Sista dagen i Januari

Kanske ni tycker att det har varit mkt gnäll på sista tiden i min blogg. Men jag har känt mig lite nere vissa dagar. Ibland undrar jag vad jag gör med mitt liv. Sitter hemma och ugglar. Är så glad för att jag har Janni som kommer och hälsar på mig nu när hon är sjukskriven. Dagarna kan bli rätt så ensamma annars. Och så givetvis är jag glad att Sabina håller mig sällskap på sina håltimmar. <3 Så det ska faktiskt bli skönt att få börja jobba snart igen. Även om jag säkert kommer börja gnälla om hur trött jag är när jag väl börjat jobba. ;)
Ser fram emot ett liv med lite mer pengar så man kan göra mer saker på sin fritid. Fast jag ska ju iof bara jobba 80 %, så mycket mer pengar blir det kanske inte...men lite mer iaf. =)

Jag har slarvat en del i helgen och bara gått ner 0.1 kg. Så -2 kg totalt nu. Så jag får väl hoppas på -2 kg till denna veckan. Så är jag snart nere där jag hamnade någon månad efter förlossningen. Lite drygt att det är dem kg man måste gå ner. Annars hade jag snart varit vid utgångsvikten istället. Men man har bara sig själv att skylla!

I helgen ska vi fara till Helsingborg och gå på Wallmans salonger. Därefter blir det övernattning på hotell. Ser verkligen fram emot att få göra ngt sådant, bara vi vuxna. Det behöver man ibland. Ska bli mysigt att få övernatta på hotell dessutom.

Veckan bjuder annars inte på allt för mkt vad jag vet.

Ha en bra dag!


När mannen är borta dansar...

...frugan och barnen på bordet...eller inte. =) Är ju inte ens fruga. Haha.

Denna helgen eller snarare lördagen har varit lite småtrist. Känns som att alla har haft ngt att göra förutom jag. Hade Jeppe varit hemma hade jag inte haft ngt emot att sitta just hemma. Då har man ju iaf ngn vuxen att prata med. Nu säger jag inte att det inte varit mysigt att umgås med barnen. Men när helgen ser ut precis som vardagen så blir det lite precis som vanligt. Önskar att man hade haft nära vänner här i Önnestad att umgås med.

Jag hade egentligen lovat mig själv att inte jobba mer nu förens jag börjar jobba på riktigt. Men så ringde de från bemanningen och Jeppe menade på att jag kunde jobba, så jaja, tänkte jag det kan jag väl. Ska jobba dag nu på fredag och veckan efter jobbar jag kväll både lördag och sönag. Undrar hur det ska gå med en dagtur på en vardag...dessutom på en fredag när så många patienter skickas hem. Men det känns bra att få ta det passet så man hinner komma in lite i rutinerna innan man börjar jobba på riktigt.

Undrar hur det ska gå för min kära sambo dock. Blir första gången han tvingas upp tidigt, fixa bägge barnen och GÅ med dem till skolan. Jag har ju bilen. Mest nervös för att han inte ska väcka Lowe i tid. Han inser nog inte att Lowe verkligen behöver tid på sig för att kunna äta frukost och klä på sig i lugn och ro. Men lika bra att han övar på det. Lär ju inte bli sista gången.

Jag hade en hemsk dröm inatt. Sotaren var här tillsammans med brandkåren?! De inspekterade skorstenen och beslutade att den var felaktigt gjord och att hela taket och takstolarna var felaktiga. Så det var bara att riva hela huset. Jag hade sådan ångest och bara tänkte på hur vi skulle kunna få ihop pengar till ett helt nytt hus. Hemskt var det!

Nej, nu ska jag ta och göra frukost till Lowe som precis kom ner. Sedan blir det till att hämta Jeppe i stan ngn gång och ikväll blir det middag hemma hos svärföräldrarna.

Hoppas ni alla får en bra söndag!

Torsdag 27/1 2011

Sitter och försöker pussla ihop mitt schema inför våren. Får försöka jobba kvällar på torsdagarna och helgerna eller måndagarna. Det blir så bökigt med Jeppes jobb annars. Och för att inte tala om att det försvinner lite pengar om han börjar pendla på heltid. Bara att hoppas på att man inte blir korrigerad till en kvällstur tisdagar och onsdagar. För så blir det lite knasigt. :S

Det blir ett evigt pusslande fram tills barnen är så stora att de kan ta hand om sig själva lite. Med andra ord en låååång tid framöver.

Denna veckan har jag börjart med naturdiet, men har ätit vanlig kvällsmat med så lite kolhydrater som möjligt. Och idag visade vågen -1,9 kg. Ska försöka hålla igen så gott det går i helgen och verkligen försöka att inte väga mig fören på måndag. Är lite beroende av att ställa mig på vågen varje morgon. Och jag vet, är inte vikten som räknas utan centimeterna man blir av med på kroppen. Men det är lättare att väga sig. =)

Har börjat gå ut och gå 2-4 gånger om dagen. Både korta och långa rundor. Det är faktiskt otroligt skönt att få komma ut och röra på sig igen. Har varit så lat på sista tiden. Mitt första mål är nu 9 kg ner för att nå utgångsvikten som jag hade då jag blev gravid sist. Bara 7,1 kg kvar. Hoppas på att klara av det innan jag börjar att jobba. Dvs till den 1 mars.

Saga nästan springer fram nu, hon har verkligen utvecklats under denna månaden. Det går så fort så fort. V. 7 är det dags för inskolning på ett tillfälligt ställe i väntan på en plats på Lekholmen (dygnetrunt-dagis). Kommer bli lite bökigt att ordna med en inskolning till senare, men så får det vara nu när det är som det är. Hoppas bara att man får reda på det i god tid. På 1 års kontrollen vägde hon 10 kg och var 75,5 cm lång.

Idag skiner solen och det är -9 ute. Underbart väder, men hade gärna haft någraq grader varmare om mán nu ska gnälla på vädret vilket man alltid gör. Men tänker bara på den dyra elen. Fotsätter det att vara såhär kallt så lär vi ha skyhöga elräkningar på siste februari, mars och siste april. :( Och det tär på allt annat man skulle behöva köpa. Jag menar 3000 kr extra på elräkningen på 1 MÅNAD, det är INTE ok. Det är ju de 3000 som skulle räcka till kläder, skor, bensin och mat. Så visst blir man kinkig.

Nu har Saga precis somnat så jag ska passa på att tvätta en maskin tvätt som får torka tills imorgon. Vägrar använda torktummlaren nu när elen är så dyr. Sedan kommer Sabina och håller mig sällskap en stund.

Hoppas ni alla får en bra dag!


Tillbaka

Hej på er! Nu har man varit frånvarande ett tag. Jeppe har varit ledig och sedan drabbades han av svininfluensan och lunginflammation. Och när han är hemma så betyder det betydligt mindre datortid för mig. och sedan har jag inte haft tid. Men nu tar jag mig lite tid innan jag ska lägga mig för att vila en liten stund.

Jag har sedan förra veckan börjart lite smått med GI mat. Gick upp 1 kg, men nu är det på väg ner igen...har ju faktiskt slarvat lite under helgen och någon dag i veckan med. Då kan man inte räkna med gott resultat.

Varje dag har jag iaf ätit omelett till lunch med en stor hög grönsaker till och några matskedar créme fraich. Mkt mättande måste jag säga. Jag har blivit duktig på att äta mellanmål och känns märkligt att för en gångs skull vara mätt hela dagen från morgon till kväll och att inte vara vrålhungrig så fort man vaknar på morgonen.

Jag brukar vispa ihop 1 ägg tillsammans med lite grädde. Hacka 3 skivor bacon och 2 färska champinjoner, som jag fräser först. Sedan på med äggsmeten och kryddar med salt, peppar, paprikakrydda och chillikrydda. Salladen till innehåller bara isbergssallad och gurka. Och sedan ca 2-3 klickar créme fraich.
Idag provade jag att vispa ägget ihop med créme fraich tomat och saffran. Det blev väldigt gott. Man kan variera i det oändliga, vilket gör att man inte tröttnar så fort.

Tror nog att detta är en diet som jag kan hålla. Jag känner att det fungerar minst lika bra med knäckemackor och blomkål/broccoli istället för rostat bröd och potatis. Pasta och ris kan man ju äta ibland. Nu börjar det bli dags för lite mellanmål.

Får man inte lite vårkänslor idag när solen är framme. UNDERBART!!!

Och jag har fått dagisplats till Saga! Tyvärr inte på lekholmen, men det blir dagtid på ett annat ställe i stan så länge. Och det känns så skönt att veta att inskolningen blir av som planerat och att jag kan börja jobba 1 mars. Sedan får vi se när inskolning nummer 2 blir av. Kan tänka mig att vikommer att få vänta till i höst.

Tjingeling!




Hemma från maxi och ute på promenad med hu...

Hemma från maxi och ute på promenad med hunden. Underbart väder ute men kallt i vinden. Önskar att jag hade tagit på mig mössa och vantar. Längtar så mkt efter våren även om det innebär att ledigheten är slut.


Sagas födelse

Idag är det redan den 4 januari. Och jag har inte hunnit skriva ngt om när Saga föddes.

Eftersom det redan finns en förlossningsberättelse i arkivet så skriver jag bara ngt litet.

Började så smått få molvärkar runt 19.30 på kvällen 2010-01-01. Vi var inne på förlossningen 20.46 och 20.54 föddes Saga. Hon vägde 3350 gram och var 49 cm lång.

Jag ville åka hem med detsamma, men förlorade 2,2 liter blod då moderkakan inte ville släppa. På grund av detta fick jag stanna kvar till den 3 januari. Igår var det exakt 1 år sedan vi kom hem från BB.

Tiden har gått så otroligt fort, men trots att Saga redan är 1 år så är hon fortfarande min lilla bebis och kommer förmodligen att vara det ett tag framöver.



Min mage någon timme innan värkarna satte igång och Saga föddes:


En nyfödd liten Saga:


Dagen då vi fick åka hem från BB:


Första mötet mellan Lowe och Saga:


Sagas första julklapp på julafton:


Ute bland nyårsraketerna:


Saga fyller 1 år och öppnar sina paket:


1 års kalas:


Innan gästerna dök upp:


Öppnar lite paket:


Några av presenterna:


Smakar glass, inte så populärt:


Saga fick en Bobbycar av Farmor och Farfar Bertil:


Ett busfrö:


Några av pressenterna:
   
                                                    
Detta underbara bord med pallar är en present från oss, Sagas mormor, fastrar och farbröder, vänner, mostrar och morbröder och kusiner:
 

2011-01-01 Saga 1 år

Hipp Hipp Hurra för Saga igår. Hade tyvärr inte ngn tid över för att sätta mig vid datorn och skriva som jag hade önskat. Den har varit ockuperad hela dagen och det blev en del att röja undan efter nyårsafton. Gästerna vi hade stannade över och åkte hem igår kväll. Har varit mkt trevligt att ha dem här. Vi firade Saga lite smått tillsammans igår på hennes 1 års dag.  Av Janni o Co fick hon en fin joggingdress med tillhörande body. Av oss fick hon ett bäddset, lego duplo, en mysig filt och en väska att ha till dagis.

Dessutom skruvade jag under kvällen ihop bordet och pallarna som är från hela familjen på bägge sidorna. Det blev så superfint i hennes rum. Ska lägga upp lite bilder senare. Kanske under kvällen. För idag ska vi fira Saga med Jeppes sida samt några fler vänner. Lär därför inte hinna innan.

Kanske jag även skriver om hur det var när Saga kom till världen för 1 år sedan. Nu under denna morgondagen för ett år sedan hade hon inte ens hunnit bli ett dygn gammal. Tänk så fort tiden den går. Om 2 månader börjar jag jobba och Saga får förhoppningsvis en plats på dagis.

Hoppas att ni alla har haft en trevlig nyårshelg!

RSS 2.0