Ibland är det svårt...

Ibland gör man stora misstag i livet som man bokstavligen talat får gå och betala på en stor del av sitt resterande liv. Men jag hoppas på en ljusning snart. Jag arbetar på det och idag kan jag säga att jag kommit en bra bit på vägen. Så det känns skönt. men vägen till målet är lååång.

På banken igår blev vi glatt överraskade av värdet på vårat hus. Men skulle vi sälja det så går vi i princip +/- 0 efter mäklararvode och skatt o dylikt. Så att sälja ett hus och köpa ett annat verkade helt plötsligt inte så lätt. Speciellt inte när det handlar om att flytta till ett renoveringsobjekt. Dessutom har ju banken börjat med att man måste kunna ha 10 % i kontantinsats för ett nytt hus. Och vem har 60-100 tusen i handen bara sådär? Så det var lättare för 3 år sedan när vi köpte vårat hus. Säljer vi så nollas allt och vi börjar om från början igen. Varför ska det vara så svårt att göra sitt liv lite lättare eller snarare en hel del lättare...

Kunde man kanske hitta ett hus att hyra i Tollarp istället med 3 sovrum, vardagsrum och kök? Med tanke på hunden så går det inte att bosätta sig i en lägenhet. Eller ska man stanna kvar här och försöka spara. Men stannar vi så vet jag att jag kommer gå under av stress. Blir galen snart över att saker och ting aldrig tycks bli som man vill. Har svårt att se oss 4 st i en familj + hund, tränga ihop oss i en 3.a. Det skulle inte vara hållbart. Och tvätta måste jag kunna göra varje dag dessutom.

Vi ska väl inte ge upp hoppet ännu....ngn dag kanske man ser en ljusning...


Kommentarer
Postat av: Johanna

Hoppas allt ordnar sig för er och att ni hittar ett hus i Tollarp .Kram

2010-06-22 @ 22:50:44
Postat av: Sandra

Håller alla tummar och tår för att ni ska hitta ett hus här i Tollarp! hoppas allt löser dig snart för er och så du slipper känna stressen m.m! Kram kram

2010-06-23 @ 18:05:23
URL: http://www.familjejuveler.se/sandra
Postat av: Ellie

Tack vad snälla ni är. Det känns så onåbart, men man får hålla fast vid hoppet. kramar

2010-06-23 @ 23:09:15
URL: http://elliegyll.blogg.se/
Postat av: Caprica

Vet hur det känns att vara trångbodd, men än så länge funkar det att bo fem personer i en 3:a utan egen tvättmaskin. Och nej, tvättar inte varje dag och ja, det är ett j-kla pussel att få en tid, men oftast blir det två gånger i veckan.Så visst går det om man bara vill. Kruxet är väl att när man flyttar från stort till mindre så finns det inte nån plats för alla saker man har.Hoppas det löser sig för er! Kramis!

2010-06-24 @ 17:38:07
URL: http://caprica.gylhian.com
Postat av: Nadja

Kolla in den privata bostadmarknaden i Tollarp. Brukar finnas en del större lgh eller småhus att hyra.

2010-06-26 @ 07:31:30
URL: http://paddiskrypin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0