En rosa dröm

Imorgon är det min sista lediga dag innan jag börjar jobba på riktigt! Känns en aning nervöst, även om jag har varit inne och jobbat lite extra. Många nya arbetskamrater att lära känna, säkert en hel del nya rutiner osv...Känns dock lite skönt att jag snålar igen lite och smygstartar med 80 % under ett halvår...sedan får vi se om man orkar ge sig på 100% till hösten.

Jag hade en underbar ROSA dröm inatt. Jag drömde om en rosa teutonia timmy vagn som min söta arbetskamrat gav bort till mig. Jag har blivit helt galen i denna vagnen men har inga 3000 kr att köpa den för. Men jag vill verkligen ha den....Jag vill, jag vill, jag vill!!!!!! denna drömmen grundar sig antagligen på att jag var inne på babyproffsen i lördags för att köpa bältesfästen till bilbarnstolen och vad såg jag inte om just denna rosa fiiiina vagn. Trodde inte den fanns kvar i butiken längre. Är ju 2009 års modell. Kan jag inte få vinna lite pengar så jag kan köpa en ordentlig vagn till Saga?! Love it Love it LOVE IT!

Teutonia Timmy 2009 Rosa


Nog tjatat om det. Helgen som varit har vi varit på fotbollsträning med Lowe, i vanlig ordning på lördagsmorgonen. I söndags morse spelade de mot Wä och vann stort. Första gången de vinner över Wä, så det känns jätteroligt för barnens skull. Imorgon kommer Janni och hälsar på och sedan ska det förberedas inför onsdagen med allt från skola till dagis och jobb.

Ha en bra dag!

Snart är det dax...

...att börja jobba igen. På onsdag morgon för att vara exakt. Det kommer säkert gå bra, men man känner klart för barnen som ska dras upp så tidigt på morgonen.

Inskolningen på dagis går hur bra som helst. Fröknarna är jättebra och Saga verkar verkligen trivas. Känns väldigt skönt. Det positiva är att de ännu inte är en full grupp. Just nu är de bara 7 st barn. Tyvärr kommer Saga att vara den som lämnas först och hämtas sist. Det som känns lite jobbigt är att de äter mellanmål kl 14.00 och Sedan ska Saga gå utan mat fram till 17.30 när Jeppe hämtar henne...eller ännu längre tom eftersom Lowe också ska hämtas. Jag får slänga ihop mat dagen innan som Jeppe kan värma lite snabbt till barnen när de kommer hem.

På ett vis så ska det bli skönt att få bli en del av sitt arbete igen. Lära känna alla nya arbetskamrater som har trillat in medans man har varit hemma och friska upp minnet och rutinerna. Och allra mest längtar jag efter mina gamla arbetskamrater. <3

Denna veckan har gått otroligt fort. I måndags efter att vi hämtat Saga hälsade vi på mamma en sväng och sedan Jeppes pappa. I tisdags körde vi aldrig hem efter att vi lämnat Saga utan hälsade på Anna, Emil o Mikaela. Igår kom Janni och Fabian hit och idag sitter jag och väntar på larmkillen som ska komma och byta batteri på alla enheter. Hoppas han ringer snart för när klockan närmar sig 13.00 är det försent. Hatar när man inte kan få en fast tid. Hela dagen blir ju förstörd. Jag hade mkt hellre gått på stan med Lowe. Han har nästan inga kläder som passar honom längre. Läget är snart akut. ;-)

Hoppas ni alla får en bra dag!


Lika som bär eller?

Inskolning

Då var 3 dagars inskolning avklarade. Måndagen var vi bara där ca 1 timme. Och där var en vikarie som inte gjorde allt för mkt. Hon bara satt på sin häck i soffan istället för att se efter de andra barnen så att den ordinarie förskolläraren kunde ge oss information och prata med oss utan att behöva fara runder hela tiden. Kan ärligt säga att jag sprang efter och lyfte ner klättrande barn ganska så ofta och hon gjorde inte ett dugg. Kändes som att det var jag som jobbade...hmm. Lokalerna är dessutom inte så inbjudande eller barnsäkra. Och svinkallt på golvet och dragit i lokalerna. Det kändes lite i hjärtat av tanken på att Saga ska vara på det stället. Hoppas att vi snart får plats på lekholmen. Tack och lov så var vikarien inte ordinarie.

Men nu allt eftersom dagarna gått så känns det bättre. Jag känner en av de ordinarie fröknarna som också haft Lowe när han gick på dagis. Det känns tryggt. Och avdelningen är ny så alla barn är "nya" och mellan 1-2 år. Och Saga verkar trivas vilket faktiskt är huvudsaken.

Lowe är överlycklig över att få vara på fritids och imorgon ska han dessutom få prova på morgonfritids. Jag ska lämna honom där redan 06.30 och jag och Saga ska vara på förskolan klockan 07.00. Bara för att hon ska få prova på hur det är att lämnas på en annan avdelning på morgonen, med andra fröknar.

Idag fick jag Saga att somna på madrassen under vilan. Hon är ju van vid att ligga i resesängen och greja en stund innan hon somnar. Så idag har hon endast vilat mellan 11.45-13.15. Ingen kvällsvila här hemma och ändå tog det tid för henne att somna  ikväll. Lade henne 20.30. Det tar väl lite tid innan man kommer in i nya rutiner. Sedan får man försöka följa det här hemma med.

Nu är det dags för sängen, en tidig morgon väntar oss.

Natti Natti


Dags för jobb

Ja, då var det dags för jobbedag då. Idag mellan 13.45-22.00 och imorgon mellan 06.45-15.15. (Ångrar mig så att jag tackade ja till detta denna helgen). Sedan efter jobbet på lördag ska vi iväg och byta avgassystemet på bilen. Hoppas att det går snabbt så att man kan göra ngt roligt på lördagskvällen. På söndag ska Jeppe jobba, så det blir väl iaf inget roligt på lördagen eller något långvarigt iaf. Och söndagen är min allra sista dag som mammaledig. Jag vet att jag tjatar....men när man är helt säker på att det aldrig mer blir fler barn...så känns det lite extra när man närmar sig den sista dagen. Och vad ska jag och barnen hitta på under söndagen då? Jag känner för att göra ngt. Inte bara spendera hela dagen hemma som vi har gjort alla andra dagar. Några förslag som inte innebär en massa pengar? Eller någon som vill hitta på ngt?

Nu ska jag ta mig en varmakoppen och sätta mig ner i soffan en liten stund.

Och tack Sandra för dina kommentarer! =)

Trevlig helg!

Näst sista dagen

Imorgon är sista vardagen som mammaledig. Hur kunde tiden gå så fort och vad har jag gjort på mina dagar? Tror största delen av tiden har sett ut såhär: Upp tidigt, lämna Lowe på dagis/i skolan. Dötid hemma, hämta Lowe igen, göra mellanmål, dötid, laga kvällsmat, natta barnen, gå och lägga sig själv. Inte ofta jag har haft någon här hemma eller varit och hälsat på ngn. iaf inte om man jämför med dötiden. Nu låter jag kanske bitter, men det är jag inte. Jag har haft mysiga stunder tillsammans med barnen ju. Men jag kan ångra att det inte blev mer träff med vänner. Denna lediga tiden jag haft nu kommer jag aldrig mer att få. Men gud så skönt det ska bli att få börja jobba och träffa vuxna människor. Att få prata med vuxna människor....det har jag verkligen saknat nu när jag gått hemma. Alla verkar liksom ha varit upptagna på sina håll. Men jag ska inte gnälla. Både Janni och Sabina har tagit sig hit nu de senaste veckorna. Är verkligen glad att Janni vill köra hit ändå från Sölvesborg för att göra mig sällskap om dagarna. Önskar att vi hade bott närmre. Problemet är bara att jag inte vill bo i Sölvesborg. ;)

Nej, nog tajat om det. Dags att laga lite kvällsmat och få Lowe i säng. Han har verkligen varit trött om morgnarna nu.

Förresten...jag vet att jag är dålig på att kommentera era bloggar emellanåt....men är det någon som fortfarande läser min?

Hoppas att ni alla haft en bra dag!

Håll i hatten!

Att det skulle storma inatt var något som jag missat helt. Var en tjejkomis som berättade det för mig igår kväll när jag var hemma hos henne. Jag han inte hem fören det började blåsa. Det är inte mkt sömn man fått inatt. Dels så har man haft svårt att sova då det hörts som att hela huset skulle flyga iväg eller gå mitt i tu. Och sedan har Saga varit vaken väääldigt mkt inatt. Så jag är ganska så trött idag. Jag var inte så sugen på att dra iväg med Lowe till skolan heller och han var med trött efter denna natten. Så det blir hemmamys idag.

Trädgårdsmöblerna har blåst bort i hörnan på trädäcket och vält. torkvindan har blivit sned, en plastback som jeppe haft och slängt ölburkar i har blåst runt hela huset och landat i grannen häck. Ser sådär lagom trevligt ut. Hade han varit hemma så skulle han själv fått samla ihop skiten och skämmas med sig. Nu blir det jag som får skämmas pga honom. Staketet på kortsidan har dessutom havererat. :S Ska det inte sluta blåsa snart. Måste ta tag i trädgården någon dag sen. Pilträden har en tendens till att fälla massor med långa kvistar och grenar.
Det som förvånar mig är att skateborden sóm står på sina hjul på plattorna står orörd kvar. Den om något borde ha rullat iväg med blåsten.

Nu tittar solen fram, får se om blåsten lugnar ner sig och om någon kan tänkas vilja ha besök av oss i så fall.

Ha en bra dag i det blåsiga vädret.


Underhållning på hög nivå och avloppslukt!

Helgen har gått undan. Jag jobbade i fredags och sedan var vi ut i Ö-tofta och åt middag. Jeppe och Bertil skulle se om det gick att laga avgassystemet. Men det får bli ett helt nytt, med alla hål och sprickor där var i det.
:-( Denna bil säger jag bara!

I lördags var vi först på fotbollsträning med Lowe, sedan lämnade vi Saga hos sin mormor och Pixi och Lowe hos sin farmor. Blev hämtade av Janni och Hidde och styrde bilden mot Helsingborg. Vi lastade in oss på Elite Hotell
och på kvällen blev det Wallmans Salonger. Ett ställe som jag verkligen kan rekommendera! Det var jättebra underhållning och god mat, som de som uppträdde serverade. sedan drog vi hem till Hotellet igen och somnade för att vakna till en underbar hotellfrukost. Det fick mig att längta utomlands. Tänk att hade vi bara haft pengar så hade vi åkt 2 veckor till Turkiet i Maj. Nu får vi hålla oss hemma och hoppas på bra väder istället.

Sista veckan som mammaledig nu. Och givetvis förstör jag den genom att jag ska jobba fredag kväll och lördag dag. Ångrar mig, men det e lite försent för det nu. Nästa vecka börjar jag min semester som jag tagit under 2 veckor just för inskolningens skull.

Efter att ha ringt som en galning till Sagas förskola så svarade dem tillslut. Jag var välkommen till informationsträff på måndag mellan 10-12. Sedan får vi se vilka inskolningstider vi får. Hoppas, hoppas att det blir intensivinskolning så att Lowe slipper vara på fritids v.8.

Imorse när det var dags att ta Lowe till skolan så började det osa avlopp på toaletten, sedan i hela köket och vardagsrummet. Öppnade dörren till källarn och fyyyy vilken stank. Så det var bara ner och kolla så att där inte var ngn läcka i ngt av rören. spolade golvbrunnarna lite och tog sedan en promenad med hunden. Väl hemma igen luktade det ännu värre. Så det var bara till att fara ner i källarn igen och ösa ännu mer vatten i brunnarna. antingen har min näsa vant sig vid doften eller så har det faktiskt blivit bättre. Hoppas på det sista. Vill inte ha mer bekymmer nu...har inte råd!!!

Nu ska jag ta mig ner i tvättstugan igen och hänga upp tvätten. Idag har det varit en riktig städdag. Hundhår överrallt och fullt med torkad lera på golven och mattorna hallarna. Hoppas på att det mesta av städningen håller sig till slutet av veckan.

Ha en bra dag!


Sitter på tåget och tittar på bilder. Vart...

dsc00188 (MMS)

Sitter på tåget och tittar på bilder. Vart tog min bebis vägen?


Jag känner hur jag lättar!

Och det är en väldigt härlig känsla. Jag är ca 5 kg ifrån mitt första mål, men det känns ändå mkt bättre än det gjorde för ca 1 1/2 vecka sedan. Tröjan sitter inte åt på samma sätt längre och inte heller byxorna. Har slarvat lite med dieten som vanligt, men ökar på med motionen istället. Och jag känner mig verkligen mkt friskare efter alla långpromenader. Skulle kunna börja med att förlänga mina rundor ngt. Kan kännas lite småtrist ibland att ta samma runda hela tiden. Försöker hitta många tillfällen varje dag till att komma ut på promenad.

Idag har jag varit inne i stan en sväng under förmiddagen och hälsat på Anna och Mikaela. Skönt att ha ngn att pladdra med över en kopp kaffe. Men Saga var verkligen överallt och pillade, vilket gör att man allra helst håller sig hemma. Nästa gång jag hälsar på ska jag tvinga ut oss alla på en promenad. ;)

Fick hem papper från dagis att jag skulle ta kontakt med personalen på förskolan för att bestäma inskolningstider. Lite drygt att man ska behöva leta upp numret till avdelningen först. Fanns ju inte med på pappret man fick hem.

Men nu börjar det kännas lite i magen....snart är det verklighet, snart står man där på dagis och snart är det fullt ös på jobbet med. Tyckte att jag var gravid nyss...och vad har jag gjort under min ledighet? Känns som att jag har städat bort det. ...


Tisdag 1 februari.

Veckan har bara börjat och den rullar på för fullt. Innan man vet ordet av det så är det fredag igen. Och denna fredagen innebär jobb för min del mellan 06.45-15.30. Undrar så hur det kommer att gå. Kan hända att dagen blir rörig. Men man kan inte mer än att göra sitt bästa. Även lördagen innebär en tidig morgon. Lowe ska på fotbollsträning och denna gången är det våran tur att bjuda alla morgontrötta föräldrar på kaffe. Därefter ska det packas lite väskor. Lowe ska till sin farmor och Saga till sin mormor.

Väntar dessutom med spänning på en lapp från förskolan på inskolningstider för Saga. Under vecka 7 är det dags. Lite smått ångestladdat. Vi har inte lämnat bort henne så mkt som vi har gjort med Lowe. Men det ska säkert gå bra. Hon verkar inte ha problem med främlingar. Men det verkar som att inskolningssättet har ändrats lite. Tror att man är där hela dagar nu. Kanske tur det för jag kör ju inte precis hem emellan stunderna som jag lämnar henne. Blir det längre stunder så får jag väl hälsa på på jobbet så länge eller tillbringa en stund hos ngn ledig vän i stan.

Nu ska jag passa på att hoppa in i duschen medans Saga sover.

Vi hörs...

RSS 2.0