4 veckor idag!

Idag blir Saga 4 veckor och på måndag blir hon 1 månad. Det känns som om man börjar få lite rutin på tillvaron. Iaf på vardagarna. Helgerna innebär oftast långa vakna nätter och att vi aldrig är hemma. Vilket i sig är trevligt, men det tär lite på en samtidigt.

Lowe kommer oftast i säng vid 20.00 och somnar snällt själv efter en godnattsaga. Saga är lite bortskämd, men sover hela nätterna så länge som hon får ligga i min famn. Väcker inte hon mig mellan 04.00-05.00 så vaknar jag själv av att ett av mina bröst håller på att sprängas. Då är det dags för matning. Vi går upp vid 07.00 eller 08.00 beroende på om Lowe ska på dagis eller ej. Då får hon mat igen. Sedan sover hon en bra stund på förmiddagen och framåt kvällen är hon vaken längre stunder och äter stup i kvarten. Kanske laddar hon upp inför natten. :-)

Idag skulle min kära syster kommit men nu har N fått vattkoppor så det fick ställas in, tyvärr. Så typiskt men det kommer fler turer. Så nu blir det till att köra till Sbg istället.

Nu snöar det igen, men det kan väl knappast snöa lika mkt som det gjorde i onsdags? Känns som det kom mellan 10-20 cm snö. Och läskigt var det att köra i snöstormen. Såg knappt vägen bara. var tvungen att ge mig ut ju pga min tand som gick sönder. Men tur i oturen så lagade hon den som vanligt, vilket betyder att jag slipper rotfylla den. (Såvida jag inte får problem med den nu) Hon sa att det var på gränsen att den gick att laga som vanligt. Kom undan med en knapp tusenlapp istället för 3000-3500kr. Har haft en sådan ångest inför rotfyllningen. Så jag hoppas verkligen att jag slipper det längre fram.
Nu blir det aktiva besök hos tandläkaren framöver för att slippa alla tandproblem.

Ska man ta och städa lite idag kanske. Gjorde ju lite här nere igår och passade på att tvätta överdragen till dynorna och kuddarna i soffan. Så nu känns det mkt fräshare. Vill ha lite fint och rent nu inför helgen så man slipper tänka på det då. Får ta ovanvåningen idag. Man är ju knappt där uppe och då blir det gärna lite eftersatt när det kommer till städningen. Vi skulle behövt ta en riktig röjar dag här hemma och rensat ut en massa skit. Men det får bli till våren när snön försvunnit. Då ska ALLT onödigt kastas ut.

Jag har fört över lite bilder nu så håll tillgodo!

Trevlig helg!
27 januari

Dagarna går och jag hinner inte med känner jag. Är det för att man tvingas upp vid 07.00 varje morgon oavsett om man sovit eller ej, från måndag till torsdag? Visst, inte så tidigt med tanke på hur tidigt man gått upp när man jobbade, men allt var så oregelbundet då så att man ofta fick sova länge ngn dag mitt i veckan. När jag väl börjar jobba igen går Lowe i skolan och då blir det alltid tidiga morgnar. Jag får passa på att njuta av våra lediga fredagar nu innan hösten.

Nu är däcken till vagnen pumpade och igår tog vi en premiärpromenad utomhus. Det var så fint väder och Lowe passade på att åka lite pulka. Tyvärr glömde jag kameran hemma, men fotade lite med mobilen, så får se om det blir några vettiga bilder av det.

Idag besökte vi BVC och "lilla" Saga väger nu 4080 g och är 52,5 cm lång. Hon växer så det knakar. Hon följer dessutom den röda bollen bra (1 månaders testet). Min duktiga lilla tjej! :-)

Ute vräker snön ner och jag hade verkligen inte tänkt bege mig utanför dörrarna mer idag. Men givetvis e det alltid grejer som strular. Åt lunch för en liten stund sedan och tyckte att jag fick en bit ben i tanden...men det var lagningen på tanden som jag tuggade på.....såååå typiskt. Som tur e får jag komma in kostandsfritt och fixa det. Lagningen skulle ju hålla i ca 6 mån, och jag fixade det i slutet på november. Hoppas att det bara är till att fylla på det så att jag slipper bedövning och att borra.

Imorgon bär det av en runda till Tollarp för att hälsa på Julia och kanske Sara med. =) På fredag kommer min syster med familj och hälsar på. Ska bli kul att träffa dem. Och Lowe blir glad när han får träffa sin älskade kusin.

På söndag har vi inget planerat men det blir säkerligen en runda till Sbg. ja, det känns inte helt omöjligt.

Nu ska jag försöka lägga min lilla höna och ta mig ner i tvättstsugan. 

Bye bye 


21 januari

Får väl snart ta och slänga upp lite nya bilder här. Ska bara ta mig i kragen.

Inatt har Saga levt rövare från 22.30-03.00, så jag hoppas på en lugnare natt den kommande natten. Ringde dagis och sa att Lowe fick vara hemma för att jag inte orkade göra vid varken mig själv eller någon av barnen. Och imorgon är Lowe ledig från dagis. Då ska vi hälsa på några gammla vänner. Ska bli så roligt att träffa alla och se hur stora deras små barn har blivit.

Igår besökte jag och Saga mitt arbete. Fick en jättefin bok och en brioskallra. Det tackar jag för! En arbetskamrat hälsade även hon på med sina döttrar. De är söta som socker. :-) Passade på att kolla mitt Hb på jobbet innan jag åkte hem. 106 ligger det på nu. 140 var det innan jag förlorade blod, 94 efteråt och innan jag åkte hem från BB hade det stigit till 103. Inte konstigt att man lider av huvudvärk och trötthet. Man är väl antagligen van vid den höga nivån man legat på. Får väl börja käka lite järntabletter kanske.

Nu har min lilla Saga vaknat så nu får jag väl gå och mata henne lite.

Godnatt!

Växer så det knakar

Igår var vi på BVC. Saga växer så det knakar. Det märks att hon äter bra.

Vikt: 3790 gram (3350)
Längd: 52 cm (49)
Huvudomfång: 35,7 cm. (35)

Tog på henne en pyjamas igår som hon hade 2:a natten på BB. Nu är den nästan förliten och hon drunknade i den då. Hon har varit förkyld i en vecka nu, så synd om henne som hon snörvlar och nyser. Jag hoppas att näsdropparna ska lindra lite.

Idag ska vi in till jobbet tillsammans med en arbetskamrat som oxå går hemma med sina lilla tös. Ska bli så roligt att träffa dem. Ja och självklart att träffa övriga arbetskamrater med. :-)

Jag känner mig konstant trött. Att lämna Lowe på dagis varje dag känns som att fortfarande arbeta heltid. Man lägger sig tidigt och går upp tidigt varje dag, så nu har jag bestämt mig för att enbart låta Lowe vara på dagis tisdag till torsdag. Det är ganska stressande att försöka få upp honom om morgnarna, trycka i honom frukost och dra iväg till dagis för att hämta honom knappt 3 timmar senare, och hem o laga mat. Nu har ju Jeppe ändå varit hemma och tagit hand om Saga under tiden, men när han väl börjar jobba så ska man hinna med alt med henne oxå.

Lowe kan inte förstå att han inte får äta på dagis. Första dagen jag hämtade honom kom jag 1 minut över halv tolv och alla barnen satt och tog mat. De pekade på ett hörn och där satt min lilla Lowe och läste en bok i all ensamhet. Jag trodde jag skulle börja gråta, det kändes så hemskt att se honom sitta där för sig själv. "Vi har precis satt oss" sa en av fröknarna. Och jag förstår väl att de har sina tider att hålla, men jag tyckte att det kändes hemskt iaf. Lowe frågade mig varför inte han fick äta på dagis som de andra barnen och blev nästan arg på mig. Men, tyvärr är det inte jag som bestämmer. Han är ju så van vid att få äta på dagis och att få vara med. Han har ju gått från att vara heltidsbarn till 5 timmar 2-3 dagar i veckan och nu till 3 timmar dagligen. Jag anser att dessa 3 timmarna inte täcker det sociala behov han har. Därför kan han lika gärna vara hemma på måndagar och fredagar. Jag sover ju inte så bra på nätterna heller och har inte ro till att lägga mig och sova bort dagarna.

Gnäll, gnäll och lite mera gnäll...:-)

Idag var vi med i tidningen, det är synd att man inte får se fotona och välja ut det som man tycker blir bäst. Jag blev inte speciellt nöjd med det, men nu e det gjort och finns för allmänheten att beskåda. Ska ta bägge barnen till en fotograf när Saga blivit lite äldre, så det blir rediga foton av det.

Bilden från dagens K-blad:

<b></b> Född: 1/1, 20.54

Lilla plutt!

Ja, det e så Lowe kallar sin lillasyster. "Jag måste bara kolla till lilla plutt" säger han ofta. Det märks hur mkt han tycker om henne. Det enda som han tycker är hystersikt jobbigt är de gånger hon kräker. Han är livrädd för kräk och bryter mer eller mindre ihop när hon råkar kräka på honom.

Så imorgon var det måndag igen och dags för lilla plutt och resterande familj att gå till K-bladet för att ta foto. Sista dagen för Jeppe med pappadag och sedan ska vardagen återgå till det nya normala.

På tisdag är det dags för första besöket på bvc. Ska bli kul att se hur mkt hon väger. Hon äter verkligen som en häst. Tycker redan att hon blivit mkt större. Måste ta mig i kragen och plocka fram filmkameran. Man glömmer så otroligt fort. Åhh vad jag försöker njuta av varje dag...för det går snabbt.


13 dagar idag!

Idag har Saga hunnit bli 13 dagar gammal. Nu har vi äntligen fått den nya datorn så att man kan föra över lite bilder.

Har fått ett litet matvrak till tös som liksom när hon låg i magen har sin vakenperiod på natten. Lowe har börjat sitt nya dagis, gick första dagen igår. Det verkar vara rätt ok på det nya stället, men man jämför ju gärna med det gamla stället. Saknar fröknarna rätt så mkt och den kontakten som man hade med dem.

Igår fick Lowe även influensavaccination nr 2. Kändes som vanligt hemskt att behöva tvinga sprutan på honom, men det gick trots allt lite smidigare än sist. Tyvärr fick han feber av den inatt så idag fick vi hoppa över inskolningen på dagis. Men jag hoppas att han kan gå imorgon. Han är redan pigg och mår bättre.

Snart börjar även Jeppe att jobba och då ska lite fler rutiner komma på plats. Då får det även bli lite promenader varje dag så att man kommer i form igen.

Julen är nu dessutom slut. Det enda jag egentligen saknar är Julstjärnorna och ljusstakarna. Känns lite tomt och mörkt i fönstrena nu. Trodde dessutom att julen skulle slängas ut i tisdags, så då åkte resten ut. Men skönt var det igår att upptäcka att jag varit en dag förtidig. Då slapp jag ju att göra allt det tråkiga då. Man får väl ta och införskaffa lite mysiga fönsterlampor så att man slipper mörkret, så länge det varar.

Här kommer lite bilder på Saga..

Timmen innan det brakad loss v.40+5:

Välkommen till världen saga!

På BB:

Stolt storebror:

Sover gott i vagnen:

Powernap:

Gosunge:

Kvällsmys:

Saga i babygymmet:


Håll tillgodo!

Det blev en 10:a!

På årets första dag eller kväll 2010-01-01 valde våran Saga att titta ut med besked.

Började så smått få molvärkar runt 19.30 på kvällen. Vi skulle få besök av Janni och Mattias och äta lite pizza såhär efter en lång nyårsafton. Men hade ju haft förvärkar tidigare så jag tog inte det på allvar. Den enda skillnaden var väl egentligen att jag misstänkte att slemproppen gått. Jag ringde mamma och pratade lite med henne och tyckte mig få en svag värk. Runt 19.50 gick Jeppe och Lowe för att hämta våra pizzor, samtidigt dök Janni och Mattias upp. Vi slog oss ner vid bordet och snackade lite. Han dock inte prata så länge förens det kändes som att en bubbla brast i magen. Och sedan forsade det som bara den. Vattnet hade gått. Jeppe och Lowe kom hem och jag ringde mamma som sa att vi skulle mötas upp på förlossningen vid 20.30 (Hon skulle jobba natten). Jag fick för mig att vi skulle köra vid 20.30. Jeppe åt sin pizza i godan ro och mina värkar tilltog kraftigt. Runt 20.30 tvingade Jeppe in mig i bilen och vi körde i full fart mot csk. Jag tyckte att han kunde sakta ner för så bråttom var det nog inte. Vi var nog uppe på förlossningen vid 20.46 och jag han precis få av mig kläderna och ta mig upp i sängen. Det började trycka på och undersköterskan kallade på min mamma. På en krystvärk kom lilla Saga till världen och klockan var 20.54. Hon vägde 3350 gram och var 49 cm lång.

Tur i oturen att Jeppe inte lyssnade på mig för då hade vi kanske aldrig hunnit in. Och tur att J och M kom som de gjorde så de kunde ta Lowe och Pixi.

Men sedan ville moderkakan inte lossna. Plågades med akupunkturnålar, pvk:er och sprutor utan resultat. Jag blödde ganska kraftigt så tillslut fick jag sövas ner på op så de kunde plocka ut moderkakan. Det hela gick på 5 minuter och jag han förlora 2,2liter blod. Det visade sig att livmodern hade dragit ihop sig så snabbt att moderkakan inte kunde komma ut.

Fick spendera något dygn på BB, vilket jag inte alls hade planerat. Ville ju bara åka hem. Den 3/1 fick vi komma hem och det känns så underbart. Lowe är världens stoltaste storebror.

Idag blir det återbesök på BB för PKU och hörseltest. Sedan ska jag nog ta en tur inom arbetet för att visa upp vår lilla skatt.

God fortsättning!

Lilla Saga:


RSS 2.0