravidkilon kvar efter Lowe och ytteligare 8 gravidkilon kvar efter Saga. Och innan jag blev med Lowe lyckades jag lägga på mig 10 kg. Behöver jag säga att jag inte trivs det minsta. Alla bilder som tas på mig får mig att bli lika chockad varje gång. Herregud, är det jag som ser ut på det viset?! Kan det verkligen stämma?! Så nu har jag som mest hela 28 kg att "kasta" av mig. Men lyckas jag "bara" med 23 så är jag nöjd med det. Hur ska man bli av med den hungern och det sötsuget man har från morgon till kväll? Jag har verkligen kommit in i en ond cirkel.

Så snälla håll tummarna allt vad ni kan att jag för en gångs skull ska lyckas hela vägen denna gången.

Sedan har jag en fråga. Jag är så trött på min frisyr. Har ni några förslag på vad som skulle kunna passa? Ska jag klippa lugg igen? Behålla det ljusa eller färga det mörkt? Färga kan jag ju göra hemma på egen hand dessutom.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Här vägde jag "endast 74 kg":


Morgon promenad i is och snö.

dsc00895 (MMS)

Morgon promenad i is och snö.


Lite bilder så här en grå höstkväll...

Lowe och Saga. Lowe har varit busigt och målat mustach på sig med en bläckpenna:


Hej hopp:


Så här ser det ut när damen varit framme:


Syskonkärlek:


Och visst fick jag plats undertill med:


Här har vi en bild på de fula klinkersen vi hade innan, bilden under denna har jag visat innan, men visar den igen för att ni ska få se skillnaden...


Och här är det nylagda...

Inställt...

Igår gick jag och lade mig redan kl 21.00. Planen var att titta på DHW och Cougar Town nerbäddad i sängen, men jag han bara se halva DHW. Vaknade sedan halv tolv på natten av att tv:n var på. Så jag stängde av den och fortsatte att sova. Tror att jag vaknade vid två på natten i panik över att Saga inte låg i sängen. Så jag for runt sängen och riste i täckena. Sedan slog det mig att hon faktiskt inte vaknat som hon numera brukar och visst låg hon och sussade gott i sin säng. Så det var bara att gå o lägga sig igen. Förkyld som en apa vaknade jag sedan vid fem på morgonen helt pigg, men valde att ligga kvar i sängen en hel timme till. Så typiskt att man ska ha en sådan orolig natt när Saga väljer att sova gott hela natten.

Är nyss hemkommen från Maxi, hade sällskap av Johan som fick följa med och handla nu när hans fru och son är iväg. Så det var trevligt att ha ngn att snacka med under tiden. Väl hemma på Johans pakering fick jag ett telefonsamtal från kirurgen. Alltid ska det komma ngt ivägen för en. Nu var det så att han som skulle operera Lowe imorgon hade blivit sjuk och därmed blev operationen inställd. Det känns så tråkigt nu när Lowe väl lyckats bli frisk. Tänk om han blir förkyld till nästa gång. Vi hade verkligen ställt in oss på detta och förberett Lowe och skolan väl. Nu ska man börja om igen och fixa och greja. Men det är inte mkt att göra åt. Vi får ta det som det är. Känns tråkigt att man inte heller vet när han får nästa tid.

Nu ska jag göra mig en macka och en kopp kaffe och lägga mig på soffan en stund.

Lös tand!

Idag fick Lowe sin första lösa tand. Han bet i en rå majskolv och vips så var tanden lös. Nu kommer alla de söta små pärltänderna trilla bort och förvandlas till stora vuxentänder. Ytterligare ett bevis på att liten börjar bli stor. Ingen liten gosse längre utan en stor påg. Det går så fort, alldeles för fort.

Han har varit hemma hos en kompis idag och sprungt ute utan jacka. Hoppas nu bara att han inte blir förkyld igen. Är så rädd för att operationen ska behöva ställas in. Nu är han ute och leker igen, jag pälsade på honom ordentligt. Själv tycker jag att min egen förkyldning börjar ta fart och förvärras. Har så ont i halsen och näsan den bara rinner.

Och så har Janni varit här en runda och hälsat på. Har varit trevligt som vanligt. Nu ska jag strax börja på kvällsmaten och skriva en inköpslista till imorgon. Får se till att handla så att vi klarar oss över helgen och nästa vecka. Vet ju inte hur pass Lowe mår efter operationen.

Ja, det var allt för ikväll...

Trötter

Känner mig ännu mer förkyld idag. Har haft en riktig skitnatt. Saga vaknade som vanligt kl 01.00. Tog ett tag innan hon ville somna om. Sedan har hon legat och snurrat och haft sig. Kl 05.00 bestämde hon sig för att hon inte skulle sova mer, försökte hålla kvar henne till klockan blev runt 06.00. Men kunde lika gärna gått upp innan. När hon väl fått sin välling så däckade hon och sov ca 1 timme. Känns dumt att börja ge henne välling mitt i natten nu när hon i princip aldrig ätit på natten innan. Men det är kanske för att hon är hungrig som hon vaknar. Hon har alltid sovit hela nätter fram tills för typ 2-3 veckor sedan. Nu vaknar hon VARJE natt mellan 00.00-01.00. Och trots detta vill hon upp innan klockan blivit 06.00. Inte konstigt att man själv vill gå och lägga sig innan klockan 21.00.

Idag ska eon stänga av strömen mellan 09.00-13.00. Ganska så många timmar, speciellt när man är ensam hemma och det stora sällskapet brukar vara tv:n eller datorn. Nu ska man sitta i mörker och inte kunna göra ngt. Bestämde mig därför att skjuta på morgonrundan med Pixi tills efter kl 09.00. Har förberett inför dagen med kokat vatten i termosar, så att Saga kan få mat och med en hel kanna kaffe till mig själv
. Hade inte varit fel med lite solsken idag. men man kanske skulle hämta in lite ved och tända sig en brasa.

Ha en bra dag!

Förkyldningstider

Vaknade imorse med lite halsont. Jaha, min tur att bli förkyld nu. Saga har haft lite rälig hosta som hon fick i helgen. Men nu är hon bara lite snorig emellanåt. Lowes hosta verkar ge med sig den med, men han låter förkyld om morgnarna. Åhh jag bara hoppas att han blir frisk nu, men man vet ju hur långdragna förkyldningar kan vara. Det skulle ju vara skit med om han inte får opereras på torsdag. Kan ju inte säga att jag längtar dit, jag har snarare ångest för det. Men det kommer ju att ske i vilket fall som helst, så bättre att det sker nu då istället för senare. På tisdag eller onsdag blir det med andra ord en tur till apoteket. Oftast vill man inte att tiden ska gå fort, men nu önskar jag bara att de kommande 3 veckorna ska gå snabbt. (Om det blir op vill säga).

Idag har jag som vanligt inte gjort ngt alls. Suttit vid datorn, stirrat ut i vår ovårdade trädgård och bara insett att nej, idag orkar jag inte göra ngt vettigt. Finns tusen saker jag skulle kunna göra här hemma. Men det e så tråkigt att göra det själv. Och det är ju tyvärr ingen annan här hemma som tar tag i det heller.

Nu ska jag gå och plocka in i diskmaskinen och sedan ska jag och Saga busa lite. Hon är så go min lilla tös med allt hon hittar på. Hon kan numera sitta rätt fint en stund och leka på egen hand.

Ha det gott!


Längtan...

Har precis varit och lämnat Lowe på barnkalas. Och vad får man inte syn på om en gravidmage på mamman till födelsedagsbarnet. Förra sommaren fick hon en liten och nu verkar det snart vara dags igen. Åhh så myyyysigt!!!! Jag vill med ha en man som vill ha fler barn. Kan inte släppa tanken på en bebis till. När man blir påmind om det vill man ju extra mkt. Nu tycker Jeppe att han är för gammal...han vill inte ha några barn efter 30. Och ja, som ni vet så fyllde han 30 i onsdags. Men jag hoppas att han ändrar sig om 2 år. Fast vem vet, då kanske man själv inte är så sugen längre.

Jag älskar mina två barn så otroligt mkt! En större kärlek finns nog inte på denna jord. Och jag är så tacksam över att jag har dem. Men man kan inte låta bli att fundera över vad det hade blivit för en liten person om man hade haft turen att få ett barn till.

Bilden är tagen 1 januari 2010 bara en stund innan allt satte igång:

Nu är plattorna är plattorna färdiga. Mkt ...

dsc00887 (MMS)

Nu är plattorna är plattorna färdiga. Mkt bättre än de som låg där innan.


Fredag 15/10

Igår var vi och hälsade på Anna o Stefan och deras lilla nytillskott. Så liten man kan vara och så mkt bebis det är första tiden. Lilla Mikaela är verkligen supergo. Emil och Lowe var glada att se varandra och fick en stund att leka ihop.

Idag är Lowe hemma från skolan, han har fått en rälig hosta. Detta är ju det värsta han kan drabbas av nu. Han får ju inte vara förkyld om han ska opereras. Frågan är hur pass troligt det är att han lyckas bli frisk till på torsdag nästa vecka. Så typiskt, med tanke på skollovet så hade det bästa varit om han hade fått bli opererad nu när han har fått tid. Så nu får vi försöka kurera honom så gott det går och hålla honom ifrån folkmassor och andra förkylda. Får väl storhandla på apoteket!

Idag har vi inget planerat, men det blir väl hemmakväll med tanke på Lowe. Kanske ska jag bjuda älsklingen på god middag, igår var vi för trötta för att fixa ngt lyxigt.

Just nu ligger Jeppe och snarkar på soffan. Saga röjer rundor och Lowe ligger där uppe och tittar på tv.

Trevlig helg!

Någon ville vara fräck och skoja. Lite opa...

dsc00881 (MMS)

Någon ville vara fräck och skoja. Lite opassande på en kyrkogård dock! Men lite skrämd blev jag allt.


Födelsedag och doktorbesök!

Jaha, då blev det bestämt utan att tveka. Lowe ska opereras och detta redan på torsdag nästa vecka. Hoppas så att detta ska hjälpa honom till en lättare vardag. För er som inte vet så har han problem med att kissa eftersom hans förhud är mer eller mindre helt sammanvuxen. Därav strider vid tillsägelser om toabesök (eftersom detta är så omständigt för honom) och nerkissade kläder x flera varje dag. Just nu tänker jag mkt på det jobbig precis innan och efter operationen. Men jag hoppas att det ska gå bra för honom och att han kommer att läka snabbt. Glömmer ju aldrig hur det skar i mitt hjärta då han klämde sig i toalocket. Har nog aldrig hört ett sådant hjärtskärande skrik från honom då som när han var tvungen att kissa. Men jag önskar nästan att de hade kollat upp detta tidigare och att jag hade stått på mig när det hela väl började för några år sedan. Då sa läkaren bara att det är normalt att ha det så upp till man blir 12 år. Är glad att jag jag iaf har stått på mig nu. För nu går han i skolan och då är det kanske inte så roligt att dras med detta. Mitt älskade lilla barn.

Lowe verkar ta det bra och vi har pratat mkt om detta. Det är nog mer jag som har lätt för att få tårar i ögonen.

För övrigt är det även idag en underbar dag ute. Och kanske att jag skulle passa på att fylla trädgårdstunnan så att jag slipper tänka på det imorgon. Ska få Saga att somna först bara.

Idag är det inte vilken dag som helst dessutom. Det är min kärleks födelsedag...idag blir han 30 år! Synd att han ligger iväg bara. Men imorgon får vi väl fösöka att fira lite iaf.

Kram på er!

Tisdag 12 oktober

Är nyss hemkommen från ett utvecklingssamtal på Lowes skola. Det gick jättebra. Nu sitter jag och försöker fördriva tiden innan det är dags att gå och hämta honom igen. Fast brist på sysselsättning har jag inte idag iaf. Disken står kvar sedan igår och smutstvätt finns det gott om. Behöver ta ett varv med dammsugaren oxå.

Men just nu njuter jag bara av mitt kaffe och en lugn stund. Saga sover så det är tyst och skönt.

Jag känner att tiden kryper allt närmre verkligheten då det är dags att börja jobba igen. Är fortfarande bekymmrad över hur vi ska få ihop det med barnen och jobben. Har liksom försökt att inte tänka på det. Men snart är det dags att ta tag i det. Usch vill inte!!!

Imorgon är Lowe ledig från skolan för att han har en tid hos doktorn...vad det nu är för en doktor....? Får hoppas att de fattar ett klokt beslut som hjälper honom. Och så fyller älsklingen 30 år imorgon. Synd att han inte är hemma bara.

Nu har jag slappat en stund, dags att röja lite...

Härliga höstdag!

Det kan man säga, är ju underbart väder ute. Var lite kallt i morse, men bara man klär på sig så är det inga problem. Älskar när hösten är såhär. Kall, frisk, solig och framförallt vindstilla. Hade varit en perfekt dag för att rensa lite ogräs.

Pratade med Janni i förmiddags och hon var lite sugen på att ta en runda på stan. Så in for jag och Saga. Vi han med en runda på H&M men blev lurade på de 10% rabatt som de hade idag. Lite störigt även om det inte handlade om så många kronor. Där får man för att man inte är tillräckligt vaken. Saga fick lite nya kläder av sin gudmor. Fyndade sedan inne på Lindex där de hade ombyggnadsrea. Blev så glad när jag hittade en body för 29,90 som jag alltid velat köpa, men som jag trodde hade tagit slut. Köpte givetvis fler plagg till henne nu när det var så billigt. Så nu har hon äntligen lite fina kläder och det bästa av allt är att nästan allt går att kombinera. Har annars haft mest urtvättade ärvekläder som inte har matchat vartannat, vilket har känts lite tråkigt. Inte för att det är ngt fel med det, men ibland är det roligt med ngt nytt oxå, som man dessutom själv har fått vara med att köpa.

Efter shopingturen tog vi oss en fika på teapot. Deras scones med fikonmarmelad och lite rabarber grädd te är ju så underbart gott! Så jag tackar Janni för en härlig förmiddag.

Just nu sover Saga, Lowe är hos en kompis och jag håller på att tvätta mellan varven. Försöker hinna med lite tv-tajm i soffan med för det händer inte allt för ofta.

Önskar er en mysig kväll!

101010

Idag är det den 10/10-2010, söndag förmiddag och jag mår toppen, konstigt nog. Ingen bakiskänsla här inte. Igår var jag hos Sandra på tjejfest. Det var ju så otroligt jävla kul om man får säga så. Var längesedan jag skrattade så mkt och hade så roligt. Kvällen innehöll tacos, lite galna spel, en hel del dryck och erotikparty. Skulle kunna köpa ALLT...nästan iaf som hon hade med sig. :) Men jag stannade vid ett paket med värmande massageoljor. Luktade underbart gott.

Vad denna dagen bjuder på återstår att se. Det blir nog en liten runda ut till svärföräldrarna. Ska bli roligt att se hur trappan ser ut som Jeppe var och byggde på igår när han var där.

Ngn som vet hur man skrämmer bort duvor från trädgården? De har plankat sig på räcket till vårat trädäck. Och fan så där ser ut. De skitar ju ner värre än några andra fåglar. URK! Finns det ngt som man kan sätta som skrämmer bort dom?!

Skulle verkligen behöva dammsuga och lägga in tvätt. Men idag känner jag för att ta en paus från allt sådant. Men det blir nog inte så roligt att behöva ta allt på måndag. Just nu sitter min sambo faktiskt och är lite flitig även här hemma. Han skär ut de sista klinkersplattorna till golvet nedanför den öppna spisen. Kommer att bli fint när även det är färdigt.

Kram på er!

Kvällsbloggande

Skriver av mig lite nu för imorgon lär jag inte hinna. Ska snart packa ihop Lowes gympakläder och natta Saga.

Imorgon hade jag planerat att gå ner till kyrkis, men kom på mitt i all planering att det skulle bli lite tajt. Lowe ska ju till tandläkaren. Ska iaf försöka hinna ner till invigningen av den nya lekplatsen i Önnestad som börjar kl 14.00. Förhoppningsvis så tar det inte så lång tid hos tandläkaren.  

Saga har gjort ett framsteg idag. Hon stog själv i några sekunder utan att hålla sig i ngt. <3 Lillan är inte så liten längre. Idag har jag fått jaga henne lite då hon har varit på precis allt som hon inte får. Man lyfter bort och några sekunder senare är hon tilbaka på samma plats igen. Så jag kan säga att jag inte fått mkt gjort idag. Har haft lite huvudvärk med.

Städat lite har jag iaf gjort, men trots detta så kan jag inte hitta batteriladdaren till kameran. Måste ha glömt den hos ngn, men hos vem?!

Ingen som hittat en batteriladdare till en kamera?

Nu ska jag med ta och sova (så fort lillan har somnat förstås).

Godnatt och sov så gott!

Onsdag 6/10

Och så var det helt plötsligt onsdag... Har sagt det innan, men herregud vad fort tiden går. Innan man vet ordet av det så är man väl tillbaka på jobbet på heltid.

Idag hade jag tänkt rensa ogräs, men vet inte om jag orkar längre. Saga väckte mig 04:45 i morse. Tog upp henne och lade henne hos mig i sängen i hop om att få henne att somna om. Men nappen den ville hon absolut inte ha. Hon snurrade och hade sig, klappade händerna, spelade på läpparna och upprepade "pa pa, pa pa". Så det var bara att stiga upp. Hon somnade så fort jag stoppade henne i vagnen när det var dags för Lowe att cykla till skolan och vaknade lagom tills vi kommit hem från morgonpromenaden med Pixi. Nu kommer hon säkert hålla sig vaken till klockan blir 15:00.

GÄÄÄÄÄSP!!!!

Så vad ska man hitta på idag då?

Studiedag!

Idag har Lowe haft studiedag. Det var så otroligt skönt att få sova till åtta på morgonen. Saga har sovit bra hela natten. Behövde verkligen få sova ut.

Om en månad börjar Lowes fotbollsträning inomhus, på lördagarna dessutom. Så då är det upp tidigt varje lördag som gäller. Lite synd att det är på lördagarna dock, för ibland vill man ju göra annat på fredagskvällarna eller stanna över ngn stans. Vi får väl se hur det blir. Man slipper att vara så förbannat trött och stressad om torsdagskvällarna iaf.

Denna dagen har innehållit en tur till Maxi och gräsklippning av vår ovårdade gräsmatta. Hoppas att det är fint väder imorgon med. Då ska jag försöka mig på att rensa bort så mkt ogräs som möjligt. Får lite dåligt samvete när grannen är ute och påtar o har sig. De har så fint och våran trädgård ser ut som en katastrof. Men å andra sidan så har vi såååå himla mkt rabatter och annat onödigt som ska hållas iordning. Ska försöka "plocka" bort dessa. Vill ha det lättskött med tanke på att tiden inte räcker till. Och dessutom är jag ju själv med två barn i veckorna. Får väl vara nöjd med att Saga ville sova i vagnen medans jag klippte gräset. Tar ju sin lilla tid.

Snart är det dags att börja på kvällsmaten, som blir ungsstekt lax med potatis. Sedan ska jag sätta mig med en ny "Vi Föräldrar" tidning.

Ha en bra kväll!

Byter utseende på bloggen!

Nu byter jag utseende på bloggen. Tröttnade på att texten var så liten på den förra, man såg dåligt överlag. Tyvärr kan man ju inte själv och lätt ändra typsnitt och storlek...lite tråkigt, så därför valde jag ngt annat. Hoppas att även ni som läser ska tycka att det blir lite enklare nu.

Godkväll!

Måndag 4 Oktober

Så var det måndag igen och oktober månad. Har varit ute på en minst sagt underbar morgonpromenad. Friska höstvindar och strålande solsken. Har inte tänkt på det innan, men under promenadens gång kunde jag se både jobbet (CSK) och vattentornet i kloss med varandra som två gråa skuggor.

Eftersom jag inte har tid på BVC varje månad så får jag själv försöka väga och mäta Saga här hemma ibland för att kunna fylla i babyboken. Går ju inte att väga exakt på grammet på en vanlig våg, men nu väger hon 8900 g och är hela 72 cm lång. Så med andra ord har hon vuxit på bra den senaste månaden. +2 cm och +290 g. Huvudomfånget har ökat med 0,5 cm (43,5cm).

Hon har nu 2 framtänder där nere och 4 framtänder där uppe som har kommit fram lite. Det klättras och klivs. Gåstolen är inte rolig att sitta i längre, det är mkt roligare att köra runt den själv, att använda den som gåvagn.

Igår var vi ute hos B.T och B.T för att fixa bilen. Jeppe byggde på deras trappa och Bertil fixade med bilen. Är så tacksam för all hjälp vi fått med våran dumma volvo. Nu är den upphöjd baktill och 19 tums fälgarna är utbytta mot 15 tums fälgar. ÄNTLIGEN kan jag köra med en normal bil som inte låter så mkt längre. Så småningom blir det till att fixa den framtill med, men det kommer att kosta lite mer så det blir till att vänta ett tag med det.

Snart kommer lilla Janni och hälsar på (Sagas gudmor). Alltid lika trevligt att få besök och att få träffa henne.

Nu ska jag plocka fram dammsugaren, har blivit lite grusigt här inne tycker jag.

Ha en bra dag!

försökte med mms...

galet blev det ;)


En trött Saga på 9 månaders dagen.

dsc00812 (MMS)

En trött Saga på 9 månaders dagen.


RSS 2.0