Det gäller att hålla sig varm.

dsc00809 (MMS)

Det gäller att hålla sig varm.


Får man inte plats i flaket så får man ...

dsc00803 (MMS)

Får man inte plats i flaket så får man tippa det. Sådär ja!


3:e inlägget för idag!

Kan väl knappt räkna de andra eftersom det bara var 2 bilder. :-)

Idag är det underbart väder ute. Kändes så friskt och härligt idag på morgonpromenaden. Lowe fick inviga sin vinterjacka, mössa och halsduk. De har ju dessutom utedag i skolan på onsdagar, så då gäller det att vara påklädd. Efter morgonpromenaden gav jag mig en spark där bak och passade på att fylla trädgårdstunnan med trädgårdsavfall från komposthögen. Ju mer man blir av med desto bättre. Så kanske man snart kan röja där bak. Hittade en äcklig padda när jag grävde i lövhögen...är glad att jag inte spetsade den med krattan. *ryser*

Idag blir det som vanligt en lugn och ensam dag iaf under förmiddagen. Har passat på att dammsuga lite och har planer på att storstäda i köket sen. Kan likaväl passa på att göra sådant nu när jag ändå inte har ngt annat för mig.

Måste köpa lite haspar och sådant till lådorna i vardagsrummet. Saga har nu upptäckt att dem går att öppna. Och där i ligger en massa roliga sladdar och skivor. Dessutom tycker hon att det är jättespännande att dra ut hela tvboxen från tv-bänken. Skulle verkligen behöva en ny tv-bänk som det går att stänga om och som gör så att tv:n kommer högre upp. För den är ju god att slicka på. Och datorn skulle behöva få ett nytt rum för även där finns det sladdar som är minst sagt roliga.
Ibland undrar jag hur jag hinner med att städa. =)

Jag hoppas att jag hinner städa så pass mkt idag att jag kanske tom hittar batteriladdaren till kameran. Har en hel hög med kläder att sälja på tradera och snart är den säsongen förbi...Lite drygt att behöva spara allt och vänta tills nästa år.

Förövrigt känns denna dagen mkt bättre än gårdagen, ingen huvudvärk, ingen stress, inget skäll och inget gnäll. Med andra ord, UNDERBART! Hoppas att det håller i sig.

Och hoppas att ni andra med får en underbart härlig dag!

Hmm?

dsc00790 (MMS)

Hmm?


Ska Saga bli akrobat tro?

dsc00789 (MMS)

Ska Saga bli akrobat tro?


Vilken kväll...

Känner mig väldigt lättretad nu för tiden. Har ofta ont i huvudet, stressar ofta, hinner inte med vad jag ska och har envisa barn. Bråkar ofta med Lowe från morgon till kväll. Och varje gång jag blir arg försöker jag att säga till mig själv att detta var väl inte så farligt, ta det lugnt. Men jag kan inte, jag går på som en ångvält istället. Och jag vill ju inte att mina barn ska växa upp och tycka att de hade en arg mamma som bara skällde.

Ofta önskar jag att man hade ngn vuxen att bolla allt med under veckorna. Hur man ska hantera denna ständiga trotsen som pågår här hemma. Känner mig så ensam i uppfostran av våra barn och det hade varit skönt att kunna lämna över ibland. Att kunna säga att NEJ, nu får du ta över här för jag orkar inte. Och när man inte orkar, det är då det är lätt att bara skälla istället för att "prata". Ibland hade det varit skönt att under dessa stunder bara kunnat gå ut och gå och rensa tankarna för nya tag. Men jag kan ju inte gå iväg när jag inte har ngn att lämna över till.

Tiden då Saga somnade av sig själv i sängen om kvällarna är förbi. Nu kan hon hålla låda ett bra tag innan hon ger med sig. Och det är så lätt att bara gå dit och plocka upp henne och få henne att somna i min famn. Men jag har gjort det misstaget med Lowe som fortfarande har problem med att somna sjäv i sin säng. Så det vill jag inte göra igen.

Är det konstigt att man själv är redo att gå och lägga sig kl 20-21 efter en sådan dag?!

Tänk att på fredag blir vår Saga 9 månader.

dsc00782 (MMS)

Tänk att på fredag blir vår Saga 9 månader.


Här var det barnsäkrat. Det fick minsan bl...

dsc00778 (MMS)

Här var det barnsäkrat. Det fick minsan bli ett kompostnät.


Migrän och lite bilder

Känner mig en aning seg idag, men huvudvärken från igår har lagt sig. Fick ett migränanfall på väg hem från Lowes skola. Och det börjar alltid med en sk "ljusaura" i synfältet. Det fladdrar och blixtrar och synen försvinner. Denna gången fick jag även nedsatt hörsel och upplevde en oerhörd svaghet i kroppen. Tog två alvedon och lade mig ner på soffan med Saga i famnen och blundade. Fladdret försvann efter ca 15 minuter men jag kunde inte se ordentligt på ca 1 timme. Fick Saga till att somna och sedan kom huvudvärken. Som tur var kunde jag ligga och vila mig i ca 2 timmar medans Saga vilade middag.

Är så glad att jag inte tog bilen igår, för jag hade inte kunnat köra hem.  Nu till ngt roligare.

Har passat på att ladda upp lite gamla bilder på Lowe och Saga. Så här kommer de...


LOWE 3 MÅNADER:SAGA 3 MÅNADER:


LOWE 4 MÅNADER:


SAGA 4 MÅNADER:


LOWE 5 MÅNADER


SAGA 5 MÅNADER:


LOWE 6 MÅNADER:


SAGA 6 MÅNADER:


LOWE I DOPKLÄNNIG:


SAGA I DOPKLÄNNING:


LOWE 7 MÅNADER:


SAGA 7 MÅNADER:


LOWE 8 MÅNADER


SAGA 7 1/2 MÅNAD:


Det blev lite bilder, har fortfarande inte hittat batteriladdaren till kameran så jag kan inte föra över bilderna på Saga från när hon blev 8 månader. Får helt enkelt leta vidare.

Hava a nice day!

Onsdag 22 September

Vår bil har inte fått nog...nu vill den att vi ska lämna in den på service med. Ser inte fram emot den kommande månaden. Den lär bli äckligt dyr och fattig.

Jag har nu börjat nöja mig med tanken på att detta är vårat hem och det är här vi bor och kommer att bo. Lowe har det så bra och har fått så många kamrater. Allt det där andra som blir jobbigt när jag väl börjar att arbeta igen, det får helt enkelt lösa sig på ett eller annat sätt. Jag vet att den dagen vi har råd att fixa till huset, den dagen kommer det bli så jäkla fint. Har stora och små planer på hur vi skulle kunna göra. Så om 2-5 år kommer vi att kunna börja förhoppningvis. Åh vad jag längtar!!!!

Känner att den poitiva andan åter igen börjar infinna sig och det känns så skönt. Antar att det behövs för att orka ta sig igenom allt.

Ha en toppendag alla där ute!


Gäääsp..

Idag har Janni varit och hälsat på mig en runda och jag har själv varit med Saga hos tandläkaren. Hon slog tandköttet i soffbordet igår och man blev ju klart orolig för skador på framtänderna som ännu inte kommit fram. Men det återstår bara att se när de väl tittar fram. Vilket jag tror att de gör snart. Det gick iaf bra hos tandläkaren.
Idag är jag så fruktansvärt trött. Hade varit skönt om man hade kunnat känna sig pigg ngn gång. Jag har inte ork eller lust till ngt.

Lowe har haft kompisar hemma hela dagen. Så honom har det verkligen inte gått ngn nöd på. Men ibland önskar jag att han och de andra barnen kunde komma hem och varva ner lite först innan de ska träffas och leka. De har så himla brått alltid. Känns som jag har sprungit fram och tillbaka idag mellan olika ställen i huset och telefonen har ringt hela tiden. Och Saga kräver ju såklart sitt med. Ibland vill man bara ha en liten stund att varva ner på, bara jag, Saga och Lowe. Stänga av telefonen och låsa dörren.

Men det är väl bara att inse att Lowe börjar bli stor och föräldrarrollen förändras allt eftersom. Men jag måste säga att det är en stooor omställning och jag hinner inte riktigt med.

Sitter här och gäspar och längtar så efter att få lägga mig ner i sängen. Så nu ska jag ta och göra det.
Imorgon ska jag försöka leta upp laddaren till kameran så att jag kan ta fler foton. Kan inte förstå vart jag lagt den.

Sov gott!

Lite tillägg...

Glömde ju att säga att Saga började att säga mamma och pappa igår. Nu gör hon det hela tiden....mest ordbabbel, men sååå mysigt. =) Idag har hon lärt sig att "smacka" med munnen som att hon pussas och nyss klappade hon händerna. Det har verkligen lossnat nu efter allt tragg med "klappa klappa kaka" som vi sysslat med de senaste 2 veckorna. Det värmer verkligen att se allt nytt hon har för sig och ger mig en liten ljusning. Lowe är nyss hemkommen från sin kompis där de hade myst med pizza och nu har vi lite kvällsmys med chips och cola. Så skönt att han är hemma igen. Har inte sett honom på hela kvällen.

Nu ska jag se om det finns ngt bra på tv.


Punktering...

Ska försöka mig på att blogga medans Saga röjer rundor här hemma. Hon har verkligen blivit en aktiv dam. Reser sig mot allt och använder leksaksbackarna som promenadkärror. Ja, hon reser sig tom upp mot våra ben om vi ställer oss framför henne. Igår tog hon en premiärtur med läragåvagnen. Några steg blev det allt och hon släppte och stod alldeles själv i några sekunder. Vår lilla tjej börjar bli stor.

Igår när Jeppe och jag körde hem från Ö-tofta fick vi punktering på höger bakdäck. Han precis fram till Önnestad när bilen började hoppa. Och jo, riktigt som vi befarade...PUNKTERING!!! Jeppe försökte att byta till reservdäcket i mörkret och blåsten, men det gick inte att få av däcket. Låskolven (eller vad det heter) hade blivit rundad och passade inte längre. Tack och lov så var vi inte så långt hemifrån, så jag fick krypköra med bilen i 20 km/h resterande biten. Så idag har svärfar Bertil varit en räddande ängel och lyckats med att få av det. Tack och lov kunde han konstatera att punkteringen inte var mitt fel utan själva bilens konstruktions fel. En sänkt bil med 19 tums fälgar = ingen bra kombination tydligen. De var helt uppslitna längst in och det är nog bara en tidsfråga innan nästa däck också går. Jag har då aldrig sett ngt liknande. Så nu blir det till att köpa nya fälgar och däck som passar till våran bil. Som om det skulle vara nog....

Idag är det en sådan där obotat trist dag. Ensam är man (ensam vuxen) Jeppe är på galej med jobbet. Jag ska ringa hem Lowe snart. Han är hos en kompis. Alla verkar ha att göra...men här sitter jag och glor. Går mellan tv:n och soffan....Verkligen skittrist. Kallt är det här inne, men inte kan vi elda. Måste fixa långa grindar först så att vi kan spärra av köket. Vill inte ta några risker när det gäller Saga. Men dessa grindar kostar runt 1500 kr. Djup suck. Är så trött på att inte ha råd när man behöver, är så trött på att när man väl har pengar så händer det ngt med bilen eller med ngt annat här hemma och då har man helt plötsligt inte heller råd. Önskar bara att denna oturen kunde vända snart och ge oss lite tur i vår vardag.

Inte så upplyftande inlägg precis, hoppas att ni andra har en bättre helg!

Vill gärna hjälpa till att hålla Pixi på m...

dsc00729 (MMS)

Vill gärna hjälpa till att hålla Pixi på morgonpromenaden.


Skoljogg och höstrusk!

Idag började Lowe redan 07.45. De skulle ha dans på gympan och sedan dags för skoljoggen. Men vilket ruskväder det blev. Var så friskt och soligt när jag lämnade Lowe på skolan. Och några meter hemifrån böjade det stänka lite smått. Men ösregnet kom med sådan fart att jag och Saga fick gå in via framsidan. Tur att man har en liten och smidig vagn numera. Nu var det inga problem att ta sig in det hållet med vagnen.

Pixi får snällt vänta med morgonrundan tills det värsta har lagt sig. Tror inte hon hade ngt emot det bnär hon väl sprang ut. För hon var lika snabb till att vända i dörren och springa in igen.

Tycker synd om skolbarnen idag. De kunde ju fått bättre väder nu när det är skoljoggen. Lowe och hans klass skulle jogga en runda på 3 km. Lowe var lite bekymrad över detta. Han sa att de skulle springa fem varv utan att få dricka. Sedan när man kom i mål skulle man få dricka.

Idag tänker jag bege mig in till stan. Min åkpåse till vagnen har äntligen kommit. Sedan blir det väl en tur till maxi för att handla lite blöjor och mat.

Tyvärr ser vädret ut att hålla i sig. Hoppas bara att det lugnat ner sig tills det är dags att gå och hämta Lowe.

GRATTIS!!!

Grattis syster Elin! Jag sa ju att du skulle fixa det. Så nu säger jag Grattis till både huset och körkortet. Det är du sååå väl vääääärd!!!! Hoppas att du får en stor ljusning i din vardag nu. Massa kramar till dig!

Har precis kommit hem från ett trevligt besök hos Anna och Stefan. Och nu är jag av med vagnen och lite annat smått som bara stått och tagit plats här hemma. Känns ganska så befriande måste jag säga. Men har en hel del andra kläder som ska säljas av när jag får tid och ork. Det tar ju en stund att lägga ut allt och packa ihop allt. Så bland får jag ett ryck. Men det lär nog dröja några dagar nu. Kanske att tiden infinner sig till helgen. Vi får se.

Nu är det snart dags att sätta sig i bilen igen för att hämta Lowe i skolan. Får se om han följer med en kompis hem idag eller om han tar med sig en kompis hem igen. Roligt att dem är så många killar från skolan som vill leka ihop.

Med detta sagt får jag väl slita mig från datorn igen...

Adios...

Lite snabb bloggande...

Då har man återigen klarat av morgonens promenad i höstregnet. Det tar emot innan man kommit ut, men hunden måste ju få sin motion och jag med. Det är bara att ge sig ut.

Saga sover gott i sin nya vagn just nu, så jag ska snart ta och packa ihop lite grejer innan färden bär av mot stan för att hälsa på Anna. Snart är det dags för hennes lilla tös att se dagens ljus och då måste hon klart ha en barnvagn. Så den ska få följa med denna gången. Har varit väldigt nöjd med den, men jag orkar helt enkelt inte lyfta den ut och in ur bilen hela tiden. Så därför sålde jag den och köpte mig en lättare vagn. Har även samlat ihop lite smått och gott som Saga inte använder längre som kanske den nya lilla damen kan få användning av senare.

Mina tankar går till min yngsta storasyster idag! Håller tummarna för dig att allt går bra. =)

Nej, dags att göra iordning allt.

Önskar alla en underbart mysig dag i höstregnet!

Idag har vi invigt den nya vagnen.

dsc00721 (MMS)

Idag har vi invigt den nya vagnen.


Morgonbråk och bortglömd film!

Nästan varje morgon stormar det här hemma mellan mig och Lowe. Jag blir arg för att han inte gör som jag säger och han blir arg för att jag tjatar och förbjuder honom att göra saker. Det är en evig kamp här hemma just nu vilket får en att bli extra trött om dagarna.

Imorse bröt Lowe ihop för att Saga fyller år först i familjen. Det var taskigt av mig att göra så att Saga föddes den första dagen på året. Han ville ju fylla år först som han gjorde innan. Så nu börjar syskonsvartsjukan dyka upp lite. Det kvittade hur pass bra jag försökte föklara att bebisar föds när de är redo, att det inte är ngt man själv kan bestämma över. Tårarna sprutade verkligen.

Nu känner jag att det är ännu viktigare att försöka hålla mig sams med Lowe. Älskar ju mina barn lika mkt. Men ibland är det svårt att ha tålamod när ens barn försöker prata till en som att han är vuxen och jag är barn. Det fungerar ju inte riktigt. Men är det inte lilla tonåren nu när de är runt 6 år?.

Nu ska jag och Saga bege oss in till stan för att lämna en lånefilm som jag lyckats glömma när jag lämnade de andra filmerna i fredags. :S Sedan blir det en liten runda inom Maxi. Det börjar verkligen bli tomt här hemma.

Passa på att mysa i det härliga höstrusket!


Ja nu reser Saga sig upp mot soffbordet oc...

dsc00716 (MMS)

Ja nu reser Saga sig upp mot soffbordet och börjar bli riktigt stadig.


Tisdag 6 September

Jag känner att jag för tillfället gnäller ganska så mkt. Nu får det bli ändring på det. Fram med lite positiv anda!!!

Jag fick en superbra idé om hur Lowes nya rum ska målas. Då vi har knottertapet på alla väggar i huset så kan man inte dekorera med roliga Wallies. Och Jeppe blir trött bara jag nämner omtapetsera. Så nu har jag kommit på det. Ska måla en svart fondvägg och skriva alfabetet med stora och små bokstäver i limegrön färg. Sedan in med lite limegröna detaljer. Kommer bli superbra. Iaf ser det riktigt bra ut i mitt huvud.

Så nu väntar jag bara på lite pengar så man kan sätta igång med höstens projekt.

Ha en trevlig dag!

Måndag 6 september

Nu var det ett tag sedan man skrev ngt här. Saga reser sig numera mot gåstolen, leksaksbacken och dammsugaren. Soffbordet har hon ännu inte lyckats med, men det är bara en tidsfråga.

Går numera i tankarna på trädgården och renovering av Lowes rum. Har så mkt idéer, men känner mig ständigt motarbetad då min kära sambo inte delar samma behov av att få det fint. Jag sitter ofta och tittar inne på styleroom.se. Där kan jag drömma mig bort och frossa i andras fina hem. Jag hoppas att jag ngn dag i framtiden får leva ut mina idéer och känna mig nöjd med vårt hem.
Nu ska jag bege mig ner i tvättstugan och drömma vidare medans jag hänger upp tvätten.

Saga 8 månader idag!

Idag blir våran lilla dam hela 8 månader. Kan knappt förstå det. Igår var vi på bvc och visst har hon vuxit sig stor. Det var inte bara som man har tyckt. 8610g tung och 70 cm lång. Men hon har litet huvud, 43 cm. Kan fortfarande ha mössor för barn i åldern 4-6 månader. Lowe hade så stort huvud, hela 46,6 cm vid 8 månader.

Förmiddagen har spenderats på stan med mamma och storasyster Emelie. Och nu har jag beställt en ny vagn till Saga då de inte hade färgen inne som jag ville ha. Det blev en Carena easy. Liten och smidig. Men måste säga att jag blev helt förälskad i deras rosa teutonia timmy som dessutom var prissänkt. Men trots allt lite drygt tusenlappen dyrare. Hade fått låna pengar av min kära mamma så länge. Men den var lite klumpigare och bredare än Carenan, så jag fick lägga band på mig själv. Dessutom så hade säkert mellan 600-1000 kr tillkommit ytterligare för den fina rosa åkpåsen. I slutet på nästa vecka kommer vagnen.

Så nu ska den nuvarande vagnen tvättas och torkas av för att sedan fraktas hem till Anna som väntar smått i början på oktober. <3

Sagas framsteg den senaste månaden har varit stora. Hon kryper snabbare och snabbare, reser sig mot möbler. Igår ställde hon sig nästan helt upp på fötterna mot Pixis fodertunna. Men det såg lite farligt ut, så det fick jag avbryta. Sitter själv utan problem, spelar på läpparna och vinkar ibland. Leker mkt och gärna med alla leksakerna i lådan. Och två tänder har hon fått i underkäken.

Idag är vädret mkt fint. Så det blir väl till att stoppa Saga i vagnen och röja lite i trädgården. Tömmning av trädgårdstunnan på fredag, så då får man verkligen sparka sig själv i häcken för att komma ut och fylla den.

Hoppas att ni alla får en underbar dag!(Carena easy) Bilden är hämtad från www.littlekidscorner.se

Klicka för att se nästa bild
(Teutonia Timmy) bilden hämtad från www.blocket.se

RSS 2.0